söndag 10 april 2016

Naturligtvis så måste man scouta motståndarna..

Det ljusblåa lagets nya seriekollegor Bollstanäs kom till gurkstan idag för att träningsspela mot BK30 så jag gick ditt 60% för att se vad 08-orna har för ett lag ( vilket kan ge mig ett övertag i division ett norra Svealand-tipset ) och 40% för att se vad BK30 har för ett lag. Jag hade sett Bollstanäs som ett monsterlag men den bilden nyanserade så att de blev mera mänskliga men visst är de ett tufft motstånd. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Båda lagen var på tårna från första stund och den första chansen var gästernas men BK30:s målvakt var med. Enligt BK30:s hemsida så var det Jonna Böckert som stod i mål men jag är tveksam och tror nog att de ändrat sen dess. Det var mer Bollstanäs och BK fick inte igång sitt anfallsspel men de kom till ett avslut från höger. Det var ett bra tempo men Bollstanäs kändes en aning tyngre. I den 8:e minuten så ramlade gästernas målvakt och BK kunde rulla in 1-0. Strax efter så hade Bollstanäs ett skott i burgaveln men en straff orsakad av Emma Salmi strax innan för straffområdens gränsen gjorde att det i den 13:e minuten var kvitterat till 1-1. BK fick till ett skott utifrån med spelet böljade fram och tillbaka. BK var inte lika vassa framåt som gästerna men så började de att hålla boll och tuffa till sig.

BK fick en frispark som orsakade nick-flipper i gästernas straffområdde och ett motlägg syntes strax efter segla långt över målet. Spelet var nu jämnare och det började att väga över åt BK:s favör. Det var verkligen tufft spel så det blev en hel del frisparkar och så småning om även skador. Bollstanäs kom inte lika lång i sina anfall som tidigare och det måste ha kommit som en kalldusch för BK30 när en en av gästerna tog några steg och klippte till från ett avstånd ca 25% av planen till en 1-2 ledning för Bollstanäs i den 23:e minuten. Bollstanäs hade fått upp farten igen och spelet böljade fram och tillbaka. BK hade blivit tuffare framåt, hade en bra inställning och det började lukta kvittering men skottet gick utanför. Det var mera BK och tyvärr så blev det en skada på en Bollstanässpelare som fick kliva av.

BK var vassa framåt och fick med sig en hörna från höger som någon kunde från nära håll stöta in i den 36:e minuten.. BK hade övertag fick med sig en frispark som gästernas målvakt kunde plocka. Bollstanäs skapade nu inte lika mycket framåt men gjorde någon framstöt och började mera komma till anfall. BK var blixtsnabba när de kom till ett anfall. Även Bollstanäs var tuffa och Emma fick smaka på sin egen medicin när hon fick gå av plan när någon satsat med dobbarna före, men hon var snart tillbaka igen. Frisparken som följde nickades mot gästernas mål. BK fortsatte att trumma på men spelet var fortsatt tufft och strax före halvtidsvilan fick ännu en 08:a bryta matchen vilket kom att märkas i andra halvlek.

Andra halvlek började med full fart och det var BK som tog initiativet och Jennifer som hette Forsman förut fick iväg ett skott som gick över mål. Det var mera ytor att spela på och även Bollstanäs kom till ett anfall som slutade i ett skott över mål. Det var en härlig inställning på plan och det kändes som att det skulle kunna att gå hur som helst. Bollstanäs var med och hade ett fint passningsspel men BK var stabila bakåt. BK fick iväg ett bra skott från vänster som Bollstanäs målvakt kunde ta hand om. Det var två pigga lag på plan och Bollstanäs fick med sig en frispark som BK:s målvakt boxade ut men skottet som följde gick utanför. BK utmanade på höger och försökte att koppla ett grepp men det var inte så lätt på ett lag som Bollstanäs.

Fortsatt tufft på plan och frisparkarna avlöste varandra och till slut fick BK en från nästan halva plan som sköts i en båge rätt i mål i den 63:e minuten till ställningen 3-2. Någon trodde efteråt att det inte var deras ordinarie målvakt som stod. Det var verkligen tufft på plan men samtidigt så hade spelet tappat lite i intensitet. Bollstanäs försökte dribbla sig fram på högerkanten men när bollen passats vidare så fastnade de i BK:s backlinje. BK var vassare framåt men Bollstanäs gjorde snabba framstötar men snabbt rann ut i sanden. BK fick en frispark som sköts i ribban. Spelet böljade fram och tillbaka  men så kom Bollstanäs målvakt lite långt ut så att BK kunde rulla in en 4-2 ledning i den 71:a minuten.

Bollstanäs kom till anfall men de var inte vassa men desto bättre var BK:s men skottet gick utanför. BK fick till ett inlägg från högerkanten men spelaren som var helt ren på bortre råkade att halka till men bättre lycka var det i den 76:e minuten när någon BK-spelare klippte till utanför straffområdet och bollen gick in vid stolpen så att det helt plötsligt stod 5-2. Det var full fart på BK och de hade ett bra passningsspel som ledde fram till att det klackades över mål. Bollstanäs försökte komma till anfall men körde fast. BK kom till ett anfall på högerkanten och de fick iväg ett skott som ven utanför stolpen.. Bollstanäs kom till en kontring och de kunde lätta in bollen över en målvakt som kommit lite på avvägar så att blev 5-3.

Bollstanäs prövade skott lyckan utifrån och de fortsatte att anfalla och kom till ett inspel men skottet gick utanför. Än en gång så kom BK:s målvakt lite på avvägar men Bollstanäs försök att lägga in bollen avstyrdes av en back.
Man kan tycka att 5-3 mot Bollstanäs var ett styrkebesked men det är troligt att resultatet gled iväg på grund av flera skador hos gästerna, men jag är helt övertygad om att både BK och Bollstanäs kommer att vara topplag i sina division ett serier...