lördag 23 april 2016

Division ett är inte division två...


Så var det äntligen dax för mig att se det ljusblåa lagets första division ett match ( alltså första för mig ) då de tog emot Huge som hade slutat på den nedre delen av tabellen förra säsongen och vars nyförvärv kommer från lägre divisioner så det skulle bli intressant att se hur de ljusblå skulle ställa sig mot ett sånt lag. Tänkte tillbaka på fornstora dagar när det var de ljusblå som var favoriten när dessa lag möttes och tänkte på allt som hade hänt sen dess.
Hade varit nere på stan och ätit på Hong Kong med en kompis och lyckats att glömma konfettiröret hemma så jag var tvungen att köpa ett nytt till ockerpris på Partyland för tänk om det gjordes ett mål och jag inte hade en. Det var en otänkbar tanke för tänka att inte kunna fira det första division ett målet som jag skulle se.
Ja,vad ska jag säga? Helt klart är division ett inte division två för lagen är tyngre och spelet går snabbare. Jag har aldrig sett de ljusblå backarna få löpa som de gjorde idag och de gjorde det bra, men än en gång så var det den ljusblå akilleshälen hörnorna som fällde avgörandet och tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:



När domaren blåste igång matchen så blev det full fart på Huge men de ljusblå gav dem inget utrymme utan pressade mot bollhållaren. De ljusblå försökte få igång sitt passningsspel och så började spelet att röra sig mot Huges straffområde och Alina Hede´n kom till ett inlägg. Spelet var snabbt och Huge fick en hörna från höger där bollen gick i mål men det dömdes bort efter ruff mot Rebecka Nevala i det ljusblå målet. Huge kom till snabba attacker på högerkanten men de ljusblå slog ifrån. Det var kamp och de ljusblå kunde flytta upp. Det var Huge som hade initiativet och matchen fördes nu på mittplan men de ljusblå försökte ta sig framåt. Backarna fick verkligen löpa när gästerna satte fart framåt. Huge fick på ett skott som Rebecka fick kasta sig på och tippa till hörna som slutade i en till sådan där Huge fick på ett skott som gick i en båge men utanför.




Spelet låg på den ljusblå planhalvan men så började backlinjen hålla boll och passa för att sen snabbt passa framåt och ett inlägg från högerkanten nickas i den 10:e minuten av en Huge-försvarare in i mål och till en 1-0 ledning och jag kunde efter lite besvär avfyra konfettiröret som dagen till ära var fyllt av silverfärgad konfetti. Det blev lite darr i matchen efter ledningsmålet och Lovisa Byman passade fram till Elvira Gustafsson som var på och strax efter kunde avlossa ett skott som gick strax utanför. Spelet gick nu fram och tillbaka och det var ett bra passningsspel och det gick snabbt men det var lite rörigt. Det svängde verkligen men spelet var inte riktigt strukturerat. Huge lade in ett inlägg som Rebecka kunde plocka . Huge satsande mest på långa bollar i djupet. De ljusblå kom till ett anfall där Elvira sökte Elin Gunnarsson. Nu försökte de ljusblå med en långboll som det sprangs på men Huges målvakt hann först på den. De ljusblå fick ett inkast och kunde lyfta upp laget..



Huges taktik fungerade inte och de var inte lika vassa som i början av matchen. Spelet böljade fram och tillbaka och för de ljusblå högg Elvira och Josefine Dahlin framåt och Lovisa Byman kom till ett skott som Huges målvakt tog hand om. En misslyckad ljusblå brytning ledde till en Huge-kontring och den ljusblå backen fick verkligen springa och lyckades att avvärja. Det var kamp och fart på plan men inte så mycket struktur. Det var härligt att se att de ljusblå var med i matchen men de fick verkligen vara på tårna. Huge lyckade komma till ett skott som gick strax utanför och skapade en hörna på vilken Huge kunde kvittera till 1-1 i den 27:e minuten genom Johanna Pettersson. De ljusblå kom till ett snabbt anfall där Elvira passade Josefine som fick på ett skott som tog på målvakten som kommit långt ut i straffområdet. Hitintills så hade de ljusblå inte skapat någon egen het chans men de rörde sig kring Huges straffområde. Elvira pressade hårt mot en bollhållande Huge-back..



Huge kom till ett inlägg som Rebecka plockade men det var inte mycket till spel på plan. Josefine pressade i Huges straffområde och på plan var det kamp. Spelet böljade fram och tillbaka men så kom de ljusblå till en snabb attack på högerkanten men hölls fast och de skapades en frispark som Matilda Åhle´n lyfte ner mot Huges straffområde men den slog undan. Det blev lite tjongande innan Huge kom till en snabb attack och den ljusblå backen fick verkligen kämpa för att hålla undan men det kunde avlossas ett skott som togs i burgaveln. De ljusblå pressade hårt mot den Huge-spelare som för tillfället höll bollen. Det var spel där det gavs mycket i varje situation och matchen vägde fast man kände att Huges var det mera rutinerade laget. Huge pressade lite och de ljusblå fick tjonga och slå ifrån.



De ljusblå spelade upp bollen med en lång boll i djupet på vänsterkanten mot Josefine och laget kunde lyfta upp. Tänkte på hur varje match skulle skapa mer rutin hos de ljusblå. Elin passade Elvira som hittade Lovisa som fick iväg ett tungt skott strax utanför mål. De ljusblå var på framåt men de kom inte igenom och bakåt så stod de verkligen upp mot de större Huge-spelarna. Huge kom till en snabb attack men en snygg brytning av Matilda i straffområdet kunde avstyra det hela. Elvira snodde boll men körde fast i Huge-försvaret. De ljusblå försökte utmana och spela i djupet mot Huges straffområde. Det ljusblå försvaret gjorde en bra insats men fick verkligen jobba i ett annat tempo än de var vana med från förra säsongen. Strax före halvtidsvila så bytte Huge ut Emma Gabrielsson mot Felicia Karlsten och innan domaren blåste av halvleken så försökte de ljusblå skapa framåt...



Andra halvlek började med full fart och Huge satsade framåt. De var verkligen det tyngre laget men Elvira försökte vända det hela genom att spela upp bollen.. De ljusblå försökte etablera spel högre upp men Huge tog initiativet åter. Huge belägrade det ljusblå straffområdet och genom en smart passning så kunde de bryta igenom men hölls undan. De ljusblå kom till en kontring men det var bara att konstatera att Huge var tyngre framåt. Det tog ungefär fem minuter innan de ljusblå kom till sitt första anfall i den andra halvleken då de kom lite längre upp. De kämpade sig upp och tog yards om man ska ta en liknelse från den amerikanska fotbollen och de kom till ett inlägg som Huges målvakt kunde plocka. Det kämpades verkligen i närkamperna och de ljusblå gav sig inte..



Det var inte samma press mot det ljusblå målet som i början av halvleken utan spelet låg nu mera på mittplan. De ljusblå försökte spela i djupet mot Huges straffområde med gästerna slog undan. De ljusblå höll uppe spelet bra och i den 53:e minuten så fick de sin första hörna och det säger lite om spelet. Huge kunde kontra på hörnan men Matilda kunde bryta den kontringen. Huge lade fram en höjd boll mot det ljusblå straffområdet men Jessica Leander kunde hålla undan och det blev inspark av det hela. Alina lade en långboll mot Elvira som satte av men det ledde inte till något vidare. Nu kom Huge till ett inlägg som Rebecka kunde plocka. Inget lag hade riktigt initiativet i matchen men Huge kändes lite tyngre. De ljusblå fick en frispark och kunde lyfta upp laget men Huge kunde slå undan.



De ljusblå stressade Huge men gästerna lyckades komma till en kontring som avslutades med ett skott som Rebecka fick tippa över mål och till en Huge hörna som ledde fram till en ledning för gästerna i den 60:e minuten genom Ina Ingelsson. De ljusblå pressade på framåt och det höll på att leda till en kontring för gästerna. Huge kom till ett inspel lite snett bakåt och kom till ett skott som Rebecka tog hand om. Matilda passade Elvira som utmanade sin back ända ner till kortlinjen men hon kom intr runt denne. De ljusblå försökte skapa framåt och  genom att passa sig framåt och Alina kom till ett inlägg från högerkanten. Det kändes att det ljusblå försvaret inte vägde lika tungt som förra året då det spelades i division två, Rebecka kom långt ut i straffområdet och Huge försökte passa runt för att komma till skottläge men de bromsades upp och Rebecka kunde ta hand om bollen...



De ljusblå kom till en kontring men Josefine var alldeles för ensam på topp för att det skulle kunna bli något av detta för det var ingen tyngd. Nu byttes Alina och Matilda ut och in kom de två Linneorna med efternamn Söderberg och Hedström varav den sistnämnda anslutit till de ljusblå i veckan som var. De ljusblå kom till en kontring och jag reflekterade över att de kom snabbare framåt i plan nu än tidigare i matchen. De spelade runt och Huge kunde bryta med Lovisa kämpade emot. De ljusblå kom till ett snabbt anfall som ledde till deras andra hörna som kom i den 71:a minuten men den slogs undan av gästernas försvar. Matchen levde men det behövdes att det skapades ljusblå lägen. De ljusblå hade nu gått ner på en trebackslinje för att kunna skapa mer press framåt.



Huge kom till ett inlägg som slogs undan och de ljusblå kunde komma till ett kontringsförsök. Det var kamp och de ljusblå kom fortsatt snabbare framåt.  Det kändes som om hoppet levde men att det inte var någon tyngd framåt. Elvira kom till ett inlägg men Huge komma till en kontring som avslutades med ett skott från ett bra läge som gick utanför. Det skapades en hörna på vilken Johanna kunde göra 1-3 till gästerna i den 76:e minuten och nu kändes det avgjort för att de ljusblå skulle kunna göra två mål för att ta poäng kändes avlägset. Elvira tryckte på i Huges straffområde men bollen slogs undan av en försvarare. Huge kom till ytterligare en kontring men Ella Grönsros kunde bromsa upp den och Rebecka kunde ta hand om skottet. Huge tog sig fram men Jessica kunde bryta.



De ljusblå fick en frispark som lyftes fram till Josefine som inte riktigt fick tag på den och en back kunde slå undan. Nu byttes Ellenor Nogelius in till mig glädje och Felicia Jingmyr Steiner som gjort en bra match byttes ut. Huge kom till en attack som Linnea Söderberg kunde bryta men bollen gick till en hörna. Varje hörna kändes som en kvalificerad målchans men Rebecka kunde ta bollen efter en kanonräddning. Huge spelade i djupet och kon till inlägg men skottet gick över mål. Det var mer Huge framåt än ljusblått. De ljusblå lyfte upp men det var tunnare framåt och det tjongades lite. Huge kom till en kontring men Ella och Jessica kunde avstyra det hela tillsammans. De ljusblå matade fram en boll till Huges straffområde men där fanns det ingen annan än Huges målvakt som kunde ta hand om bollen. Hade hört First Aid Kits låt där det sjöng "keep on keeping on" och det beskrevs det ljusblåa lagets anfallsspel för de fortsatte att försöka trots tvåmålsunderläget. De kom till ett bra anfall men de tog sig inte igenom. I nästa ljusblå anfalla så sköt Elin på en back och det skapades ytterligare en hörna som nickades mot mål...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar