söndag 16 mars 2014

GIF-hoppet tändes....


Javisst så förlorade Gideonsberg mot Forsbys utvecklingslag med 3-1 och ja, det kommer att ge minuspoäng i Moresportindexet, men det här var så mycket mera. Det tog lite tid, men så fanns det bara där, spelet från förra säsongen och jag kändes hur GIF-hoppet tändes ungefär som att bli bländad av ett helljus och jag kände GIF-glädjen. Visst tog det tid, men så bra spel som det blev när de väl kom igång och i den första träningsmatchen. Jämför man med A-lagets första träningsmatch mot IFK Nyköping förra året så såg det bättre ut, javisst så var denna match mot sämre motstånd, men ,man ser att grundspelet finns där och jag tänker också på förra års seriepremiär mot Brommapojkarna och hur det tog lite tid mot ännu bättre motstånd att komma in i matchen. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen för det här får du inte missa:


Matchen började med full fart och Darja Andersson visade direkt att hon inte soffat till sig under vintern. Forsby fick efter några minuter en frispark som Rebecka Nevala i Gideonsbergsmålet lätt kunde rädda och strax efteråt så får Köpingslaget en hörna som dimper ner vid bortre stolpen och någon tofflar in ett mål och de ljusblå är i underläge. Gideonsberg försöker hittas spelet och får till ett kort bra anfall där Darja skjuter över mål. De ljusblå spelet börjar att ta sig lite men efter ungefär en kvart spelad så skjuter Forsby en skott som till slut tar i stolpen och någon kan raka in 2-0. De ljusblå tappar nu de spel de byggt upp och Forsby är nära ytterligare ett mål men skottet efter deras kontring tar i stolpen. Köpingslaget har ett bättre spel.

Men Gideonsbergs spel börjar att ta sig igen och  vi får se en sekvens av deras från förra säsongens patenterade passningsspel, men Forsby hotar fortsatt med att komma till snabba anfall, men de ljusblå försöker få igång sitt spel och Darja kommer på nytt till ett avslut som går utanför. Det känns som de vaknar till och det finns nu en tendens till bra spel och jag tänker: "att det här är inte sämre än mot Nyköping". De ljusblå får en chans men målvakten kan rädda och strax efter så rycker sig Izabell Rydell sig fri och blir fälld av målvakten. Hade det här inte varit en träningsmatch så hade det nog inte bara blivit en frispark som målvakten kunde rädda utan någon mera påföljd.

Nu är det mer och bättre ljusblå spel och de får till de vassaste anfallet hitintills då Izabell spelar fram Elvira Gustavsson som skjuter över mål. Spelet är nu mera av karaktären "full fart framåt" och nu mot slutet av halvleken så är det mera Gideonsberg och det börjar se bra ut. Någon som jag inte ser vem det är skjuter utanför och strax efter så skjuter Elvira lite utifrån. Det börjar verkligen se bra ut och det känns som de har ett spel. Nu skjuter någon annan utifrån och jag ser till min glädje att de ljusblå har börjat att dominera. Izabell skjuter ett skott och Darja hinner så när fram på returen. Det blir ett ljusblå mål men jublet från sidan av plan tystnar snabbt då det inses att det döms bort för offside. Ja, det är nu bra ljusblå anfallsspel, de har tagit över matchen och innan domaren har blåst till halvtidsvila så har Izabell laddat igen och skjuter utanför.



Andra halvlek börjar med full fart och Izabell och Darja hittar varandra. Ja, det är helt enkelt en helt annan fart nu och de har tagit tag i spelet. Izabell är verkligen het och och snart kommer hon som en blixt på högerkanten och spelar in till Elvira som hittar till Olivia Gustavsson som skjuter över. Ja, det är mycket ljusblå anfall nu och nu är det Olivias tur att attackera på högerkanten och Matilda Åhle´n kommer till skott. Izabell är det full fart på och hon hugger på en dålig passning från Forsbys målvakt och det blir farligt. Fem minuter in i matchen så blir det lite rörigt i Forsbys straffområde och på sidan vet ingen riktigt vad som hände men plötsligt så har de ljusblå reducerat till 2-1 och Lovisa Byman kan vara den som satte den. Forsby kommer till ett snabbt anfall efter avspark och de är nära ett nytt Forsbymål.

Gideonsberg trycker tillbaka alla försök till Forsbyspel och själv har de ett bra anfallsspel som går snabbt. Izabell kommer till skott från en position strax utanför straffområdet. De ljusblås spel är nu så snyggt och Elvira försöker på nytt skjuta men skottet går över. Det känns som om de har total dominans men så sticker Forsby upp på högersidan och kommer till skott och strax efter så skjuter de över. Matilda rivs ner i ett ljusblå anfall och frisparken sitter i ribban och den har verkligen förtjänat ett bättre öde. När bollen studsar ut så försöker Izabell sig på något som kan liknas vid en sidlägesbisikletas (jag hittar inget bättre ord). Hon var verkligen het. Nu är det verkligen ljusblå tryck och spelet som är full av energi fungerar mycket bra.

Forsby kommer till en snabb attack och bollen går strax utanför den bortre stolpen.. Izabell fortsatte vara het och drog flera spelare i straffområdet innan det tog stopp. Hon fortsatte att skapa med ett anfall på högerkanten och Elvira kom till skott som Forsbys målvakt kunde rädda. Det uppstod i anfallslustan en liten brist i försvarsspelet och en Forsbyspelare kunde sätta av rätt mot mål och göra 3-1 mitt i den ljusblå dominansen. Gideonsberg kämpar vidare och Lena Hallehn kommer till ett avslut som går över och innan domaren blåser av i kylan så har även Forsby hunnit att skjuta en boll över...

Sammanfattning: Mycket bra spel när det kom igång men när Forsby satte av snabbt mot mål så hängdes det inte med....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar