söndag 23 mars 2014

Ett fall framåt men en bit kvar....

På väg från att förgäves försökt att värma upp mig med par pizzabitar på Squarebox Pizza efter matchen så träffade på Gideonsbergs tränare Richard Degerlund som berättade att laget hade varit samlat nu på matchen mot Viljan och att alla som kunde spelat hade spelat, men att det som ligger i fatet just nu för att riktigt hitta dit där de ska vara är att flera av spelarna har mer matchminuter än träningsminuter då innebandysäsongen fortfarande är igång, men när väl SM i innebandy är över så kommer det att lugna ner sig så att de kan vara ett samlat lag som tränar. Han tyckte att första halvlek såg bra ut men att det var lite svårt med den sista tredjedelen. Han tyckte även att det var skönt för spelarna med en vinst.
Tryck på att läs mer för att läsa om matchen:

Själv var jag tjugo minuter sen till matchen då jag hade haft hand om söndagsskolan och gudstjänsten hade dragit ut på tiden. Var lite mör i huvudet men inte värre än att jag kunde se på lite fotboll och försöka se vad som var på gång. När jag kom så stod det 0-0 och det såg lite tufft ut på plan men kamp och jag såg inget strukturerat spela men de vägde över till Gideonsbergs fördel när den kampen hade lagt sig. Det syntes tydligt att det var Elvira Gustafsson som var spelfördelare och att Jessica Leander riktigt var på. Tyckte att det började att arta sig och Elvira drog igång ett anfall och lade fram en passning till en medspelare som i situationen råkade skada sig. Hörde något om att hon fastnat med foten men jag vet inte hur väl det stämmer men hon fick hjälpas av plan. Ja, skador är inget som vi behöver och jag hoppas hon snart är återställd.

Det var kul att se matchen på Swedbank så att man fick se allt lite ovanifrån. Tycker verkligen de verkligen är stora nu och jag reflekterade vilken förändring det kan bli från en säsong till en annan. De ljusblå hade övertag men det ska de ju ha nu när det var ett division tre lag som de mötte. Passningsspelet började fungera och bollen letade sig fram så att någon kunde få till ett skott på mål som tippades ut. Ja, hörnor är inte Gideonsbergs starka sidor, vaken i år eller förra året. IK Viljan var inte farliga framåt för det gick inte tillräckligt snabbt. De syntes tydligt att Elvira var den starkaste spelaren på plan. Passningsspelet som kommit igång ledde till att Olivia Gustafsson kom till ett skott som gick över mål.

De ljusblå tog tag i spelet och började att komma igång och de började komma framåt i plan och bollen kunde spelas in så att så att Victoria Olsson kunde gå på skott. Jessica höll på att ta sig igenom Viljans backlinje men spelade åt sidan men då tappade anfallet fart och det hela rann ut. Tyckte det var mer rörelse mot slutet av halvleken ett tag och Victoria drev framåt. Mot slutet av halvleken så släpptes Viljan in i matchen. Funderade i halvlek på att det kändes skönt att det är ett tag till seriepremiär kvar och tänkte att så länge man inte förlorar mot ett division tre lag så är det bra i detta läge på säsongen, men tänkte samtidigt att VIK inte har något att oroa sig för.

Gideonsberg drog igång andra halvleken med mera fart och Elvira var den som tag i det hela för att få till det offensiva. I backlinjen så styrde Felicia Jingmyr Steiner och manade på. Det känns som om hon är den verbale pådrivaren. Det kändes som om de började bli mer sugna på mål och Elvira attackerade på nytt och försökte lägga bollen förbi sin försvarare och springa runt och det lyckades hon med men Viljans målvakt hann ta hand om bollen innan hon hann fram. De var bra fart och mera passning och en djupledsboll nådde så när fram till Olivia. Det var kul att få tillfälle att studera Felicia i backlinjen och hon känns verkligen trygg med bollen och det var kul att få se henne dra och styra upp anfall från sin backposition..

Ellinor Nogelius som jag inte har en aning om hon spelade i första halvlek började komma igång på sin högerkant. Elvira gjorde ett försök att göra det själv vilket är lätt hänt när det inte händer så mycket men det var dömt att misslyckas för lyckas det gör man tillsammans.  Ellinor var pigg på sin kant och en boll nådde ut till henne och hon satte fart och spelade in till Jessica som sköt över. Ellinor kämpade verkligen. Matchen kom nu av sig lite men Gideonsberg började snart kämpa för att få tillbaka sitt spel och övertag. Ellinor gjorde en ny attack på sin kant men hennes inspel hamnade hos en Viljans back istället. Gideonsberg hade nu tagit tag och börjat spela runt och Jessica lade fram en boll fram till Olivia som i den 70:e minuten säkert kunde slå in 1-0 (se översta bilden).

Strax efter så hade IK Viljan sitt bästa skott i matchen men det gick utanför. Olivia var på G igen men Viljans målvakt var med ute i straffområdet. Elvira fortsatte dra upp anfall och en fin kombination var när Ellinor hittade Olivia som hittade en medspelare ( nr 29 vem det nu är) som sköt mot mål. Ellinor hittade på nytt Olivia men den här gången så rann det ut innan det hade hunnit att skapa någon farlighet. Viljan skapade en aningens press men de ljusblå kunde reda ut det hela. Elvira hittade Ellinor med en bra boll och Viljan tvingades till att slå ut bollen till en hörna. Tyckte spelet såg hyfsat ut och det var bara att konstatera att Jessica är riktigt het. Fick se fart, spel och passning från ljusblå sida men Viljan hade en bra chans när de fick ett friläge till en kvittering men Rebecka Nevala i Gideonsbergsmålet var bra med ute. Tyckte att de ljusblå hade ett ganska bra passningsspel och Olivia var verkligen på och henne vill jag verkligen se mer av..