onsdag 18 juni 2014

Nu känns det skönt...


...men det gjorde det inte i första halvlek när det ljusblå spelet mot Arboga inte fungerade. Det pratades lite om varför det inte gjorde det och förklaringen är att man inte alltid spelar lika bra mot ett sämre lag som mot ett bättre och Arboga är ett sämre lag som ligger ännu mera sist nu när Irsta vann borta mot Frövi. Ja, det ska bli skönt med lite semester för laget men där här bloggen kommer att hålla igång så länge som det finns något att skriva. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Gideonsberg tog tag i matchen på en gång och började att spela runt framför Arboga straffområde och Maria Rodriguez var en av de mest drivande i det ljusblå laget. De försökte ta sig igenom försvarslinjen medans Arboga inte fick låna bollen. Moa Godesparr försökte med ett inlägg och när Arboga försökte anfalla så bröt de ljusblå snabbt. Jessica Leander spelade fram Izabell Rydell som gick på skott och Elvira Gustafsson sökte Evelina Davidsson Arbogas målvakt hann före. Maria sökte med en bra boll framåt Izabell som kom löpande och fick till ett skott som Arbogas målvakt kunde ta hand om. De ljusblå tryckte på och Rebecka Lindfors försökte ta sig framåt på sin kant. Tänkte att de skulle räcka om de ljusblå bara skulle betala halv planhyra för att de bara använde ena delen av planen..



Gideonsberg fick en hörna och Moa sköt högt över mål. De ljusblå fortsatte att anfalla och Jessica lade fram en genomskärare men en Arboga-back hann först på den. Rebecka sökte med en boll Izabell  kom löpande och den ljusblå dominansen var så stor att de dröjde till den elfte minuten innan Rebecka Nevala i det ljusblå målet fick röra bollen då Arboga slog den framåt i plan. Arboga bröt en boll men den var snart åter i ljusblå händer. I den 15:e minuten så fick Gideonsberg en hörna som Malin Sundström kunde nicka in till en 1-0 ledning. Ni som följer de ljusblå vet att hörnmål är något riktigt ovanligt för dem så det var kul att få se ett och att det var Malin som fick göra det.

Efter målet så stack Arboga upp och fick till ett löst skott. Gideonsberg fortsatte försöka och Moa satsade på ett inlägg och Elvira försökte ta sig igenom straffområdet på högerkanten och bollen hamnade hos Evelina som sköt över. Tempot gick ner och Arboga kom mera in i matchen och de gav sig av mot mål, började ha mera bollinnehav och började att vinna boll. Matchen kändes trögare men Jessica gav sig av framåt i plan spelade fram Elvira som fick med sig en hörna. Malin fick träff på bollen som lades in mot straffområdet och det hade varit kul med ännu ett straffmål det vore lite väl overkligt om det skulle ske och strax efter så fick hon till en träff som var mer av toffelslaget.



De ljusblå spelade runt men Arboga kunde bryta men de ljusblå försökte hitta ett bättre spel med mera rörelse och snabbare passningsspel. De började ta tag i spelet, hade ett högre tempo och passningsspelet fungerade igen och efter en inspel så fick Izabell ett skottläge men skottet gick över. Elvira spelade fram Izabell som avancerade men en Arboga-back kunde bryta anfallet. Elvira sökte än en gång Izabell men en boll men då hade hon hunnit att springa offside. Arboga hotade aldrig de ljusblå men fick till ett skott efter att de ljusblå laget hade slarvat lite och gästerna fått tag på bollen. Maria slet verkligen och fick till ett skott och strax efter så försökte Elvira lätta bollen till Izabell med en back fick en fot i mellan.

Arboga fick till ett skott utifrån och tempot hade nu gått ner igen men de ljusblå gjorde ett försök att höja den men gästerna var med i matchen. Maria försökte dra igång ett nytt anfall men det ville sig inte men de ljusblå kunde lyfta upp när Jessica avancerade för att sen spela fram Moa. Nu hände det som inte alls var roligt att då Malin skadade sig i en situation och fick haltande hjälpas av plan. Efter matchen verkade inte vara så farligt och jag hoppas verkligen att hon är i form till Gothia cup. De ljusblå använde speluppehållet till att snacka lite och det behövdes verkligen. Felicia Jinmyr Steiner byttes i och det var kul att se henne på plan med A-laget även om omständigheterna kunde vara bättre. Gideonsberg drog igång ett snabbt anfall där Moa väggspelade med Maria och kom till skott.



I andra halvlek så byttes Victoria Olsson och Lovisa Byman in, de ljusblå satte upp farten från början och Elvira sökte Izabell med en boll men en back hann före. Elvira hittade fram till Victoria med en boll och hon kunde gå på skott som Arbogas målvakt fick tippa till en hörna. De ljusblå var mera på och Victoria sökte Evelina med boll från högerkanten men en back hann i mellan och strax efter så försökte Elvira ta sig igenom backlinjen. Jag kände mera hopp för bra ljusblå spel än i första halvlek men de hade lite svårt att få igång det.,men i den 53:e minuten så spelade Evelina fram Elvira som kunde ge sig av framåt och gå hela vägen och ge Gideonsberg ledningen med 2-0

Det blev nu mera  fart på plan, Maria spelade fram Evelina och de ljusblå var mera på. Izabell gjorde sitt bästa för att stressa Arbogas backlinje och det skapades lite press. Arboga hade lyft sig och höll på att spela sig fram till ett läge men utan att det gick hela vägen. Evelina avancerade långt fram på högerkanten och avlossade ett bra skott som tog i burgaveln. Det var mera fart på plan men när Elvira försökte spela fram Victoria så hade hon hunnit att springa offside. Gideonsberg hade matchen i sin hand och Evelina fick till ett bra skott som Arbogas målvakt kunde tippa till en hörna. De ljusblå var mera på, Jessica avancerade med boll, försökte skapa något framåt och det bara lyste hur målsugen Evelina var. Evelina spelades fram av Elvira men i den situation som följde så kunde Izabell få in 3-0 då bollen studsade in i mål i den 70:e minuten.



Maria spelade fram Izabell som nu var riktigt het men skottet gick utanför, ja hela de ljusblå temperaturen hade stigit flera grader. Det var snabbare spel, mera och bättre passningsspel och det var mer rörelse på plan. Jessica spelade fram Elvira men hon hann tappa läget innan hon fick till ett skott men det hon fick iväg tog på en back och blev ännu en ljusblå hörna som nådde Felicia som försökte sig på ett skott men hon fick ingen bra träff. Izabell hakades upp av en Arboga-back och på läktaren pratades det om frilägesutvisning men det blev bara en frispark som gick mot bortre där flera ljusblå spelare kom löpande. Det skapades en ny hörna och det blev lite ljusblå tryck.

Elvira kämpade och Jessica spelade fram sin backkollega Matilda Åhle´n som kom löpande på högerkanten och kom till ett skott som Arbogas målvakt kunde ta hand om. Elvira spelade fram Victoria med en djupledsboll och hon stack iväg men en Arboga-back hann ifatt och kunde avvärja. De ljusblå hade kontroll på matchen och Elvira spelade fram Evelina som skapade ytterligare en hörna. Felicia gav verkligen järnet på plan och kämpade offensivt och kom till ett skott som tog på en back men returen nådde Maria som laddade och sköt över med ett hårt skott. Felicia var verkligen men i spelet. Jessica väggspelade jag tror det var med Izabell och kunde sen likt Elvira löpa hela vägen och göra 4-0 till de ljusblå i den 81:a minuten...



Elvira spelade fram Victoria som sökte Maria men en boll men en back hann före. De ljusblå tryckte, det var fart på plan, Elvira passade Victoria som i sin tur spelade Matilda som väggspelade med Victoria innan hon kom till skott. Elvira spelade fram Evelina som verkligen kämpade där framme för hon ville ju så gärna få till ett mål. Ja, hon kämpade verkligen och är det någon jag verkligen önskar att hon skulle få göra ett mål så är det just Evelina.  Elvira sökte Victoria med en boll inne i straffområdet men hon kom inte loss. Nu kunde Arboga komma till en attack men skottet de fick iväg gick utanför. Izabell kämpade och snodde bollen av en Arbogaspelare och kom till inlägg som slogs ut till ännu en hörna. Innan domaren blåste av matchen så hade ett inspel nått Maria som var riktigt het och fick till ett bra skott...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar