måndag 9 juni 2014

Gideonsberg nära serieledning...


Jag retade mig lite på VLT:s rubriksättning idag där de skrev att BK30 var nära serieledning, men att vara nära och vara serieledare är inte samma sak, i alla fall när IFK Nyköping spelar i samma serie. Kunde inte låta bli att lite ironiskt mot VLT, använda samma rubrik. Nog med ironi för visst är det spännande i toppen? Det här var en spännande match, inte beroende på att de ljusblå var hotade utan för att det sköts mycket i första halvlek utan att göra mål, det kändes lite som Hamas beskjutning av Israel var det gäller träffar men till slut lossnade det. Det skapades en spänning av väntan så jag fick allt trycka i mig ett par korvar i halvlek för att ersätta energiåtgången. Innan jag börjar att berätta om matchen så kan jag säga att Moa Godesparr fick en större plats i mitt ljusblå hjärta. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Matchen spelades på en gräsplan som var lite ojämn på mitten och matchen började lite tjongigt innan Izabell Rydell satte fart och Matilda Åhle´n fick till ett inlägg. Frövi lade en djupledspassning utan adress och det kändes som en summering av deras anfallsspel för de ljusblå var aldrig hotade. Gideonsberg började känna på Frövi och Rebecka Lindfors attackeraden på vänster och sen Matilda på höger. Izabell snodde boll av en Frövispelare och  satte av snabbt mot deras mål men stoppades av en back. När Frövi kom till anfall så var de lite ensamma och blev ett lätt byte och de kunde stoppas upp, Evelina Davidsson kom fri med Frövis målvakt men sköt högt över. Gideonsberg kändes verkligen trygga bakåt. Evelina spelade fram Izabell som kunde avancera men skottet gick över mål Tyckte inte Frövi var så heta men så fick de till ett par inspel där Rebecka kunde ta hand om det första och den andra kom  efter en attack på högerkanten och de fick till ett bra skott som Rebecka kunde ta hand om.



Izabell visade bra blick för spelet när hon skickad ut en fin passning snett genom plan till Olivia Gustafsson som avancerade och sköt från nära håll men rätt på Frövis målvakt. De ljisblå fortsatte att anfalla och först serverade Rebecka Evelina en boll som kom till något slags skott innan Maria Rodriguez gjorde ett inspel till Izabell som fick till ett skott som tog på en Fröviback. Sen var det Moa Godesparrs tur att gå framåt och hon skapade en hörna som blev resultatlös. Nu kunde Frövi lyfta upp efter att ha fått en frispark men snart så vände de ljusblå på spelet och Izabell kunde än en gång skicka ut bollen till Olivia som stoppades upp av en back innan bollen letade sig bak till Maria som laddade och sköt över. De ljusblå fortsatte att anfalla och Izabell försökte dribbla Frövis backlinje och Evelina var på framåt. Izabell dribblade och sökte skottläge men än en gång så tog det på en back.

Det var bara framåt för de ljusblå och Rebecka fick till ett skott utifrån och Maria spelade fram Izabell var skott gick strax utanför. Frövi kom ingenstans men de ljusblå låg på men med två backar mot sig så hamnade Izabell i underläge men nog försökte hon allt. Snart avancerade hon igen och fick till ett hårt skott utifrån. Spelet var förlagt på Frövis planhalva men de fick en kort andhämtningspaus när de lyfte upp en långboll och lyckades hålla kvar den inte men snart kunde de ljusblå bryta och vända igen. Izabell snurrade och kom till skott utifrån och strax efter sökte sig en ny crossboll ut mot Olivia men det tog stopp men det gjorde inte anfallet då bollen sökte sig tillbaka till Moa som spelade fram Evelina som fick till ett skott utifrån som gick precis utanför målet. Izabell fortsatte att vara i hetluften, gick själv och kon till skott och strax efter så avancerade hon på vänsterkanten och spelade in bollen till Evelina som sköt från nära håll men Frövis målvakt var bra placerad.



Matilda kämpade och kunde spela fram Olivia som kom till ett inlägg som nådde fram till Izabell men hennes skott tog i ryggen på en Frövi-spelare. Matilda fortsatte spela offensivt och och kom till ännu ett inlägg som Izabell sköt över på. Nu var det Marias tur att hitta Olivia med den där genomskäraren men hon stördes i skottögonblicket av en Fröviback. Det var nu bara spel åt ett håll och det anfölls och ännu en boll sökte sig genom spelplan ut till Olivia men det tog stopp men det bara fortsatte att anfallas nu genom Matilda som kunde skapa en hörna. Frövi kändes tama men nu började hela spelet stanna upp och därmed så kunde de lyfta upp lite men de ljusblå fortsatte ändå att skapa chanser som när ännu en boll sökte sig ut till Olivia men hon stoppade upp av en back eller som när Izabell sköt utifrån strax utanför målet.

Frövi var nu mera på och det blev lite farligt vid ett hemåtspel men Rebecka i målet är så säker och de ljusblå kunde vända men det stoppades upp och hemmalaget kunde kontra. Nu sökte sig en boll ut till Evelina på vänsterkanten men där tog det stopp. Det kändes som hela spelet hade stannat upp men visst blev det ljusblå anfall som när Matilda spelade till Maria som hittade Olivia som kunde komma till ett inlägg bak till Izabell som sköt över. Izabell avancerade sen på vänsterkanten och lyckade ta sig in i straffområdet men hennes skott gick över mål. Frövi började att trycka på mera på mittfältet och gav de ljusblå mera motstånd men Maria försökte ta ta i det hela. Nu blev det lite tvärt om för nu spelade Rebecka ut till Matilda som kom farande och kom till inlägg som kunde tas hand om av en Fröviback.



Frövi kom till någon snabb omställning som kunde stoppas upp men de visade fin inställning och krigade mer.och de kunde ännu en gång spela fint ut till höger men precis som förra gången så var Rebecka i målet fint med ut. De ljusblå hade gått ner i tempo och därmed så blev matchen jämnare men de kom till ett snabbt anfall som kunde stoppas upp. Olivia kunde spela fram Maria som avancerade och kom till skott som gick strax utanför. Nu fick de ljusblå en frispark som sköts fint mot mål innan den letade sig ut till Moa. Strax efter så avancerade Moa framåt men det tog stopp i Frövis backlinje och strax efter så kunde Izabell skjuta men ännu en gång så tog den på en back. Izabell hittade ut till Evelina med en crossboll men hon kunde stoppas upp av Frövi men strax efter så serverade Izabell en liknade passning och denna gång till Olivia var skott tog på Frövis målvakt.

Frövi kom till ett par anfall där de försökte dribbla den ljusblå backlinjen men det är inte det lättaste och strax efter så lade de en djupledsboll utan adress Det sist anfallet i första halvleken blev ljusblått när en boll sökte sig ut till Izabell som kunde gå framåt och Frövis målvakt var tvungen att göra en bra räddning på det skott som följde.



I andra halvleken så hade de ljusblå fått upp farten igen och det hade Izabell också. Efter ett snabbt anfall på högerkanten så nåddes hon av ett inspel men hennes skott tog ännu en gång på en back. Det var nu fart på plan igen och det uppvisades ett bra passningsspel. Marie spelade fram Moa som i sin tur hittade Ellenor Nogelius som kunde komma till inlägg. Det gick verkligen snabbt på plan och Ellenor spelade fram Rebecka. De ljusblå var verkligen på och de skulle bara framåt. De kontrollerade spelet och det var kul att se det fina passningsspelet. Izabell var verkligen på och Matilda gav sig iväg på en räd på högerkanten och verkligen kämpade hela vägen ner till hörnflaggan och bara ville igenom. Det var verkligen fin inställning på plan som när Izabell skull dra en back och förlorade så bara jagade hon och verkligen skulle ha tillbaka bollen.

De ljusblå låg verkligen på mot Frövis mål och där togs Izabell hårt och fick med sig en frispark i bra läge som hon själv sköt utanför men det var en fin bollbana och det var inte speciellt långt utanför. Frövi jobbade bra i försvaret och stoppade upp Izabell men de ljusblå kämpade på b.la genom Olivia som kämpade på sin högerkant. Även Jessica Leander vill vara med framåt och tryckte på. Det var nu islossningen kom efter allt anfallande och skjutande då Izabell lade fram bollen till Maria som tagit en fin löpning och som kunde göra 1-0 till de ljusblå i den 56:e minuten. Frövi gick genast till motattack och lade fram en fin djupledsboll till en anfallare men där var Jessica bra med och kunde stoppa upp det hela genom en fin insats och strax efter så lades det en ny sån passning men nu var det Ellenors tur att reda ut det hela.



Nu började de ljusblå att trycka på mera igen för de var inte nöjda men Frövi försökte de med som när de anföll och fick till ett inlägg som Rebecka kunde ta hand om. Jesscia försökte tråckla på mittfältet men Frövi var mera på och kom högre upp med laget, lade djupledspassningar och var allmänt mera på. De fick till ett inlägg som Malin Sundström fick foten på och styrde den rätt upp i Rebeckas famn. Nu var det Moa som tog tag i det ljusblå anfallsspelet och hon spelade snabbt upp mot Josefin Höglander som kommit in men som kunde stoppas upp. I den 66:e minuten så kunde Izabell få utdelning efter att ha snurrat på högerkanten för att sen lätta 2-0 målet i bortre. Många av hennes skott i första var på kraft men här var det mera precision.

Frövi visade verkligen att de vill men de ljusblå var på. Izabell stoppades upp men Gideonsberg fortsatte med fint anfallsspel, spela på, spela runt och kämpa. Det kändes verkligen som de kommit igång men Frövi försökte med ännu en djupledsboll men ännu en gång var Rebecka bra med. Josefin spelade på topp och jagade boll något som också Izabell gjorde. Gideonsberg var verkligen på anfallshumör och avancerade och en boll sökte sig fram till Josefin som tryckte på. Josefin hittade ut till Evelina med en boll som kunde utmana Frövis målvakt. Josefin var verkligen med i det som hände framåt och hittade Izabell med en boll men hon kunde stoppas upp av en Fröviback.



Nu kom Frövi till ett skott som gick utanför men det var mera ljusblått och Izabell spelade ut mot Evelina som kämpade bra och fick med sig en frispark. Frövi kom till ett anfall där de fick iväg ett skott som Rebecka hade lite svårt att hålla men så kunde hon kasta sig över den precis framför fötterna på en Frövispelare. Ja, Frövi jagde men kom men utan att få tag i bollen. I den 80:e minuten så passade Izabell Evelina och fick strax efter så fick hon den i retur och kunde 3-0 till de ljusblå. Strax efter så lade skickade Matilda iväg en boll som fint dalade ner mot Frövis mål. Ja, den ljusblå inställningen var på topp och först snodde Izabell boll av Frövi och strax efter så var det Amilia Högbackas tur att robba dem på boll och kunde vända spelet.

Det var fint anfallspel när Josefin väggade med Evelina och det var skön inställning på plan med kamp som skapade lite tjongande, men så kunde Izabell  bryta detta genom att avancera i ännu en attack. Det var verkligen bra ljusblått försvar och någon som var bra under matchen var Maria som hade ett större ansvar då Elvira Gustafsson var på skolavslutning. Izabell togs hårt men det dröjde lite innan domaren blåste av och gav en Frövspelare gult kort för Jessica var het och sökte läge i straffområdet. De ljusblå anföll ända in i kaklet och Izabell drog sig loss och sökte läge och Evelina jagade boll ända tills domaren blåste av matchen...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar