måndag 16 juni 2014

Cui bono?


Dagens latinska ordspråk betyder "Till vems förmån?" och det var ju en oavgjord match där de ljusblå förlorade två poäng i toppstriden men lärde sig något samtidigt för det gör man alltid. Enköping vann en poäng genom att ta hand om andra halvlek där de kom till snabba anfall och stoppade upp de ljusblå anfallen och de vann en poäng i matchen om att vara bland de fem översta lagen där de nu ligger fyra på samma poäng som Östervåla men med bättre målskillnad...

Det här är vad lokalsport.nu skriver om matchen: http://www.lokalsport.nu/fotboll/38-fotboll/6876-by

....ja Östervåla ja som förlorade med 11-1 mot Ornäs vilket slår Irstas 6-0 förlust mot Vattholma med hästlängder. Ja, det är bara för Östervåla att ta nya tag, ja det blir mot VIK på söndag.
Målen bara haglade in för i den 8:e minuten så kan Ann-Sofie Andersson göra 1-0, tre minuter senare så kan Maria Lijenborg göra 2-0, tre minuter efter detta så kan Anna Linh Stenkvist göra 3-0, men sen dröjer det till den 33:e innan Anna gör 4-0. En minut senare så reducerar Östervåla till 4-1 genom Linnea Eriksson, men en minut efter detta så kan Maria sätta 5-1.
I andra halvlek så gör Ornäs 6-1 i den 53:e minuten genom Nina Järudd innan Maria kommer i ett målstim och gör 7-1 i den 56:e, 8-1 i den 60:e minuten och fem minuter senare 9-1. Den näst sista två målet gör Anna Karlsson i den 75:e och en minut senare så fastställer Anna Linh Stenkvist slutresulatet..
Var tvungen att kolla skytteligan och Gideonsbergs Izabell Rydell toppar fortfarande med tio mål men Maria har knaprat in och har gjort sju denna säsong..

Arboga åkte också på storstryk och det blev samma minusmålskillnad då de förlorade med 10-0 mot Arboga. VIK startade med härlig energi och full fart framåt och i Lovisa Eriksson gör 1-0 framspelad av Sofia Cederberg (5:e minuten), Sofia gör 2-0 efter en passning av Johanna Lötjönen (6:e minuten), 3-0 av Sofia assisterad av Lovisa (9:e minuten), 4-0 görs av Johanna efter en passning av Amanda Lindvall (14:e minuten), 5-0 görs av Amanda framspelad av Caroline Schultz (20:e minuten), 6-0 görs av Julia Lind efter passning av Amanda (32:a minuten), 7-0 görs av Julia utan assist (37:e minuten)
I andra halvlek så gör Malin Leinkeit Gessner 8-0 utan assist ( 50:E minuten), 9-0 Sofia åter framspelad av Lovisa (55:e minuten) och slutresultatet 10-0 fastställs av Amanda framspelad av Hanna Hassel (88:e minuten)
Puh...

Vad Ornäs och VIK drog ifrån i målskillnad så nu får allt Izabell jobba lite på onsdag...

Vattholma var favorit i tipset men de spelade oavgjort 2-2 mot Frövi och där gick Frövi ifrån till 2-0 på borta plan genom mål av Sara Gunnarsson i den 20:e och en minut senare av Emelie Alfredsson. I andra så kan Vattholmas Malin Petterson reducera i den 49:e minuten och på övertid i den 96:e så kan hon kvittera och rädda en poäng till hemmalaget...

Irsta överraskade många med sin 3-2 seger över Gagnef men inte mig för jag hade tippat Irsta seger. Tänkte att de var lite på G, men att Gagnef var lite ur momentum. Irsta tar ledningen redan i den 9:e minuten genom Emma Lindgren och de drygar ut till 2-0 i den 25:e minuten genom Jenny Ronaess. I den andra halvleken så reducerar Gagnef till 2-1 i den 47:e minuten genom Emelie Andrée Lindenryd, men bara en minut senare så går Irsta ifrån till 3-1 genom Maria Jexby och i den 55:e minuten så kan Emelie reducera för Gagnef men närmare kommer de inte....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar