måndag 23 juni 2014

Ad astra per aspera...

Dagens latinska ordspråk betyder "Mot stjärnorna genom svårigheterna" och då får väl svårigheterna vara första halvlek mot Arboga. Det är riktigt roligt att titta på tabellen där VIK ligger etta efter segern mot Östervåla, Ornäs tvåa på samma poäng men med bättre målskillnad än de ljsublå som ligger trea. Tänkte innan serien drog igång att hoppas det klara övre halvan och de har de gjort med besked, så om den målsättning får gälla att spela i division nästa säsong så ligger de bra till och jag tror nog inte att det skulle vara så bra att gå upp i ettan och vinna serien fortsätta att etablera sig som ett topplag i tvåan till dess förutsättningarna är de rätt och vinner man serien så är förutsättningarna de rätta.

Gagnef förlorade hemma mot Ornäs där bortalagets Maria Liljenborg gjorde mål redan i den andra minuten och sen så fastställde hon slutresultatet i den 35:e minuten.

Irsta har kommit igång och jag valde när jag tippade mellan kryss och två där jag fegade lite och valde kryss då Frövi omgången innan spelade bra borta mot Vattholma och fick med sig en poäng. Irsta tog med sig alla tre poäng från Frövi där de vann med 5-1 som visar att det står väl till i det lag som många hade räknat ut och de har börjat att klättra i tabellen och det ska bli kul att följa fortsättningen. Verkligen roligt att de har kommit igång. Där gav redan i den andra minuten Johanna Åstrand Irsta ledningen med 1-0 ( intervjuade henne när hon gick till Irsta) och kvarten senare så kan Jenny Ronaess dryga ut den till 2-0. Innan halvleken är över så kan Helena Bergsten göra 3-0. I andra halvlek så gör Helena 4-0 i den 49:e minuten innan Frövi kan reducera till 4-1 i den 67:e minuten genom Sandra Halvardsson men innan halvleken är över så kan Helena göra ett hattrick då hon fastställer slutresultatet till 5-1 i den 73:e minuten.

Det tog lång tid innan första målet trillade in i matchen mellan Östervåla och VIK och det faktiskt hemmalaget Östervåla som tog ledningen efter en jämn halvlek i den 40:e minuten på en nick av Malin Nilsson i en tilltrasslad situation, men precis innan domaren blåser av första halvlek så kan Amanda Lindvall kvittera framspelad av Julia Lind. Det första målet i andra halvlek tillskrivs Östervåla men det är i egen kasse så VIK tar ledningen med 2-1 i den 58:e minuten ( enligt VIK:s hemsida så var Sofia Cederberg och Lovisa Ericsson inblandade) och i den 55:e så kan Sofia dryga ut VIK:s ledning till 3-1 framspelad av Evelina Sjöstrand för att sen i den 70:e minuten  framspelad av Amanda göra 4-1. slutresultatet 5-1 fastställer Julia i den 74:e minuten efter att ha fått en passning från Lovisa. Ja, Östervåla verkar ha kämpat på bra men när de släppte så släppte det. De får ta nya tag mot Arboga...