lördag 14 juni 2014

Enköping kommer att lyfta...


Först måste jag få säga att det här är blogginlägg nummer 300 och det andra jag vill säga är: Vem var den enda som tippade oavgjort i den här matchen? Jag hade på känn att Enköping var på G samtidigt som de ljusblå hade avbräck framåt genom att Izabell Rydell var och lyssnade på One Direction. En sak är säker och det här var inte det Enköping som jag såg möta Irsta i första omgången och de kommer att lyfta i tabellen och det finns helt säkert en Ina Burström faktor som lyfter anfallsspelet till en ny nivå
Tryck på nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det kändes skönt att Elvira Gustafsson var tillbaka på mittfältet för även om de ljusblå har vunnit alla matcher då hon inte var med så är det något speciellt med henne och speciellt nu när Izabell var borta så var det skönt med bästa möjliga mittfält. Redan från första stund så såg man att Maria Rodriguez var på hugget och det var så härligt att se hennes blick. De ljusblå var så bra på att hålla boll och det märktes att de ville kontrollera matchen. En djupledsboll sökte sig fram till Maria med Kaisa Nilsson i Enköpingsmålet var bra med. Moa Godesparr var så bra när hon vann boll och spelade fram Rebecka Lindfors som fick iväg ett skott som Kaisa kunde ta hand om. De ljusblå hade övertag i bollinnehav och jobbade sig hela tiden framåt i plan.



Matilda Åhle´n slet på mittfältet och fick till en bra passning framåt med Kaisa var bra med och tog bollen nästan framför fötterna på Maria. Evelina Davidsson och Maria hittade ett bra samarbete och det var ljusblått för hela slanten precis i början och det dröjde fem minuter in i matchen innan Enköping fick till sitt första anfall, ,men efter detta första så lyfte de upp och jagade boll. De ljusblå höjde nu tempot och kom längre upp i plan men Enköping var mera med i matchen är i den första fem Matilda var mycket bra och bröt fint ett Enköpingsanfall. Passningsspelet var nu lite stressigt från den ljusblå sidan. Rebecka spelade upp mot Evelina men en Enköpingsback kunde rensa undan.

Det första riktigt vassa läget för de ljusblå var när Maria sköt strax över efter att att ha fått bollen efter snabbt ovh  bra ljusblå passningsspel.Rebecka jobbade bra framåt och det var bra tempo i matchen. En liten felpassning i backlinjen höll på att ställa till det för de ljusblå men det hela kunde att redas ut. Elvira spelade fram Matilda som avancerade och skapade lite press mot Enköpings backlinje. Nu fick det ljusblå ännu ett bra läge när Evelina nickade strax utanför efter ett inlägg. Gideonsberg hade verkligen tagit tag i spelet och gav Enköping inget utrymme. Matilda spelade offensivt och de ljusblå kom till anfall i våg efter våg. Hon var så bra Matilda. Gideonsberg fortsatte att bygga upp spel och var på och två spelare som utmärkte sig lite extra var Elvira och Ellenor Nogelius som verkligen tog tag i det hela.



Det var snabb ljusblå spel men så kunde Enköping komma in lite mer och kunde få iväg ett skott mot mål. Jessica Leander kämpa verkligen på plan och var bra defensivt. Enköping kunde nu gå till attack på högerkanten och fick till ett skott/inlägg som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om Hon hade verkligen inte mycket att göra i första halvlek. De ljusblå spelet var stabilt men ändå kändes det inte säkert då Enköping stod upp bra. Matilda fortsatte att lysa på plan. De var fart i det ljusblå spelet med de kom inte hela vägen. En boll sökte sig ut mot Lovisa Byman men Enköping låg väldigt bra på i försvaret och gav inget utrymme. En boll sökte sig in mot Evelina som slet och lyckades fick med sig en hörna på vilken Matilda jobba bra på och tryckte på.

I den 28:e minuten så kom det förlösande 1-0 målet när Maria fint kunde spela fram Elvira som kunde runda Kaisa i Enköpingsmålet och lägga in ledningsmålet. Enköping hade inte gett mycket utrymme så det gällde att ta vara på den chans man fick.. Maria sökte nu Evelina med en boll men denna gång så tog Kaisa hand om den. Elvira sökte Maria med en boll men den rann ifrån henne men strax efter så fick Maria till ett skott utifrån.Nu kom Ina Burström in för Enköping och det gav mera tyngd framåt. Enköping var nu mera på och Ina skapsde strax en chans men Rebecka var bra med. Gideonsberg kämpade och slet och Maria sökte Evelina med en boll men hon fastnade i Enköpings backlinje och strax efter så försökte skickade Maria en boll mot samma adressat men Kaisa i Enköpingsmålet hann före.



Nu snodde Moa bollen av en Enköpingsspelare och serverade Maria en boll som hon sköt i stolpen. Ellenor kämpade bra defensivt och gjorde att de ljusblå kunde vända spele. Gideonsberg jobbade på med sitt offensiva spel och det vassaste Enköping kunde prestera i detta läge av matchen var ett skott högt över. En passning nådde nu ut till Rebecka som kunde avancera och få med sig en hörna. Vinden tog tag i hörnan men Kaisa kunde få fingrarna på den och få iväg den. Maria spelade mot Elvira men en Enköpingsback kunde slå undan bollen och och strax efter så syntes Elvira trixa med bollen i straffområdet för att hitta ett passningsläge men utan att lyckas. Maria spelade nu ut bollen till Matilda som kom till ett inlägg men Rebecka lyckades inte hitta ett skottläge. De ljusblå hade verkligen ett övertag och var på och Matilda syntes avancera framåt långt fram i plan.

Någon i det ljusblå laget,jag såg inte vem prövade skottlyckan och bollen gick strax över Enköpingsmålet. Enköping försökte gå till anfall men det tog stopp. Jessica hittade Rebecka med en boll men skottet tog på en försvarare, men det sista anfallet var av bortalagets men även det tog stopp i den ljusblå backlinen..



I andra halvlek så var Enköping mera på och kom strax till skott. Det var fart och kamp på plan och Enköping kom till ett nytt skott och denna gång utifrån. Även de ljusblå var på och hade ett bra passningsspel men Enköping var strået vassare framåt när de kom till snabba anfall på kanterna, framför allt på högerkanten. Elvira kunde skjuta utifrån och jag tyckte de spelade mycket bra men det kändes att det var mera tuggmotstånd i den här matchen än alla de tidigare matcher jag sett. I ett snabbt Enköpingsanfall så kan Ina fint placera in bollen till en kvittering för bortalaget.

De ljusblå fortsatte att komma till anfall och Maria fick till ett skott utifrån men Enköping var laget som nu hade övertaget i matchen och även de prövade skottlyckan utifrån Lovisa gick till attack för de ljusblå och jag tänkte att henne vill jag se mera av och hon försökte jobba fram något. Ellenor fortsatte att spela bra i försvaret och pressade på bollhållaren. Bra försvarsspel var nödvändigt för Enköping låg på bra anfallsmässigt och efter ett inlägg så kunde Ina få till ett bra skott som fick över det ljusblå målet. De ljusblå spelade med tempo men deras anfall tog stopp i Enköpings backlinje medans Enköping kom till snabba anfall.



De ljusblå försökte skapa och Rebecka lyckades att jobba fram en hörna. Nu byttes Amilia Högbacka in och hon var full av energi. De ljusblå hade ett bra passningsspel och kom till ett inlägg som Kaisa kunde ta hand om. Matilda sökte Darja Andersson med en boll långt fram i plan men en Enköpingsback kunde täcka undan medans Darja kämpade på för att få tag på den. Enköping och låg på och trängde in i det ljusblå straffområdet men Ellenor kunde få undan bollen. En ny djupledsboll sökte sig mot Darja som kämpade med sin back. De ljusblå hade svårt att bygga upp sitt spel för Enköping låg verkligen på, men Darja fortsatte att kämpa.

Nu kom Enköping till ett skott som Rebecka tog hand om och strax efter så kom de till ett nytt anfall som avslutade med ett skott men även här var Rebecka bra med. De var kamp på plan men de ljusblå körde fast med sina anfall i Enköpings backlinje. Enköping kom nu till ett inspel från högerkanten som Rebecka inte fick tag på och det var en Enköpingsspelare i ett bra läge framför det tomma målet men tack och lov så kunde Matilda få undan den. Elvira sprang runt sin back och försökte skapa läge men de var svårt. Strax efter så tog hon tag i det hela igen spelade en djupledsboll mot Evelina men den kunde Kaisa i Enköpingsmålet ta hand om.



Jessica drog igång ett anfall men det tog stopp i Enköpings backlinje (här suckade jag) men Enköping kom längre och fick till ett skott utifrån som Rebecka kunde ta hand om. Jessica drog igång ett ny anfall men bollen rann ifrån bolladressaten. Det kändes som om Jessica styrde mera och hon gjord det bra. Det såg lite tröstlöst ut när Lovisa Byman kämpade med Enköpingsbacklinje för de var bra. De var en bra inställning på plan men och det smällde men på ett schysst sätt. Enköping kom till snabba anfall men Gideonsberg var på och då vill jag speciellt nämna Jessica och Matilda i försvaret.

Enköping kom till ett snabbt anfall och Darja försökte att stoppa bollhållaren men utan att lyckas men tack och lov så kunde Ellenor stoppa framfarten. De kunde ha blivit Enköpingsledning när Ina kom fri med Rebacka men en fin parad räddade situationen. Gideonsberg satsade och Malin Sundström tryckte på Maria spelade bra och var mycket resolut. Evelina gjorde ett försök att ta sig igenom Enköpings backlinje och det var mera ljusblått men det tog hela tiden stopp. Enköping kom däremot till snabba anfall och fick med sig en hörna och lite senare så nådde ett inlägg Ina men skottet gick utanför



Ja, Enköping var stabila bakåt men de ljusblå försökte ta sig igenom och förbi utan att lyckas men till slut så tog Matilda sig förbi och kom till skott och Maria syntes kämpa i Enköpings straffområde. Enköping kom till ett nytt anfall och kom till skott som gick utanför, men det sista som hände innan domaren blåste av matchen var att Jessica gjorde ett sista försök att dra igång ett ljusblå anfall...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar