söndag 8 juni 2014

De ljusblå var värda en poäng...


...men bollen måste ju in. Hade egentligen tänkt att ta det lite lugnt idag så jag visste inte vilken nivå jag skulle lägga referatet på men när de väl drog igång så kände jag att det här måste ju beskrivas. Blev så väl underhållen att jag efteråt kände att det här hade jag kunnat betala pengar för att se motsvarande BK30:s prisnivå (men inte Östervålas). Det är härligt att se vad som händer när Gideonsberg F17 trampar på gasen så tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


När man tittade på lagen så kändes de ljusblå spelarna större och jag undrade om det skulle inverka men det gjorde det alls inte. Matchen började med ljusblå offensiv när Darja Andersson passade fram Elin Christensson som nu var tillbaka efter sin skada och hon kom till skott och strax efter så sökte sig en djupledsboll snabbt fram mot Elin igen. Sandviken var inte sena att replikera med en snabb attack på högersidan där de kom till ett inspel men skottet från botre delen av straffområdet gick över mål. Sen var det Gideonsbergs tur att gå till attack och Darja lade fram en väl avvägd passning till Elin och det skapades en hörna. Sandviken låg på offensivt och lyckades bra med att hålla boll högt upp, men de ljusblå lyckades varje gång bryta och gå till motattack som i ett snabbt anfall när Elin höll på att ta sig igenom eller som när Elvira Gustaffson avancerade och spelade ut till Victoria Olsson som kunde få till ett inlägg som någon kunde nicka på. Tyckte Gideonsberg verkligen avvägde sina passningar bra.



Sandviken var verkligen bra på att etablera sig i offensiv zon och hålla boll men det där sista fattades. En boll sökte sig ut mot Victoria som kom till skott som målvakten kunde ta. Detta var ett mönster som upprepade sig och man önskade att hon skulle gå lite längre innan hon sköt. Nu kom Sandviken till en snabb omställning som ledde fram till en hörna som blev riktigt farlig men Evelin Cicek i det ljusblå målet var bra med. Det var verkligen kamp på plan och Gideonsberg hade igång ett snabbt bra passningsspel. Sandviken var verkligen farliga och det kändes att man inte kunde ge dem ett lillfinger. I ett ljusblått anfall så skadade sig Elin och fick utgå vilket kändes tråkigt då hon precis kommit tillbaka. De ljusblå fick en frispark efter denna situation men den ledde inte till något trots att de ljusblå kändes på.

De ljusblå fortsatte att anfalla och kom till skott utifrån och det var kul att se Elvira trolla med bollen och strax efter så spelade hon ut mot Victoria en väg som många bollar sökte sig. Gideonsberg var verkligen på och Victoria var het på sin kant. När Sandviken anföll gick det snabbt men tack och lov så kunde de ljusblå få stopp på anfallen och även när de kom till skott så kunde Evelin ta hand om dem. Darja spelade fram Victoria verkligen snyggt så hon kom fri med målvakten och hon fick till ett bra skott som och Sandvikens målvakt fick verkligen sträcka på sig för att kunna tippa den till hörna. Ja, de ljusblå var på och Darja kämpade på sin högerkant och det var flera som utmärkte sig som Amilia Högbacka och Moa Rydert. En djupledsboll gick ut till Lovisa på vänsterkanten som kom till ett inlägg mot bortre där Moa kom rusande.



Det var mera Gideonsberg än Sandviken och de chanser som gästerna fick var på ljusblå misstag men de situationerna kunde redas ut.Sandviken kon till ett mycket bra läge när de kunde runda Evelin som var långt ut u straffområdet men jag tror det var Josefin Höglander som kunde rädda det hela. Det var kamp på plan mellan två lag som tog det hela på allvar. Nu var Sandviken mera på och kom i snabba anfall som de ljusblå kunde få stopp på. En Sandvikare kom till skottläge lite trängd så det gick utanför. Ja, de var verkligen på men det var skönt att ha Josefin i backlinjen som storspelade och även Amilia kämpade bra defensivt. Sandviken kom till skott utifrån och det blev lite farligt när de ljusblå bjöd på chanser.

En djupledsboll hittade fram till Victoria som kom till skott men det kunde Sandvikens målvakt ta hand om. Elvira tog tag i det hela och det började skapas ljusblå chanser som när ännu en boll sökte sig ut mot Victoria. Det var nu mera Gideonsberg och det hade fått igång ett bra passningsspel. Nu fick Amilia en bra passning och var den bra så skottet hon fick till ännu bättre och det bästa som avlossats av de ljusblå i första halvlek. Innan domaren blåste av halvleken så hade även Sandviken fått iväg ett skott.



Den andra halvleken drogs igång med bra passningsspel från de ljusblå och Darja var stark i straffområdet. Det kändes tryggt bakåt med Josefin som försvarsgeneral. Sandviken tog nu över och var på men var inte så heta men så plötsligt så blixtra de till med snabbt passningsspel och en frispelad Sandvikenspelare sköt ett hårt skott i stolpen. Spelet var nu förlagt på den ljusblå planhalvan och Sandviken hade spelövertag och fick iväg ett skott som Evelin kunde ta hand om. Gideonsberg gjorde försökt att ta tag i det hela utan framgång och det dröjde åtta minuter in i andra halvlek innan de lyckades lyfta upp och anfalla och då var det Lovisa som var i farten. De ljusblå kunde nu lyfta upp och det kom till ett skott som Sandvikens målvakt var tvungen att lämna retur på men Darja skott hon fick till på returen kunde målvakten ta hand om. De ljusblå fick till lite press och Lovisa var i hetluften och de kom till skott som gick utanför.

Sandviken var nu mera på igen men Gideonsberg kämpade väl i försvaret och det var större intensitet i det spelet. I ett ljusblå anfall så var Sandvikens målvakt lite för långt ute och var på väg tillbaka när bollen nådde Lovisa men hennes boll gick utanför. Nu var det de ljusblå tur att ta över lite och en boll nådde nästan Moa efter en hörna och den situationen var farlig. Darja var het och de kunde varit en ljusblå ledning efter att en frisparks lagts en bit ut på vänsterkanten och som sökte sig mot bortre där Amilia var bra med. Hon var verkligen bra Amilia men istället så var det Sandviken kunde få tag på en boll när Gideonsberg skulle bygga upp sitt spel från backlinjen när nästa anfall skulle dras igång och de kunde lätta in sitt 1-0 mål i matchens 60:e minut.



Darja var på och hittade Moa men hennes skott landade ovan mål via Sandvikens målvakt. Nu fick Gideonsberg en frispark som blev en het chans men det var inte det som ledde fram till kvitteringen utan när Elvira tände till efter det tappas boll avancerat, passat framåt och sedan spelades Lovisa fram som iskallt kunde göra mål i den 65:e minuten. Gideonsberg visade verkligen vilja och ni var det Emma Bramming som visade sig het framför mål. De ljusblå hade höjt tempot men även Sandviken som var heta. Spelet var lite böljande och gästerna hade ett skott utanför men i den 73:e minuten så kunde de göra 2-1 efter det att Evelin hade lämnat retur på ett skott som kunde slås in till en Sandvikenledning.

Precis när jag höll på att twittra om målet så sköt Gideonsberg och jag kunde höra hur det tog i virket. Frågan jag ställde mig var om de ljusblå kunde ladda om men de kunde de och Darja visade vägen hon gick till attack och hittade fram till Lovisa som var het framför målet och det blev en hörna. Gideonsberg var heta, det var hett på plan och hetast av alla var nog Amilia. Gideonsberg kunde nu göra ett inspel som rensades till hörna som Darja kunde skjuta över på. De ljusblå fortsatte vara heta men nu sprangs det tyvärr offiside. Det som ordet hett var ordet för dagen och de ljusblå kämpade.



Sandviken kom till ett snabbt anfall som stoppades upp och tyvärr så blev en Sandviken skadad i situationen. Det kändes ett kort tag som om de ljusblå mattades av efter det korta uppehållet som följde kom att denne skulle hjälpas av plan men då tog Amilia tag i det hela när hon tände till och en passning nådde Darja och hennes väl placerade skott gick strax utanför.. Nu kom Sandviken till en attack och kom till ett skott utifrån.. Amilia fortsatte att ta tag i det offensiva och avancerade men när hennes passning slogs så hade Darja hunnit att springa offside. Ja, ett sista hopp tändes för en kvittering när de ljusblå fick en frispark och Darja kunde spela mot Lovisa och strax innan domaren blåste av matchen så sökte en långboll Darja men en Sandviken back hann i mellan...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar