söndag 15 juni 2014

Det här var inte ens roligt...

Visste att QBIK var mycket bra och undrade i mitt stilla sinne hur det skulle gå men mitt hopp tändes när jag såg Izabell Rydell värma upp men inte ens hennes närvaro var tillräcklig för att bjuda QBIK motstånd utan de ljusblå var med i matchen de första sju minuterna och den var det QBIK för nästan hela slanten och ni vet hur roligt en sån match är i alla fall om man håller på ljusblått.
Ja, vill ni läsa om den så tryck på mer annars är det bara att ladda om inför matchen mot Arboga för då blir det åka av:

Izabell var på från första sekund och allt så lovande ut och hela det ljusblå laget var på och det var ett bra flöde framåt. Izabell gick till attack men stoppades upp av en QBIK-back och snart gav hon sig framåt igen och jag trodde att hon skulle förlora bollen med fullt av försvarare surrande runt henne men inte utan hon lyckades jobba sig till ett skott läge och sköt iväg ett skott som målvakten kunde ta hand om. De ljusblå var på, Darja Andersson och Josefin Höglander var på, ja hela laget var det och någon fick till ett skott utifrån. De var en väldigt fin inställning och Josefin sköt hårt i ribban och då menar jag hårt. Det dröjde sju minter innan QBIK kom till sitt första anfall men då sade de pang genom ett fint skott från höger och så så stod det 0-1.

Nu drog Josefin till och sköt mot mål, det var kamp på plan men det kändes som om de ljusblå inte fick något för sitt fina spel. QBIK hade nu kommit mer in i matchen och ett par passningar i straffområdet och de hade jobbat fram ett skottläge men skytten fick inte skottet i sitt fria skottfält utan det gick över.. Felicia Jingmyr Steiner (det var roligt att se henne på plan igen) spelade en djupledsboll mot Darja som förlorar den men den vinns åter och hon får till ett skott som går över mål. QBIK kom nu till en snabb attack som stoppades upp men det kändes som om de ljusblå hade mattats av. De ljusblå försökte med en lång boll men den stoppades upp. Det var nu mera QBIK och de fick iväg ett skott utifrån från vänster och de hade nu skapat sig ett övertag spelmässigt över de ljusblå.

QBIK fick en fripark i bra läge som slogs stenhårt men Evelin Cicek i det ljusblå kunde stoppa men lämnade retur på. De ljusblå kunde lyfta upp och QBIK mattades av lite och de ljusblå tände till och var bra med, men så återgick spelbilden till den gamla ordningen där gästerna hade övertag, var på och skapade lite press. QBIK fick en ny frispark från höger som sköts mot bortre där en QBIK-spelare kom löpande men skottet gick utanför. De ljusblå försökte lyfta upp men föll snart tillbaka. Sandra Lindström spelade Darja som spelade Izabell och de kunde lyfta upp och Darja syntes att jaga boll.. De försökte verkligen att bita sig fasr men QBIK kunde bryta och komma till ett snabbt anfall men de ljusblå kämpade på bra i försvaret. Gideonsberg fick en frispark och försökte att lyfta upp men QBIK kunde vända och började spela runt och sköt i 0-2 i den 35:e minuten.

QBIK fick nu en hörna, började passa runt och fick till ett skott som gick utanför. Gideonsberg fick slå undan bollen för att freda sig men QBIK fortsatte skapa lägen och sköt i stolpen och strax efter så fick de till en ny rökare som Evelin snyggt kunde få tag i. Izabell försökte att satsa framåt och de ljusblå försökte att störa QBIK högt upp i plan men så kunde gästerna kontra och deras målskytt som gjort bägge målen togs hårt men det hindrade henne inte från att strax efter skjuta in 0-3 strax efter. Izabell kämpade och lyckades att vinna boll men QBIK kunde än en gång vända. De ljusblå försökte med ett snabbt anfall där  gästerna kunde vinna till baka men Izabell och Darja jagade och försökte vinna till den åter. Izabell fortsatte att satsa och spelade fram Cecilia Bahar som försökte kämpa sig framåt men det var inte lätt mot det motståndet. De ljusblå försökte verkligen få tag i spelet i slutet av första halvlek

Andra halvlek började med ett snabbt QBIK-anfall där Evelin var tvungen att lämna retur och det andra skottet tog i stolpen innan den kunde rensas undan. QBIK hade ett bra passningsspel, men Amilia Högbacka visade framfötterna och kunde bryta och avancerade och spelade fram en medspelare som kunde komma till inlägg som QBIK försvaret kunde nicka undan. Victoria Olsson och Darja kämpade och försökte att vinna boll och Sandra kunde komma till inlägg och det hela avslutades med ett skott utifrån av jag tror var Felicia. Izabell tände till och satsade.  QBIK kunde nu vända och det ljusblå försvaret fick kämpa och gästerna fick en hörna som de nickade över ribban på. QBIK var vassa framåt speciellt på högerkanten och där avancerade de och fick med sig en ny hörna på vilken de kunde göra 0-4 i den 50:e minuten.

QBIK var effektiva och de ljusblå fick slå ifrån. Nu satsade Izabell och de ljusblå kunde lyfta upp men QBIK var så starka. Gideonsberg försökte verkligen och b.la Victoria kämpade och försökte få till något framåt. QBIK fick till ett skott utifrån men de ljusblå ville gärna vända och Darja jagade boll. QBIK var så tekniska och snabba och det hela såg så enkelt ut och de ljusblå fick verkligen kämpa för att få till något som när Izabell tände till och spelade fram Cecilia som sköt över mål. QBIK kom nu till en snabb omställning och fick till ett bra skott som Evelin lyckade tippa till en hörna. Darja spelade Izabell och fick tillbaka bollen och fick till ett skott och helt plötsligt stod det 1-4 till den ljusblå publikens jubel som inte hade haft så mycket att jubla över.

QBIK var på men Gideonsberg försökte dra upp tempot och Amilia vann boll och spelade mot Cecilia och snart var det dax för en ny boll att söka sig ut mot Cecilia. Nu kom QBIK till en snabb attack men den kunde stoppas upp av Sandra. Izabell avancerade och kunde skapa lite press. QBIK fick till ett skott utifrån och strax efter så avancerades det snabbt på högerkanten där det kunde kommas runt och spelas in och det sa pang och så stod det 1-5 efter ett distinkt skott i den 66:e minuten. Ja, det var bara att beundra QBIK hur de spelade runt och hade kontroll, medans de ljusblå inte kunde få tag i bollen och därmed lyfta upp. Men så kunde Izabell avancera men hennes skott gick utanför. De ljusblå låg nu högre upp och kunde bryta boll och någon sköt och det lämnades retur och helt plötsligt så stod det 2-5 efter att en QBIK spelare fått foten på bollen och styrt den i i eget mål i den 73:e minuten.

De ljusblå vann boll och fick laget högre upp och Izabell fick iväg ett skott långt utifrån. QBIK försökte ta sig framåt men stoppades bryskt med schysst. Nu hade QBIK fått kontroll på matchen igen som avbröts av att Izabell avancerade och hon satsade och fick med sig en frispark när de hade svårt att stoppa henne. Nu var QBIK nästan igenom de ljusblå försvaret men det stod emot och strax efter fick till de iväg ett skott som studsade konstigt innan Evelin kunde få grepp om bollen. Izabell spelade fram Josefin och de ljusblå kunde få till lite press och de fick till ett inlägg som QBIK:s målvakt kunde ta hand om. De ljusblå var mera med och Izabell avancerade och fick till ett bra inlägg.

QBIK avancerade nu snabbt och fick till ett skott som Evelin räddade, det kändes lite som om gästerna mattats lite men så tog de igenom och kunde göra 2-6 i den 88:e minuten. De sista minuterna så var de ljusblå anfall och Darja sökte Josefin med en boll. Det sista av värde att berätta om som hände i matchen var att Gideonsberg fick en frispark som QBIK:s målvakt fick tippa över ribban...

Ja, det är bara att glömma den här matchen och gå vidare...