måndag 7 september 2015

Ut restitueretur..

Dagens Google-translatoröversatta uttryck betyder "ordningen återställd" och det känns det som när de ljusblå tog revansch för 0-0 matchen hemma mot Torsby och att de nu ligger fint placerade i vinnarhålet...

Ornäs slog programenligt Råtorp med 5-0 efter en effektiv start där Maria Liljenborg gjorde 1-0 i den 8:e minuten och två minuter senare så gör Ann Linh Stenqvist 2-0. I sen 32:a minuten så gör Maria 3-0 och i andra halvlek så fastställer Ann sitt hattrick med mål i den 55:e och 60:e minuten

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Gagnef överraskade alla tipparna genom att besegra Lillån med 2-0 hemma på efter två mål av Emelie Andree´Linderyd i den 26:e och 50:e minuten. Detta är Gagnefs andra seger och de lämnar nu över sistaplatsen till Råtorp då Gagnef har fyra oavgjorda där Råtorp bara har två. Men de har sex poäng upp till Eda ovanför sträcket och sämre målskillnad..

Läs vad Dalademorkaten skriver om den matchen:

Avesta/Skogsbo slog Eda hemma med 4-2 och toppar nu den nedre halvan men det var gästernas Maja Emfeldt som chocköppnade när hon satte 0-1 redan i den 2:a minuten men i den 11:e minuten så kvitterar Nora Jacobsson till 1-1. Innan den första halvleken var över så hade Izabelle Lundkvist gett hemmalaget ledningen. I andra halvlek så är det bortalaget som kvitterar genom Lina Ahlberg i den 58:e minuten, men Avesta/Skogsbo säkrar segern med mål av Melina Eriksson i den 70:e och Nora gör sitt andra för dagen i den 81:a minuten..

Läs vad Avesta tidning skriver innan matchen:

Och förstås Dalademokraten som skrev efter matchen:

Töcksfors tog ledningen åter i division två västra Svealand genom att slå IFK Kumla med 4-0 efter ett  äkta hattrick av Frida Siljebråt med mål i den 65:e, 69:e och 82:a minuten. Slutresultatet fastställer Fia Carlsson tre minuter efter Fridas sista mål. Det dröjde innan målen började att rulla in men då blev det rena ketchupeffekten..