fredag 11 september 2015

Ett annat läge..

Idag är det dax att möta Avesta/Skogsbo på hemmaplan och läget nu är annorlunda än då för det var på bortamatchen uppe på Avestavallen som vändingen kom efter svackan. Efter att ha spelar 1-1 mot Råtorp, förlorat med 3-0 mot Råtorp, en bortaförlust mot Eda med 3-2 och en mållös match mot Torsby så vände allt men det var hemmalaget som tog ledningen genom Lovisa Gustafsson i den 20:e minuten innan nästan kvarten senare Izabell Rydell kvitterar och i andra så säkrar hon segern efter ett mål fem minuter in i halvleken.
Sen har det rullat på för de ljusblå även matchen mot Lillån var en holmgång men där de gick segrande ur striden och att de förlorade borta mot Töcksfors med 3-2.
Hur har det gått  för Avesta/Skogsbo sen sist?
De följde upp matchen mot det ljusblå med att förlora med 3-1 hemma mot Ornäs för att sen på bortaplan spela en mållös match mot Gagnef. Lika många poäng som i den mållösa matchen fick de när de spelade 1-1 borta mot Töcksfors. Tänk att de har luggar serieledarna på fem poäng denna säsong. I omgången efter så förlorade de mot Torsby med 2-1 för att efter det spela 1-1 mot IFK Kumla. Så det blev två poäng på fyra matcher men nu har det lossnat lite för Avesta/Skogsbo då de har tre raka segrar efter att ha slagit Lillån hemma med 2-1, Råtorp borta med hela 7-0 och nu senast besegra Eda med 4-2.
Tycker det här ska bli en mycket intressant match att se men det känns som om det ljusblå läget är mycket positivare än förra gången. Jag  räknar med tre ljusblå poäng men naturligtvis så måste de spela om dem. Men Avesta/Skogsbo har lite vind i ryggen efter sina tre segrar men här tar det nog slut. Det viktiga för dem denna säsong är att säkra ett nytt kontrakt och de kommer de att göra för Avesta toppar den undre halvan av tabellen men det är hela tretton poäng upp till Torsby på fjärdeplatsen så serien är verkligen uppdelad i en övre och en nedre halva där det utspelas olika slags dramer. Detta betyder inte att matchen kommer att vinna av sig själv för inställning är mycket i fotboll.
Någon att se upp med i Avesta/Skogsbo är Lovisa Gustafsson som ligger trea i skytteligan med sina elva mål..

Vi illustrerar det hela med en bild från grusträningen härom veckan..