lördag 12 september 2015

Avesta was no walk in the park...



Först måste jag få säga att om du skulle fylla jämt förslagsvis då 40 eller 50 och behöver en bra DJ som kan skapa en skön stämning så ska du anlita dagens speaker som lyckades att skapa en fin stämning i halvtid med lite gamla godingar.
Min första tanke innan matchen var att de ljusblå hade en bra bänk och att det inte är något problem med att få till bra byten då jag såg Darja Andersson, Zarah Hait Warsame, Ella Grönros och Linnea Söderberg på den. Känner mig nöjd med den kvalite´n på avbytare.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå lyckades inte ta tag i matchen utan det var Avesta/Skogsbo som gjorde det och de fick till ett långskott som målvakten för dagen Wilma Reinitz Lundberg kunde ta hand om. Hon gjorde en bra match men jag hoppas att Rebecka Nevala är åter till den avslutande matchen mot Ornäs. Wilma ställdes inte för några större prov. I den andra  matchminuten så kunde Elvira Gustafsson snyggt placera in en 1-0 ledning som kändes skönt att ha. Avesta var med i matchen men de ljusblå var mer på offensivt och Lovisa Byman tryckte på mot mål men Avesta slog undan. De ljusblå hade initiativet och försökte få upp farten men Avesta kunde vända och etablera lite spel som slutade med att deras Izabelle Lundqvist kunde få iväg ett skott som gick över mål.



De ljusblå hade inte tag om matchen men de försökte få upp tempot men Avesta kunde bryta och ge sig upp på vänsterkanten där det utmanades men det hela slutade i en ljusblå inspark. Felicia Jingmyr Steiner avancerade för de ljusblå med Avesta kunde vända. Matchen kändes lite trög och Avesta kom till inlägg där Izabelle sökte skott men det blockerades. Ellen Sandström avancerade för de ljusblå upp mot straffområdet och hittade Lovisa med en passning och hon kom till ett skott. Lovisa spelade ut till Maria Fjellman som spelade vänsterytter och de ljusblå kunde bita sig fast. Avesta kom till ett anfall men de körde fast högt upp i plan.

De ljusblå vände upp snabbt och Izabell Rydell kom till ett skott som Avestas målvakt tog hand om. Det var lite mer ytor att spela på och Elvira spelade fram Lovisa i ett bra läge men hon hade hunnit att komma offside. De ljusblå började att hålla boll och passa runt. Bollen spelades ut till Matilda Åhle´n kanten som avancerade och försökte hitta in i straffområdet med en boll.. Ellen hittade fram med en boll till Elvira men det kördes fast. Det kändes skönt med att ha en 1-0 ledning när spelet inte känsdes 100%-igt.. Avesta hotade inte och de ljusblå höjde tempot och bollen sökte sig fram till Lovisa som fick till en tåfjutt mot mål. Izabell vrickade ut bollen till Maria men Avesta kunde slå undan.



Det var nu mera ljusblått men Avesta kom till ett anfall och försökte spela i bollen i straffområdet men Jessica Leander kunde slå undan. Elvira avancerade sökte sig in i banan och hittade ett skottläge och sköt.. Lovisa jagade boll men Avestas målvakt kunde slå undan. Avestas Lovisa Gustafsson tryckte på framåt men gavs ej utrymme och de ljusblå kunde vända. Izabell spelade än en gång ut mot Maria men Avesta slog undan. Nu hittade Maria Elvira i djupet då hon kom i en snygg löpning och hon kunde runda målvakten och lägga in 2-0 i den 28:e minuten. Elvira var verkligen het och kom med fart mot Avesta som kunde hålla emot.

Avesta Lovisa avancerade mot mål men krockade med Wilma. I det ljusblå anfallet som följde så avancerade Izabell på högerkanten och kom till ett inlägg som gick strax utanför mål. Det ljusblå spelet hade nu kört fast lite och Ellen spelade fram Matilda som körde fast. Nu hade Matilda bytt till yttermittfält och Maria fått en position på innermittfältet. Avesta stack upp men Jessica kunde slå undan. Nu byttes Lovisa ut och Zahra kom in. Jessica var verkligen bra bak och redde ut det som behövdes att redas ut. Elvira avancerade och hon hittade Maria som spelade till Zahra och som spelade åter till Maria och anfallet avslutades med att Izabell jagade boll och hon gjorde det inte lätt för försvararen.



De ljusblå hade nu tagit tag i sitt spel och Elvira utmanade med Avesta kunde slå undan. Bollen sökte sig ut till Felicia som avancerade och kom till skott. Zahra sökte Maria med en boll men Avesta slog undan.De ljusblå hade nu initiativet och tryckte på. Det såg bättre ut och någon fick till ett skott som gick utanför. Avesta fick nu en frispark och kunde lyfta upp men det hela blåstes av efter lite ruff i straffområdet. Avesta var på och deras Lovisa utmanade Jeesica men det hela slutade med en ljusblå inspark. Zahra jagade boll och de ljusblå kunde vinna den åter. Elvira sökte Zahra med en boll men den rann ut. Matilda avancerade och spelade fram till Maria och bollen letade sig sen in till Amilia Högbacka som kom till ett skott som gick utanför precis innan domaren blåste till halvtid

Efter pausen så kom Darja Andersson in istället för Matilda Åhle´n. Izabell utmanade på högerkanten och kom till ett inlägg som Avestas målvakt kunde ta hand om. Ett dåligt utspel från Wilma gav Avesta ett gratisläge men tack och lov så kunde det hela redas ut men gästerna höll sig kvar lite i det ljusblå straffområdet. Nu tog de ljusblå bra tag i sitt spel bland annat genom Ellenor Nogelius och det skapades ett bra anfall. De ljusblå fick en fripark och det blev en helskön variant där bollen spelades ut till Jessica som kom till ett inspel. Izabell spelade in till Elvira som fick till ett skott som gick utanför. Utsparken blev inte så bra och Darja och Zahra kunde vända upp för de ljusblå.



En djupledsboll sökte sig snyggt fram mot en Avesta-forward och Wilma gav sig ut utanför straffområdet och det måste ha varit någon ojusthet då hon fick ett gult kort och gästerna fick en frispark i ett bra läge utanför straffområdet. Wilma revanscherade sig genom att snyggt klistra bollen som sköts mot mål. Izabell spelade fram Maria som jagade ifatt bollen och fick till ett skott som gick utanför ur ett offsideläge som linjedomaren missade. De ljusblå låg på Avesta och det var inte lätt för dem att komma upp i plan. Elvira avancerade hela vägen på högerkanten och fick till ett inlägg som sökte sig mot Maria.

De ljusblå tryckte på och Darja och Maria försökte att vägga sig fram men Avesta slog undan. Jessica var verkligen en kippa där bak. Zahra spelade ut mot Izabell som tryckte på. Det höll än en gång att ställa till sig för de ljusblå efter en felpass men inspelet från Avestas Lovisa täcktes av Felicia.. Det var kul att se Elvira leka på högerkanten och dra och snurra med Avestas försvar innan hon hittade in till Amilia som kom till ett skott som ledde fram till en hörna. Den slogs av Izabell och Zahra fick en fot på den men den styrdes utanför mål. De ljusblå hade initiativet och passningsspelet kändes stabilt. Zahra visade på en fin inställning och vek sig inte en tum på i närkamperna på mittfältet..



Avesta försökte bygga upp ett anfall med Amilia kunde bryta det och Elvira och Izabell kunde trycka uppåt i plan och det skapades lite press. Avesta kom till en kontring och det kom till ett inspel som Felicia kunde bryta. Elvira tog tag i spelet och drev bollen framåt och bollen spelades fram till Izabell som utmanade två Avesta-försvarare och tog sig runt dem och spelade in i straffområdet där varken Zahra eller Maria fick tag på bollen. Nu var det Amilia som tog tag och drog igång ett anfall men hon körde fast till slut. De ljusblå hade övertag och ett långt utkast med adress Zahra rann ifrån henne och ut över kortlinjen.

Avesta tryckte på och kom till skott. Matchen hade nu tappat´i kvalite´och en svag passning bröts av Avesta och de kom till ett skott som gick utanför. De ljusblå försökte ta tag i spelet igen och Ellenor, Izabell, Maria och Elvira var delaktiga till att få till ett bra anfallsspel igen och det hela slutade med att Izabell fick till ett skott som gick utanför men som skapade en hörna på vilken Maria nickade utanför. Zahra högg på utsparken men de ljusblå kunde inte ta tillbaka initiativet utan det blev till ett anfall för gästerna men det blev inte långvarigt utan Amilia tog tag i och drog igång ett nytt ljusblått anfall där bollen spelades till Ellenor som hittade Izabell som i sin tur spelade fram Maria.



Det ljusblå spelet såg nu lite bättre ut men Avesta kunde bryts och började skapa mer offensivt.och kom till ett inlägg som Wilma kunde ta hand om. Izabell spelade ut till Ellenor som kom löpande utanför henne och och hade bra fart och kom till ett inlägg/skott.. Spelet blev nu lite snabbare och Izabell spelade snyggt in mot Zahra i straffområdet. Zahra sökte Elvira men Avesta kunde slå undan och komma till kontring men ett bra ljusblått försvarsspel redde ut det hela.De ljusblå trummade på och Ellenor passade Elvira som i sin tur hittade Zahra vars passning till Amilia gjorde att hon fick till ett skott som gick utanför.

Nu gick Zahra och Darja ut till förmån för Linnea Söderberg och Ella Grönros. Avesta kom till ett anfall som avslutades med ett skott som gick utanför mål. Ella tog tag i spelet på vänsterkanten avancerade en bit och hittade in till Amilia vars skott gick över mål. Tyckte verkligen Felicia kämpade bra defensivt. En boll letade sig ut mot Ella som jagade den men Avesta kunde slå undan. Ella var fortsatt het och spelade in till Maria i straffområdet men Avesta kunde slå undan till ett inkast. Izbell fick ett motlägg och bollen gick i en båge och landande ovanpå målet.



Elvira spelade ut mot högerkanten Linnea med en boll men hon fick inte tag på den. Det var fortsatt ljusblått anfallsspel och bollen sökte sig på nytt ut mot Linnea som kom till ett inlägg som nickades undan till en hörna. De ljusblå stod emot bra när Avesta anföll och Felicia är en spelare som verkligen måste lyftas fram i det ljusblå försvaret. De ljusblå fortsatte att anfalla och Ellenor hittade Linnea som passade Elvira men Maria fick inte ordning på bollen när den nådde fram till henne och det kördes fast. Amila vann boll och Elvira kunde avancera tills dess hon körde fast men de ljusblå fick med sig en frispark. Izabell spelade ut till Ella som spelade in till Maria som kunde göra 3-0 i den 89:e minuten. Avesta hade inte gett upp och försökte ta sig igenom det ljusblå försvaret men denne som försökte sig på detta fick sig en smäll i närkampen och företaget rann ut i sanden..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar