lördag 26 september 2015

Ornäs hörnor krossade den ljusblå drömmen,,


Först vill jag säga grattis till Ornäs och Töcksfors som avancerade till en högre division. Jag kommer att följa er och hålla på er. Satte mig på Mc Donalds på Stenby för att skriva och tänkte: "kommer Ornäs in så tar jag notan. Sen vill jag säga grattis till Gagnef som klarade ett nytt kontrakt och jag hoppas verkligen vi hamnar i samma serie igen.
Hur känns det att vara på den förlorande sidan? Det kändes ledsamt i några minuter men på väg ut så high.fiveade jag Mats Hedman och sa "tredje gången gillt" för nästa år ska vi upp. Hoppas verkligen alla spelarna stannar
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå började med kortpassningsspel och Ornäs pressade. Izabell Rydell sökte Lovisa Byman men Ornäs slog undan. Ornäs var offensiva och pressade. Lovisa trycktes mer och de ljusblå fick en frispark med sig som ledde fram till en hörna som ornäs mycket bra målvakt tog hand om. Det var full fart på Ornäs men Izabell fick till ett skott utifrån som gick utanför. De ljusblå var heta där framme men Ornäs målvakt var stabil. Det var verkligen ingen tvekan i närkamperna hos de ljusblå utan de gav 100%. I nästa ljusblå anfall så hann Izabell komma offiside, men snart så var de igång igen och Elvira Gustafsson spelade till Izabell som sökte Matilda Åhle´n med en passning och hon kämpade verkligen och fick med sig en hörna som blev en dubbelhörna och vid den andra så lade Elvira åter ut den till hörnläggaren Izabell som fick till ett inlägg som nickades men Ornäs målvakt kunde ta hand om detta.



Ornäs försökte verkligen ta sig igenom det ljusblå försvaret men de lyckades inte och Izabell verkligen jagade bollhållaren så att de ljusblå kunde vinna åter bollen. Elvira och Amilia Högbacka väggspelade och försökte att spela sig fram. Ornäs fick iväg ett skott utifrån och det var verkligen kamp på mittfältet där de ljusblå kämpade hårdast. Maria Fjellman sökte Lovisa med ett inlägg men hon fick inte tag i bollen men de ljusblå fortsatte att anfalla och Maria och Amilia väggade sig fram och Maria fick till ett inlägg som Ornäs målvakt tog hand om. Lovisa jagade boll och Amilia lyckade i en närkamp fälla en Ornässpelare så att de fick med sig en frispark. Matilda som inte spelade i försvaret var mycket bra i sitt försvarsspel. Izabell avancerade och spelade fram Lovisa som blev fri med Ornäs målvakt men skottet som sköts ganska närma målvakten som kommit ut tog på denne.

Izabell lade in ett inlägg som hamnade ovan mål och snart så måttade Maria ett inlägg som nickades mot mål men Ornäs målvakt kunde ta hand om bollen. Ornäs lade fram bollen till en anfallare men Jessica Leander lade ut bollen till en hörna men den anfallande spelaren tätt i ryggen. Vi vet alla att Ornäs är starka på hörnor och i den 17:e minuten så nickade de in bollen till en 0-1 ledning. Ellenor Nogelius  lade in ett inlägg mot Lovisa och strax efter så tråcklade Izabell sig in i straffområdet och sökte Lovisa med en boll. Matilda passade Lovisa som spelade Elvira som avancerade kom fri men fick ej kraft bakom skottet så målvakten kunde ta hand om bollen. En långboll hittade Lovisa som utmanade Ornäs backlinje. Maria tråcklade sig in i Ornäs straffområde och spelade fram Izabell som satte bollen i mål men tyvärr så var hon offside.



Ornäs lyfte fram bollen ini straffområdet men Felicia Jingmyr Steiner kunde nicka undan. Ornäs fick nu en frispark och nu var det Matildas tur att nicka undan. Ellenor lade fram bollen till Lovisa som spelade spelade in bollen i Ornäs straffområde. Elvira tog tag i bollen och avancerade så att Ornäs var tvungna att slå undan till en hörna som hamnade i famnen hos Ornäs målvakt.. Elvira hittade Lovisa i djupet med en boll men en Ornässpelare fick en fot på bollen och kunde styra undan den till en hörna. Lovisa blev knuffade och de ljusblå fick med en sig en frispark som letade sig mot Elvira men den Ornäs målvakt kunde ta hand om bollen.. Det var verkligen hett på plan och Amilia satsade för fullt i en närkamp. Ornäs fick till ett skott utifrån men snart var det ljusblått anfall igen och Amilia sköt utifrån. Elvira avancerade men Ornäs kunde bryta.

Felicia var lite tuff mot en Ornässpelare och de fick med sig en frispark som hamnade ner hos Rebecka Nevala i det ljusblå målet. Matilda spelade Ellenor som snart fick bollen åter och spelade Maria som i sin tur spelade fram Izabell vars skott Ornäs målvakt tog hand om. Det var verkligen fart på plan och Ellenor spelade Lovisa och fick den åter och hon sökte Izabell med en boll men Ornäs kunde slå undan.. Felicia var bra i sitt försvarsspel och låg klistrad på den spelare hon var satt att bevaka. En boll nådde Lovisa på högerkanten som fick till ett inlägg som Ornäs målvakt inte fick riktigt tag på och bollen hamnade hos Maria men Ornäs kunde slå ut bollen till en hörna. Ornös kom till en kontring men Ellen Sandström kunde slå undan bollen.



Matilda sökte Lovisa med en boll men den rann ut. Izabell avancerade och spelade ut till Maria som råkade att riva ner sin motståndare. En boll vanns åter och Elvira avancerade och fick till ett skott utifrån som gick utanför. Izabell utmanade och fick till ett skott som gick strax utanför. Nu var det Ornäs tur att få iväg ett skott och det sköts lite utifrån och Rebecka kunde ta hand om bollen.. Izabell spelade Maria som passade vidare till Elvira men så kunde Ornäs bryta. Lovisa togs tufft och de ljusblå fick med sig en frispark. De ljusblå försökte att bygga upp ett anfall men så kunde Ornäs erövra bollen och komma till en kontring men Jessica satte satte full fart och skottet som kom iväg kunde Rebecka ta hand om.

Ellenor sökte Matilda med en boll men bollen rann ut. Nu vände Izabell snabbt spelet och spelade fram Ellenor som spelade ut till Matilda som sökte Amilia med en boll men Ornäs kunde slå undan. Det var bara att bygga upp ett nytt anfall och försöka komma fram med bollen. Elvira spelade fram Izabell som sökte skott men skottet tog på en back. De ljusblå pressade och Amila satsade så att de kunde vinna åter bollen. Ellenor fick till ett inlägg som Izabell nickade mot mål men Ornäs målvakt kunde ta hand om bollen. Det sista som hände innan domaren blåste till halvtidsvila var att Ornäs lade fram en boll som Rebecka kunde  slå undan.



De ljusblå fick inte upp farten från start och det var Ornäs som fick iväg det första skottet och det kom lite utifrån. Elvira försökte ta tag i spelet och spelade fram Lovisa som hittade in till Izabell som kunde slå in en kvittering till 1-1 i den 47:e minuten.. Izabell spelade ut till Lovisa som slog in ett inlägg som Ornäs slog undan. Izabell fick till ett skott som gick utanför men det skapades en hörna där Ornäs målvakt hade lite svårt att få tag i bollen men så fick hon komtroll på bollen. De ljsublå var taggade och det syntes verkligen på Elvira, Amilia och Ellenor. Ellen fick en frispark mot sig en bit ut på plan som tog i ribban, lite lägre och det hade varit mål. Elvira avancerade och sökte Izbell men Ornäs kunde bryts. Ornäs försökte ta sig runt på vänsterkanten och bryta in i straffomrpdet men Felicia stod emot.

Ornäs kom till en ny attack men Ellenor kunde tränga skytten så att skottet tog i burgaveln. De ljusblå försökte ta sig fram i plan och Jessica satsade friskt framåt. Det gällde att börja ta sig framåt i plan för spelet var nu på den ljusblå planhalvan.. En boll sökte sig fram mot Lovisa och strax efter så kunde Izabell vinna boll och avancera men Ornäs kunde slå undan. Ornäs satsade på vänsterkanten och Felicia fick en frispark mot sig. Ellen lade fram bollen till Izabell och de ljusblå kunde lyfta upp. Elvira gjorde en snygg brytning. Ornäs lade fram en djupledsboll men Rebecka kunde slå undan den. Spelet var nu åter på den ljusblå planhalvan men Amilia kunde bryta och spela fram Maria lyfte fram bollen. Izabell passade Elvira som hittade Ellenor som passade Lovisa som hittade Matilda innan Ornäs kunde slå undan till ett inkast.



Ornäs bröt ett ljusblått anfall men Izabell glidtacklade snyggt och stannande upp försöket att få igång spelet snabbt. Ornäs spelade fram en boll på vänsterkanten och kom till ett inlägg som kundes slå undan..Det ljusblå behövde verkligen ta tag i spelet.Maria spelade fram en boll som Lovisa verkligenn jagade efter. Maria var tuff och Ornäs fick en frispark med sig som lades in i straffområdet men Ellenor kunde slå undan bollen. Ja, de behövde verkligen få tag i sitt spel. Maria försökte men Ornäs hade mer boll och initiativ. Elvira avancerade och spelade ut till Maria som hittade Jessica med en boll som i sin tur kunde avancera och spela ut bollen till Lovisa som kom till ett inlägg som Ornäs kunde nicka undan.

Ellen lade ett inlägg mot Lovisa och de ljusblå fick med sig en hörna. Maria försökte ta sig fram på vänsterkanten men Ornäs kunde slå undan.. De ljusblå kunde nu lyfta upp och Matilda spelade in bollen mot Izabell men Ornäs kunde än en gång slå undan. Ornäs råkade spela en boll på Ellen så den studsade framåt i plan men Ornäs målvakt kunde ta hand om bollen.. Matilda pressade och de ljusblå började ta tag i sitt spel. Elvira var verkligen stark på mittfältet och Matilda slog ut bollen mot Izabell men Ornäs kunde slå undan. De ljusblå fick till press och Izabell spelade in bollen mot Jessica snurrade inne i straffområdet och var stark och fick till ett inlägg. Ellen försökte med en klack i sitt mittfältsspel men bollen hamnade hos Ornäs. De ljusblå hade mer tag i matchen och spelade runt. Elvira lade fram en boll till Izabell men hon hade hunnit att komma offside.



Nu byttes Matilda ut till förmån för Ella Grönros. Ett motlägg skapade en hörna och på den så kunde Ornäs göra 1-2 i den 70:e minuten. Ellenor tog tag i ett anfall och spelade fram Elvira som gav sig in i Ornäs straffområde men tappade bollen.. Jessica var stark och kunde hålla bollen undan från Ornäs. Jessica spelade ut bollen till Ella som fick en frispark mot sig.. Ornäs kom till ett inspel som Ellen kunde slå undan. Elvira lade ut bollen mot en yta där hon trodde att Maria skulle springa fram mot men den tanken hade inte den tänkta mottagaren. Izabell sköt ett skott som tog på en back och så kunde Ornäs målvakt ta hand om bollen. Amilia var tuff i en närkamp och det skapades en frispark och hon fick även ett gult kort.

Ornäs kom till ett inlägg men Ella kämpade väl och kunde avstyra men snart så försökte gästerna med ett inspel. De ljusblå testade ett långskott men det gav Ornäs målvakt inte något som helst problem. Elvira lade fram bollen in i straffområdet till Lovisa men Ornäs kunde slå undan.och komma till en kontring.men de fick inte till skottet då anfallaren blev lite upphakad. Nu hade Ornäs tagit tag i sitt spel igen men Maria satsade hårt. Elvira passade Amilia som spelade fram Izabell var skott gick över målet. Ornäs kom till en kontring men Rebecka kunde slå undan bollen. men snart så kom de till en ny kontring och de kom till ett skott utifrån som gick utanför. Ornäs fortsatte att kontra men nu var det Felicia som avstyrde det hela genom att rensa undan bollen.



Jessica satsade för fullt framåt men Ornäs vände och kom till en ny kontring som avslutades med ett skott men skytten var offside. Izabell försökte två gånger att pressa sig igenom Ornäs försvar. Ellen spelade ut bollen till Izabell och de ljusblå försökte att etablera sitt spel på Ornäs planhalva men de tappade bollen till slut..Maria spelade ut till Ella och bollen kom åter till Maria som fick en frispark med sig och på den så fick Felicia till en nick. Izabell fick till ett distinkt skott som Ornäs målvakt kunde hantera. De ljusblå lyfte fram bollen men Ornäs kunde slå undan. Maria lade in ett inlägg som Jessica jagade efter och sen var det dax för Ella att försöka skapa något med ett inlägg.

Ett nytt ljusblå inlägg tog Ornäs målvakt hand om med Lovisa stötandes mot sig.I ett snabbt anfall så slog Elvira fram bollen till Jessica som spelade in bollen till Izabell som gick på skott på och som Ornäs fick göra en snygg räddning på. Elvira avancerade på högerkanten och spelade in till Lovisa vars skott Ornäs målvakt tog hand om. De ljusblå fortsatte att satsa men Ornäs kunde bryta och Jessica försökte runda det gästande försvaret men de kunde en än gång bryta. På övertid så kunde Ornäs ta sig igenom det ljusblå försvaret och göra 1-3..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar