måndag 21 september 2015

Nunc autem..

Dagens Google-translatoröversatta uttryck betyder "Nu gäller det" och det är så det känns inför nästa helgs match..

Det var inga direkta överraskningar i helgens omgång av division två västra Svealand där Ornäs programenligt slog Avesta/Skogsbo med 4-1 och till skillnad från när de ljusblå mötte dem så fick Ornäs släppa in ett mål. Ornäs delade upp det så att det blev två mål i varje halvlek och Lovisa Norling Uddnäs gjorde 1-0 i den 28:e minuten och fem minuter senare så gjorde Emma Hansson 2-0 och båda målen gjordes vid hörnor. De ljusblå är nu varnade för detta.. I den andra halvleken så drygade Anna Sandin ut ledningen till 3-0 i den 51:a minuten och sex minuter senare så gör Maria Liljenborg Ornäs sista mål för dagen till ställningen 4-0 också det på hörna, men i den 75:e minuten så reducerar Elina Ehn till 4-1.

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Torsby slog Lillån med samma resultat och kommer nog känna sig nöjda med årets säsong där de kommer att sluta fyra. I den 26:e minuten så gör Lina Andersson 1-0 och det var all målproduktion i den första halvleken men i andra så tar det fart igen då Rebecka Johnsson gör 2-0 i den 63:e minuten och två minuter senare så gör Frida Andersson 3-0. De sista minuterna i matchen blir målrika för först så gör Torsby 4-0 i den 88:e minuten genom Moa Olsson och en minut senare så reducerar Lillån genom Frida Gustafsson Pettersson..

Personligen så känner jag mig nöjd med att Gagnef vann mot Eda med 3-1 men det såg ut att bli ett annat resultat för redan i den 10:e minuten så står det 1-0 till gästerna genom ett självmål och det resultatet står sig ända till den 51:a minuten då Michaela Pettersson börjar sig äkta hattrick och kvitterar för att sen göra mål igen fem minuter senare och tio minuter efter detta så fastställer hon slutresultatet..

Det var väl ingen som trodde något annat än att Töcksfors skulle slå Råtorp och det blev med siffrorna 5-0 där Frida Siljebråt inledde målskyttet in den 24:e minuten och en minut före halvtidsvila så gör Fia Carlsson 2-0. Målskyttet i den andra halvleken öppnas av Frida som gör 3-0 i den 47:e och lite mindre än kvarten senare så gör Aida Avolaj 4-0. Dagens sista värmländska målskytt blir Sandra Ringsby som gör 5-0 i den 84:e minuten...

Den nedersta bilden är från Töcksfors Facebooksida...