måndag 30 maj 2016

Sane tria potuisset?

Vilket härligt spel de ljusblå hade i lördags och visst skulle det kunnat ha varit tre poäng? Dagens rubrik på latin betyder "visst skulle det kunnat ha varit tre poäng?"

Bollstanäs tog tre poäng borta mot Tierp genom att vinna med 1-3 men det var Tierp som började med målskyttet då Mikael Melin gjorde 1-0 i den 16:e minuten men i andra halvlek så vände Bollstanäs och det började med att Mariama Jammeh kvitterade i den 57:e minuten och matchen börjar att luta mot oavgjort med Bollstanäs trycker på och gör 1-2 i den 84:e minuten genom Frida Thile´n och fyra minuter senare så fastställer Maja Viklander slutresultatet till 1-3.

Läs vad Arbetarbladet skriver om den matchen:

Och UNT:

Gustafs spelade oavgjort 1-1 mot Brommapojkarna och hemmalaget tog ledningen när Tabitah Padgett nickar hemmalagets enda mål i den 38:e minuten men i den andra halvlekens 66.e minut så kan Hedda Regefalk kvittera för gästerna..

Läs vad Gustafs skriver om den matchen:

Bele Barkarby skrällde mot skrälllaget Ljusdal som hitintills varit obesegrade och som ångat på i divisionen men den här blev BB för svåra och vann med 2-0 efter att Olivia Unghammar gjort 1-0 i den 35:e minuten och Daniella Familli fastställt slutresultatet i den 73:e minuten. Ljusdals mittfältare Ellika Persson tyckte att BB var ett av det bästa som de mött

Läs vad Hela Hälsningland skriver om den matchen:

Bilden är från Ljusdals Facebooksida och kom från en notis om att nästa omgång så kör de "gå två och betala för en" och det är Ljusdals kommun som står bakom detta. När får vi se detta i Västerås? Aldrig kan jag tänka mig, möjligen om de ljusblå eller BK30 skulle spela i allsvenskan men där är vi inte på långa vägar...

Samma resultat fick Ornäs borta mot Huge Patricia Forsell gör 0-1 för gästerna i den 65:e minuten och  Emma Hansson nickat i 0-2 i den 81:a matchminuten.

En målrik match blev det när Djursholm tog emot Gamla Uppsala där 08-orna både 1-0 och 2-0 efter det att Ashleigh Shim och Vitoria Budryte gjort mål i den 11:e och 15:e minuten, men i halvlekens sista minut så kan Annika Högberg reducera för gästerna. Två minuter in i andra halvlek så är det kvitterat genom Tyra Kajgård men 10 minuter senare så tar hemmalaget åter ledningen genom Hedvig Holmberg. I den 61:a minuten, alltså fyra minuter efter hemmalagets ledningsmål så kvitterar Fredrika Karlsson för gästerna innan Tyra gör sitt andra mål för dagen och det i den 70:e matchminuten och gör att GUSK kan åka hem som både matchvinnare och serieledare...