fredag 13 maj 2016

Tierp blev för svåra...


Brr, vad kallt det har blivit. Slutade jobbet och var ner på den internationella matmarknaden men vädret inbjöd inte till att dröja kvar ute utan det passade bra att åka hem för att skriva om matchen mot Tierp. Vad var det som hände egentligen? Var det domaren som ställde till det för de ljusblå?  ( Måste bara få säga att jag är väldigt irriterad just nu då min dator kopplar ner allt som har med USB att göra när jag försöker ansluta min kamera. Får se hur jag lyckas att lösa det med bilderna ) Åter till ämnet då jag fått tala ut om min irritation. Nej, det var inte domaren som ställde till det hela även om det fanns några konstiga domslut utan Tierp var tyngre framåt medans de ljusblå inte var så tunga framåt. Tycker att de ljusblå gjorde mål på de chanser de fick..
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen. Hm, hur ska jag lösa det här med bilderna?:


Den första minuten av matchen så låg matchen på Tierps planhalva men sen så kom de till en kontring bollen gick ut, pang och det stod 1-0 till hemmalaget efter strax över minuten spelad och målet gjordes av Ashley Clark. De ljusblå lyfte fram bollen och Elvira utmanade och spelade in i straffområdet men Tierps målvakt tog hand om bollen. Linnea Hedström jagade boll men från första stund så kändes det att Tierp kändes tyngre. De ljusblå spelade på djupet och Lovisa Byman jagade. Tierp lade fram en långboll men Rebecka Nevala var ute och rensade men hemmalaget kom direkt till en ny kontring som stoppades upp. Elvira jagade och utmanade, passade Ella Grönros och Alina Hede´n kom till ett inlägg som Tierps målvakt tog hand om. Elvira tryckte till och snodde boll och någon fick till ett svagt skott.



Tierp spelade i djupet men Rebecka var bra med. När hemmalaget avancerade så skedde det snabbt och de kom till ett inlägg som Matilda Åhle´n rensade undan.De ljusblå kämpade försvaret och framåt så km Linnea till skott. Izabell Lundqvist passade Alina som hittade Elvira som jagade. Elvira visade verkligen styrka. De ljusblå tog boll åter på Tierps planhalva och avancerade. De lyfte in bollen men Tierps målvakt kunde ta hand om bollen. De ljusblå fick en frispark och kunde lyfta upp laget. Elin Gunnarsson kom till ett inlägg som blockerades av en försvarare. Elvira tog bollen från Tierp men de kunde genast bryta åter. Tierp kom till ett långskott som gick högt och Rebecka fick verkligen sträcka på sig. De ljusblå försökte med en lång djupledsboll men den blev för lång.

Spelet fick lite fram och tillbaka innan Tierp tog sig framåt och kom till ett inlägg från högerkanten och någon av deras spelare kom till en bra nick som gick strax ovanför det ljusblå målet. De ljusblå matade boll och lyfte upp. Linnea Söderberg bröt en boll och hittade Alina som passade Elvira innan bollen började att passas runt. Elvira var verkligen över allt och det ljusblå försökte etablera sig på Tierps planhalva. De passade och kon till inlägg och Linnea jagade boll men Tierps målvakt hann först på bollen. Det var mer ljusblått framåt och Elin utmanade. De ljusblå stoppade Tierp när de skulle gå till anfall och vände men Tierps målvakt tog hand om bollen. Elin passade Linnea och det skapades lite tryck. Elvira avancerade och fälldes när hon var fri och här kom det omdiskuterade domslutet där det inte ens blev gult kort.



Jessica Leander fick iväg ett bra skott som hamnade i famnen på Tierps målvakt. Elvira tryckte på och gjorde det mycket bra. Tierp fick en frispark som de lade fram men den slogs undan av en ljusblå försvarare, men bollen slogs framåt igen men då var ett par hemmaspelare offside. De ljusblå stod bra upp mot Tierp när de försökte spela upp bollen. Elin jagade boll när en Tierp-försvarare spelade kort hem till sin egen målvakt men denne kom ut bra. De ljusblå började att vinna boll och Jessica sökte Alina som utmanade på vänster. Tierps målvakt sparkade ut bollen men de ljusblå kunde vända och Elin jagade boll. Tierp kom till en kontring och sköt ett skott som gick strax utanför. De ljusblå försvarade sig bra. De ljusblå vann boll och Elvira passade Lovisa men Tierp kunde bryta och komma till en kontring i den 37:e minuten där Hanna Sjöström gjorde 2-0 till hemmalaget.

De ljusblå spelade på och passade och bollen sökte sig ut till Alina som kom till ett inlägg som en Tierpförsvarare slog undan. De ljusblå kämpade och försökte hålla igång sitt passningsspel för att ta sig igenom Tierps försvar men de hade inte den tyngd som behövdes men Izabelle kom till ett skott utifrån och strax efter så lade Elvira fram en hög boll till Elin som fick en fot på den men Tierps målvakt var bra med ute.. Tierp ökade tempot och kom till ett inlägg som Felicia Jingmyr Steiner nickade undan. Tierp fick en frispark på vilken Rebecka lämnade en retur och bollen slogs in men det blev bortdömt, men det blev inte Izabells skott en strax utanför straffområdet som ledde till en reducering för de ljusblå till 2-1 i den 45:e minuten. Naturligtvis så brändes det av en konfettibomb men det har aldrig känts så konstigt mycket på grund av stämningen efter det/de konstiga domsluten.



Den andra halvleken började med att Hans "Handsken" Johansson som är det ljusblå lagets tränare blev utvisad och detta för att han diskuterat med domaren under halvtidsvilan. Felicia jagade starkt på högerkanten men boll och Elvira stötte upp. Tierp fick en frispark som de lade framåt men de hade sprungits offside. Tierp lade fram en långboll men forwarden krockade med Rebecka. De ljusblå sökte Lovisa men Tierps målvakt var bra med ute. Matilda trycktes ner och Tierp avancerade och kom till ett skott som gick precis utanför det ljusblå målet. Elvira sökte Elin med en boll och det ljusblå laget kunde lyfta upp. Tierp kom till en snabb attack men Alina kunde bryta den. De ljusblå låg på lite med betoning på lite. Elvira passade Linnea som hittade Lovisa och de kom till ett inspel som slogs undan men Elin tryckte på och pressade framåt.

Tierp lyfte fram bollen men de ljusblå avancerade åter. Hemmlaget försökte med en djupledsboll men Felicia kunde bryta och spelet vände igen, Elvira passade Linnea som lade fram bollen men Tierps målvakt fick tag på den med en framåt stötandes Elin strax intill. Tierp lade på nytt fram bollen men de ljusblå kunde vända åter. De ljusblå hade igång sitt passningsspel och Elvira var stark inne i Tierps straffområde och hon försökte att trycka sig igenom men fick med sig en frispark som ledde till en hörna. De ljusblå försökte hålla bollen uppe på Tierps planhalva och de var verkligen på och störde när hemmalaget hade boll på mittfältet och lyckades då bryta. Tierp lade fram bollen men Matilda gjord en storartad insats. Nu fick Tierp en hörna som ledde fram till att Mikaela Melin kunde göra 3-1 då bollen gled in vid främre stolpen i den 58:e minuten.



De ljusblå lade fram en djupledsboll mot Elin men Tierps målvakt var före på bollen. Spelet gick fram och tillbaka innan Tierp gick till attack men Alina kunde bryta detta. En djupledsboll sökte sig mot Elvira men Tierps målvakt var med bra ute och kunde avstyra.De skapades ett motlägg som seglade högt över Tierps mål. Bollen lades fram till Matilda som måttade ett skott. De ljusblå fortsatte att anfall och Izabelle utmanade på högerkanten och det blev inspel gånger två som en Tierpförsvare slog undan. De ljusblå hade höjt tempot och hade igång sitt passningsspel men Tierp lade fram en långboll där en anfallare fick till ett direktskott som gick utanför. Nu byttes Darja Andersson in och Linnea gick ut och Darja gick in på vänsterbacken så att Jessica kunde flyttas fram till mittfältet.

De ljusblå fick en frispark som lade fram bara så att Tierps målvakt kunde ta hand om bollen. Ella avväpnade fint en Tierps-anfallare. Det var kamp på plan men det hade ändå avtagit lite i styrka. Matilda passade Jessica som sökte Elvira med Tierps målvakt var bra med. Lovisa passade Jessica som verkligen kämpade för att få till et inspel och Izabelle fick till ett skott som gick över. Det blev nu lite flipper på mittplan innan Lovisa fick jaga boll. Tierp höjde sitt tempo och passade runt men till slut rann bollen över sidlinjen. De ljusblå fick en frispark som lyftes in men Tierp kunde slå undan. Tierp slog en snygg crossboll men Rebecka var bra med när mottagaren försökte sig på något och de ljusblå kunde vända. Tierp kom till ett skott som gick över efter ett utspel från Rebecka.



Lovisa passade Elvira som togs hårt och de ljusblå fick en frispark som lades framåt men som gick ut. De ljusblå försökte stånga på mittfältet och Alina kämpade på. Nu byttes Alina ut och Linnea Söderberg kom in. Tierp fick en hörna och fick till ett skott som det var tryck på som gick över det ljusblå målet. Tierp avancerade men Rebecka var bra med ute och kunde greppa bollen vid marken. Hemmalaget fick en frispark som landade i Rebeckas famn men det blev mer av hemmalaget då de gick upp i tempo och gick till ett anfall som Ella kunde bryta. Elvira satsade framåt och och kom till ett inspel som slogs undan. I den 85:e minuten så fälldes Jessica i straffområdet och Elvira kunde slå in en reducering till 3-2.  Skulle de kunna få till en kvittering? Då gällde det att ta tag i det hela och satsa och de försökte att vinna boll. Elvira sökte Elin med en djupledsboll men Tierps målvakt hann före. De fortsatte att försöka och Elin försökte få tag i bollen högt upp. I slutminuten så fick de ljusblå en frispark i bra läge som de slog över..












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar