lördag 28 maj 2016

De ljusblå tog viktig poäng mot Rimbo..


VIK:s herrar behövde en reservplan inför dagens derby mot Skiljebo så det ljusblåa lagets match mot Rimbo var förlagt till naturgräset på Önsta IP. Jag hade förväntat mig ett spelövertag från Rimbos sida men det jag fick se var helt tvärt om där gästerna fick kämpa sig in i matchen. Ser man spelmässigt så var de ljusblåa värda segern men bollen ju in i mål också något som en viljeinsats från Kajsa Hall Wistling skedde vilket gav en poäng men med bättre avslut så hade de kunnat bli tre och om vid något tillfälle någon spelare gått själv istället för att göra den där passningen som gjorde att allt rann ut i sanden. Rimbo då? Det var kul att se Rimbo när de väl kom igång...
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


När de ljusblåa ställde upp för avspark så märkte man att de hade något speciellt på gång och när domaren blåste igång matchen så lades bollen fram på amerikansk fotbollsmane´r och stora delar av laget rusade framåt och det slutade med ett inlägg från Alina Hede´n. De ljusblåa bet sig fast och Elin Gunnarsson fick iväg ett skott. Rimbo pressade bollhållaren och de ljusblå uppvisade ett självförtroende. Spelet var nu förlagt på Rimbos planhalva och jag undrade hur länge den matchbilden skulle bestå och när jag skulle få se det riktiga Rimbo. Rimbo kom till ett anfall som ganska tidigt stoppades upp av Ella Grönros. De ljusblåa spelade ut bollen till Alina som kom till ett inlägg som nådde Elvira Gustafsson som fick iväg ett skott som gick högt över Rimbos mål. De ljusblåa hade ett bra spel och höll det uppe, De hade bra passningsspel och en djupledsboll sökte Elvira som jagade efter bollen och de ljus kunde flytta upp ytterligare.



Det bra ljusblå passningsspelet fortsatte och bollen spelades på nytt ut till Alina som passade Elvira som kom till ett inlägg som någon nickade utanför mål. Försvarsmässigt så löste de ljusblå det de ställdes inför på ett bra sätt och framåt så satsade Elin inne i straffområdet men trängdes undan från sitt skottläge men hon lyckades få in bollen i framför mål där någon sökte skott men den gick ut till en hörna på vilken Jessica Leander fick på ett bra skott som gick utanför. De ljusblåa fortsatte att ta tag i matchen, hade initiativet, passningsspelet och släppte inte in Rimbo i matchen. Kajsa jagade boll men Rimbos målvakt hann före. Det var spel åt ett håll och nät Rimbo fick en frispark och kunde lyfta upp så kunde de ljusblå genast att bryta tillbaka.

Jessica lade fram bollen mot Elvira men Rimbos målvakt kunde rensa undan och när Rimbo väl kom till anfall så kom de offside. Rimbos Johanna Möller kom för sent in en situation och detta ledde till att Jessica blev liggande en stund och fick återhämta sig lite utanför plan innan hon kunde komma in i spel igen. Efter den situation så kunde Rimbo lyfta upp och satsa framåt och skapa lite tryck men de ljusblå kunde komma till en kontring och Kajsa fick iväg ett hårt skott. En Rimbospelare fick gult kort för snack och det märks verkligen att domarna är hårda på sånt i år. Rimbo hade börjat att sätta emot mer men de kunde inte hindra Alina från att få in bollen till Elin som kom till skott. Det märktes verkligen att Rimbo satsade mera men när de kom till anfalla så stod en stabil Felicia Jingmyr Steiner i vägen,



Rimbo kom till ett inlägg som Rebecka Nevala i det ljusblå målet plockade och framåt så fick Elvira väg ett skott lite utifrån som gick utanför. Det blev lite tjongande innan Jessica kunde bryta och sätta fart. Spelet gick nu lite fram och tillbaka men de ljusblåa kom till ett anfall där Alina kom till ett inlägg som gick till Kajsa och sen till Elin men som rann ut till slut över kortlinjen. Rimbo kom nu till ett snabbt anfall men Rebecka var bra med. Izabelle Lundqvist satsade framåt och försökte spela fram Kajsa men Rimbos målvakt var bra med. Rimbo hade verkligen höjt sig men en boll nådde elin som tampades med gästernas backlinje. De ljusblå hade fortsatt tag om matchen men Alina stoppades med hjälp av ett par Rimbo-armar när hon försökte att avancera på högerkanten. Elin och Elvira försökte att spela sig fram men Rimbo vände spelet men det hela rann ut i sanden.

Rimbo satsade framåt och hade höjt tempot och spelade ut till sin högerytter som kom till ett bra inlägg som Rebecka utsträckt i luften fick plocka med en Rimbo-spelare rusande i full fart mot sig. Rimbo kom till ett nytt inspel men där var Rebecka bra med. Vid nästa Rimbo-anfall så spelades bollen lite kort tillbaka till Rebecka som plockade upp den och det dömdes en indirekt frispark som via en ljusblå spelare gav gästerna ledningen med 0-1 i den 30:e minuten. Tittade man på spelet de första trettio minuterna så kändes det inte rättvist men bollen ska ju in i mål och det fick ju Rimbo. Izabelle kom till ett inlägg som Rimbos målvakt tog hand om. Elvira försökte spela fram Kajsa som jagade efter bollen men Rimbos målvakt hann först på den. Bakåt så höll Felicia undan när Rimbo kom till anfall.



Rimbo spelade in i straffområdet i djupet men Ella kunde avstyra och Rebecka kunde ta hand om bollen. Alina, Kajsa och Elin körde med lite direktpassningsspel men det slutade med att det koms offside. Kajsa kom till ett inspel men det var ingen ljusblå där utan där fanns bara Rimbos målvakt. Nu kom Rimbo till ett inspel som ledde till deras första hörna i matchen men bollen landade ovanför målet. Elin satsade och och spelade bollen till Kajsa för att sen få den åter och hon fick då till ett bra skott som gick utanför. De ljusblå hade ett bra passningsspel och Kajsa spelade bak till Elin som passade Alina som hittade Ella innan Rimbo kunde rensa. Elvira hade fri väg mot mål men valde att försöka passa Kajsa men den bollen hann Rimbos målvakt först på. Rimbo var tuffa mot Alina men de ljusblå fortsatte sitt bra spel vilket slutade med att Elvira fick iväg ett långskott som inte skapade minsta problem för Rimbos målvakt

Jessica satsade framåt och spelade fram Alina som kom till ett inlägg på vilket Kajsa hoppade upp på men bollen gick för högt. Jag tror det var Izabell som fick iväg ett hårt skott som gick utanför. De ljusblå pressade Rimbo och Alina sökte Kajsa med ett inlägg och innan domaren blåste av halvleken så hade både Elvira och Izabell försökt att spela in bollen i Rimbos straffområde..



Direkt efter avspark så erövrade de ljusblå bollen och tog tag i matchen där Elvira spelade fram Kajsa som kom till skott. Elin satsades framåt och fick en knuff och önskade sig en frispark men istället så fortsatte spelet och tur var väl det för Kajsa tog sig med viljekraft sig igenom Rimbos backlinje och kunde kvittera till 1-1 i den 48:e minuten. Alina satsade framåt och kom till inlägg där bollen spelades bak till Elin som kom till ett skott som gick långt utanför. Lovisa Byman spelade fram Izabell som tryckte på. Efter lite ruff så fick Rimbo en frispark som en ljusblå försvarare nickade bakåt till en hörna där Rebecka kunde få undan bollen men i nästa läge när bollen spelades in så tappade hon bollen men tack och lov så var den Rimbo-spelare som slog i bollen offside. De ljusblå satsade framåt med mycket folk men Rimbo kunde slå undan och de ljusblå var så med i matchen men de höll på att ställa till det för sig vid en kontring  där bollen spelades in från höger men där var Rebecka med och kunde avvärja ett ledningsmål för Rimbo med en fin benparad.

Rimbo visade verkligen vilja och hade så smått tagit över matchen och de kom tull ytterligare en kontring men där fanns ju förstås Rebecka. Elvira och Kajsa satsade framåt och de försökte gång på gång få in bollen i Rimbos straffområde. Elvira sökte Elin i djupet men Rimbos målvakt hann först på bollen. Matilda Åhel´n satsade framåt och tog sig in i straffområdet där hon sköt upp bollen på en försvarares hand och delar av publiken ropade på hands men domaren bedömde den som ofrivillig. De ljusblå var på hugget och Elin ville lite för mycket och fick en frispark mot sig när hon kämpade vid Rimbos straffområdeslinje. De ljusblå hade nu höjt sig igen och Kajsa spelade fram Alina  som passade Elin vars skott gick högt över mål. Rimbo kom till en farlig kontring som Jessica kunde avstyra med ett fint ingripande. Framåt så spelade Elin ut till Alina som kom till inlägg och det skapades lite tryck och bollen spelades bak till Lovisa som sköt över.



Izabelle spelade ut bollen till Jessica och de ljusblå låg verkligen på framåt men det gjorde även Rimbo men försvaret stod emot. Det var kamp och Rimbo spelade ibland tufft. Det var mycket vilja på plan och ett storspel av Jessica avstyrde ett bra anfall från Rimbo. Inget lag hade tag över matchen men de ljusblå försökte få till det med ett snabbt anfall men istället var det Rimbo som lyckades få till lite press men inlägget som de fick till tog Rebecka hand om. Kajsa sökte skott och de ljusblå pressade på. Kajsa visade mycket vilja och pressade bollhållaren. Rimbo kom till ett anfall och fick till ett skott från nära håll men Rebecka var bra med. Izabell snodde boll och fick iväg en direktskott som gick utanför. Elin satsade framåt och Kajsa spelade fram henne och hon fortsatte att jaga och det skapades ett motlägg där Rimbo kunde bryta och komma till en kontring där det blev farligt men kunde avvärjas till en hörna som lades kort men Lovisa rusade mot bollhållaren men ett skott kunde avlossas som Rebecka kunde tas hand om.

Nu jagade Lovisa framåt och de ljusblå kunde lyfta upp. Kajsa kämpade framåt och gav sig inte och Elin jagade på vänsterkanten och visade mycket vilja. Izabell spelade fram Kajsa som kom till inspel men Rimbo kunde slå undan. Felicia spelade Izabelle som spelade in till Elvira och till slut så hamnade bollen åter till Izabelle som fick iväg ett skott som gick utanför. I försvaret så kämpade Jessica och det var verkligen full fart på plan från båda lagen. De ljusblå hade tappat kontrollen men försökte att skapa framåt då en djupledsboll sökte Elin men den hann rinna ut. Ella bröt ett Rimbo anfall men Rimbo kunde bryta åter. Felicia satsade framåt och verkligen kämpade och en boll lades fram mot Elin som kom till inspel men det kunde Rimbos målvakt ta hand om då det bara var hon där. Izabelle passade Elin som hittade Alina och det försöktes att skapas framåt men så kunde Rimbo kunde komma till ett anfalla där Lovisa lyckades att hålla undan bollhållaren.



Spelet gick nu lite fram och tillbaka men så tappade de ljusblå boll men Jessica kunde reda upp det hela i försvaret. Rimbo lade fram bollen mot en forward i straffområdet men Rebecka hann först på den och snart var det dax för en snål hemmåtpass från en ljusblå försvarare men Rebecka hann få undan bollen. Kajsa, Izabelle och Lovisa tryckte på framåt och efter lite ljusblått passningspel så kom Alina till ett inspel som tog på en back. De ljusblå hade lite press utan att få till det men Kajsa tryckte på framåt och laget kunde lyfta upp ytterligare. Elvira höll boll utanför Rimbos straffområdet och bollen spelades sen in i högra delen av straffområdet dit Elin kom med fart, blev fri och kunde komma till ett skott. Elin tog bollen åter från Rimbo och försökte lyfta fram bollen till Kajsa men Rimbos målvakt hann före.

Nu var det Rimbo som lade fram bollen mot en anfallare men Rebecka hann först på bollen en bit utanför straffområdet men krockade med Rimbospelaren oavsiktligen men bollen studsade över kortlinjen på behörigt avstånd från målet. Elin lyfte fram bollen mot Kajsa och strax efter så tog Izabelle bollen åter från Rimbo och sätta av framåt. Det var full fart på plan och Lovisa kämpade verkligen hårt när Rimbo anföll och lyckades att bromsa upp ett långskott. Hon kämpade även framåt och de ljusblå sökte Elvira i djupet och det satsades offensivt. Rimbo kom till ett anfall men skottet tog på en back och Rebecka kunde ta hand om bollen. Ett inspel sökte Kajsa men hon fick inte tag på bollen. Mot slutet av första halvlek så fick Rimbo en frispark på halva plan men de ljusblå kunde stå emot och det sista som hände av värde i matchen var att Matilda kom till ett inlägg som Rimbos målvakt kunde ta hand om..














1 kommentar: