måndag 9 maj 2016

Exhalare possit lubuit...

Dagens Google translatoröversatta latinska uttryck betyder "Det var skönt att kunna andas ut" och det var det verkligen efter matchen mot Djursholm när de ljusblå lyckades att hålla undan när 08-orna forcerade. De kunde verkligen lyfta upp de sista fem minuterna och då kan ju ingen motståndare göra mål eller det blir i alla fall svårare..

Denna omgång började redan i onsdags då Bollstanäs som har hittat formen på hemmaplan slog det ljusblå lagets banemän Huge med 5-1 där det dröjde länge innan målskyttet drog igång för det var i den 41:a minuten som Malin Engdahl gjorde 1-0 för hemmalaget men i andra halvlek så drog det igång och då dröjde det inte länge för i den 48:e minuten så gjorde Mariama Jammeh 2-0. I den 61:a minuten så är det dax för Malin igen då hon gör 3-0 och tio minuter senare så kan Sabina Lundström göra 4-0.  Monika Dolinsky ( nej inte Monica Lewinsky ) gör 5-0 i den 75:e minuten innan Huges Hanna Lindqvist kan reducera till 5-1 i den 79:e minuten.

Läs vad Gävle Dagbladet skrev om den matchen:

Denna bild kan kompletteras med Bollstanäs referat:

Större siffror blev det när när Gamla Uppsala mötte Ornäs då de vann med 6-1 där GUSK redan i den första minuten gjorde 1-0 i den Annika Högberg men dalalaget reducerade i den 11:e minuten genom Patricia Forsell. Sen blev det GUSK för hela slanten då de drar igång och ifrån först genom Sofia Fors 2-1 mål i den 17:e minuten och fyra minuter senare så ökar Elva Fridjonsdottir på ledningen till 3-1. Innan första halvleken är slut så har Josefin Engström gjort 4-1 i den 40:e minuten och Annika Högberg 5-0 på övertid innan domaren blåser av halvleken. I andra halvlek så så blir det lite måltorka ungefär som den här våren där det först varit mycket regn innan det blir värsta sommarvädret men i den 61:a minuten så fastställer de slutresultatet till 6-1 genom Annika.

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Läs vad GUSK skriver om matchen:

Nu drar vi ner på målproduktionen och tittar på Gustafs match mot Tierp som de vann med 3-1. Det här är en intressant match då de ljusblå möter Tierp på torsdag. Alla målen kom i andra halvlek vilket säger att Tierp stod emot bra men i den 55:e minuten så gör Tabitha Padgett 1-0 och fyra minuter senare så gör Sofia Lagerström 2-0. Det känns som de har hamnat i ett målstim för i den 61:a minuten så gör Tabitha 3-0 innan Tierp kan reducera till 3-1 i den 69:e minuten.

Läs vad Arbetarbladet skriver om matchen:

Och Tierps hemsida:

Och Gustafs hemsida:

Tierps tränare uttalar sig i UNT:

Vill du se första halvlek?

Nu skriver vi ner målproduktionen ytterligare och tittar på en match som jag försökte följa på Twitter samtidigt som VIK tog emot Örebro SK Söder nämligen Rimbos match hemmamatch mot Ljusdal. Där hölls det verkligen inne på målproduktionen men i den 88:e minuten så gör bortalaget ledningen med 0-1 genom Victoria Forss och innan domaren blåser av matchen så hinner hon göra 0-2 i den 90:e minuten.

Läs vad Hela Hälsningland skriver om den matchen:

Läs vad Norrtälje Tidning skriver om matchen:

Fotot är från Ljusdals Facebooksida och är tagen från någon aktivitet tidigare i veckan..

Brommapojkarna vann 08-derbyt mot Bele Barkarby med 3-1. Var Grimsta IP när de ljusblå spelade i samma serie som Brommapojkarna förra gången och nu var jag för några veckor sen till Bele Barkarbys hemmaarena och jag upptäckte att de inte alls är speciellt lång mellan de arenorna. Från den matchen som spelades igår kväll så har det inte kommit in någon information om målskyttar på SvFF:s hemsida och det har inte att hunnits att skriva en rad men vi får se om jag har möjlighet att återkomma till detta...