fredag 27 maj 2016

Kan ljusblått rubba Rimbo?

Jag jobbade förra lördagen men det hade varit kul att ha sett det ljusblå lagets match mot Gustafs där de hade både 1-0 och 2-1 men till slut föll med 2-3. Detta får en att fundera på vad de kan göra mot Rimbo som bara fick oavgjort 1-1 mot ett kämpades Ornäs där Rimbos mål gjordes av Johanna Möller i den 34:e minuten. Jag läste om Ornäs  match mot Ljusdal i Svenska cupen och det verkar som om de kämpade sig till sin seger och kan tänka mig att de samma gällde mot Rimbo. Läser man så trodde Patrik Simonsson, Rimbos tränare att det hade smugit i sig ett uns av underskattning. Får se om de har lärt sig något av detta och det tror jag att de har..

De började säsongen med att vinna mot Djursholm på bortaplan med 1-2 Idag Garamvölgyi kvitterade i den 64:e minuten och gav Rimbo segern i den tredje övertids minuten för att sen i den andra säsongen förlora mot Gamla Uppsala med 0-2. Det var efter den här matchen som GUSK tränare sa i UNT att "Rimbo var som lejon utan klor, vackra att se på men helt ofarliga", ett uttalande som han sen bad om ursäkt för. Tierp upplevde inte Rimbo som något lejon utan klor utan föll på hemmaplan med 1-2 där de reducerade på övertid i en match där Johanna gett segrarna ledningen med 0-1 i den 9:e minuten efter ett kantanfall på vänsterkanten och Elvira Sjöberg ( höll på att skriva Gustafsson men hon spelar ju i det ljusblå laget ) gjorde 0-2 i den 62:a minuten på straff. I nästa match så föll de mot Ljusdal med 0-2 innan de i nästan match slog det förväntade topplaget Gustafs med 1-2 i en match där Johanna gett gästerna ledningen i den 32:a minuten och Ida fastställt slutresultatet i den 87:e matchminuten.
Intressant att se att de bara har haft två målskyttar än så länge och jag hoppas att de ljusblå kan hålla koll på dessa.

Mot GUSK hade Rimbo lagt sig på försvar men hela laget i ett försvaret, typ så båda målen kom på straffar men borta mot Tierps så hade de ledning i halvtid trots att de inte hade spelövertag och höjde sig i andra halvlek till dess hemmalaget vaknade till. Enligt Tierps referat så gjorde Rimbos målvakt en riktig prakträddning så den matchen kunde ha slutat annorlunda. Mot Ljusdal så hade de ett suveränt försvarsspel men ett par sena mål fällde dem men de kallar den matchen den bästa för säsongen men det var ju innan de slog Gustafs. I början av andra så var de de som förde matchen och Ljusdal kom inte över halva plan. Det kunde man inte tro nät man såg slutresultatet. Mot Gustafs så krigade de från första stund och i början av andra blev det ställningskrig där Ida avgjorde efter att ha nickat in segermålet efter en frispark.

Rimbo får ses som klara favoriter. Enligt den ljusblå hemsidan så är det bara Cecilia Bahar och Josefine Dahlin som inte är tillgängliga för spel vilket betyder att Felicia Jingmyr Steiner är tillbaka i backlinjen vilket kan behövas.