lördag 7 maj 2016

Glädjechock och nervpiller...


Matchen mellan Gideonsberg och Djursholm blev en omtumlande upplevelse för vem hade kunnat tro att de ljusblå skulle ha en 4-0 ledning i någon match när de fått en friplats i division ett men sen i andra trots en utvisning hos 08-orna och kanske genom några byten som kom för tidigt så tappar de initiativet och tappar greppet om matchen men lyckas att resa sig på nio och vinna på poäng.
Helt fantastiskt att de vinner med 4-3 och jag känner mig så glad. Det var så härligt att se att de hade en ordentlig offensiv framåt och lyckades att skapa tyngd...
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Matchen började med en kamp om herraväldet och de ljusblå försökte få grepp men Djursholm lyckades bryta och komma till en kontring men det kämpades väl i det ljusblå försvaret men gästerna fick med sig en frispark som Wilma Reinitz Lundbergh i det ljusblå målet räddade till en hörna. På hörna blev det hands jag tror det var på Elvira Gustafsson och jag fick smått hjärtsnörp men det hade blåst av åt det ljusblå hållet för något strax innan. Det ljusblå passade runt och Matilda Åhle´n och Linnea Söderberg väggade sig framåt i plan innan det lades fram en djupledsbolls som Djursholm målvakt hann först på. Det var jämt men en lite styrkeövervägning var det åt det ljusblå hållet. Alina Hede´n kämpade på sin vänsterkant och man kände av att det var en lite större tyngd hos de ljusblå.



Matilda passar Lovisa Byman så hon har nästan fri väg mot mål och hon satsar lite framåt men väljer att passa in bollen istället för att gå själv men de ljusblå får med sig en hörna som letar sig till slut bak och en höjdboll söker sig till Alina men det blir till en inspark för 08-orna. Det är nu kamp på mittfältet men det känns att det finns en ljusblå kontroll. Lovisa lyckas sno boll och sätter fart men stoppas upp av en back men de ljusblå behåller bollen och kommer till ett inspel som slås undan till ett inkast. De ljusblå visade verkligen vilja och på något sätt så verkar Djursholm inte lika självsäkra. Djursholm avancerar på högerkanten men de stoppas upp och de ljusblå får med sig en frispark. De får ytterligare en och kan flytta upp ytterligare. Lovisa passar Linnea  Söderberg inne i straffområdet och ett motlägg skapar en hörna.

De ljusblå har ett liter övertag och när Djursholm anfaller så är det ett bra försvarsspel där Jessica Leander tar bollen åter. En långboll når Linnea Söderberg i straffområdet och de ljusblå får med sig en hörna. Djursholm tar bollen åter och kommer till en kontring som rinner ut i sanden. De ljusblå visar vilja och Lovisa snor boll men Djursholm kan ta den åter. Ett dålig utspark hamnar hos en Djursholm spelare och det skapas en liten chans men de ljusblå tar bollen åter och ger sig framåt. De spelar sig fram men så tar det stopp. Djursholm kommer med fart och får med sig en frispark som läggs in i straffområdet där Wilma kan plocka ner den. Djursholm har nu fått igång mera anfallsspel där deras amerikanska import Lauren Silver får visa sin teknik.. 08-orna biter sig fast och får iväg ett skott med bra tryck som går precis ovanför det ljusblå målet.



Nu gällde det för de ljusblå att få igång sitt passningsspel och ta tag i spelet igen. Alina utmanar bra på sin vänsterkant men kommer inte förbi. Djursholm har verkligen fått upp sitt tempo men de ljusblå börjar få igång sitt passningsspel men tyvärr så spelas det bort till slut. Djursholm är snabba och får en frispark där två anfallare rusar mot mål men Wilma hinner först på bollen. Gästerna är på men in den 22:a minuten så kan Josefine Dahlin spela in till Lovisa som kan göra 1-0 och två minuter senare så kan Linnea Söderberg spela in bollen till Josefine som distinkt gör 2-0. De är verkligen starka i straffområdet och i den 26:e minuten så kan Josefine göra 3-0 för de ljusblå. Snacka om ketchupeffekt!!! Djursholm får en frispark och kan lyfta upp och bollen läggs in i straffområdet där Wilma kan ta hand om den.

I den 30:e minuten så springer två Djursholm spelare ihop och ramlar och fältet blir fritt för Elvira som kan runda gästernas målvakt och iskallt sätta dit 4-0. De ljusblå får en frispark som de lägger kort och jag säger att den varianten får de inte köra något mer men så letar sig bollen ut till Alina på vänsterkanten och som kommer till inlägg och jag får bita mig i tungan. Nu kommer Matilda till inlägg som tar i stolpen och hamnar vid fötterna på Linnea Söderberg som lyckas med bedriften att skjuta över från en halv meter. Det hade varit så kul om hon hade fått sätta den. De ljusblå vinner ett motlägg och Josefine blir fri men Djursholm målvakt är bra ute och kan täcka skottet. Gästerna kommer till en kontring men ett fint försvarsspel av Felicia Jingmyr Steiner tar udden av detta. Det känns öppnare framåt och Elvira satsar men en Djursholmback kan avvärja.




Ett dåligt uppspel av Wilma gör att Djursholm tar initiativet och det spelas in snett genom hela straffområdet där en anfallare kastar sig för att nu men utan att få träff på bollen. Det var nu kamp på plan och de ljusblå får en frispark i bra läge som slås snabbt till Linnea Söderberg som lägger bak bollen till Elvira men Djursholm kan bryta. Gästerna lägger fram en djupledsboll som Felicia kan hindra från att nå sin adressat. Matilda och Elvira väggar sig fram och de ljusblå visar upp sitt fina passningsspel och börjar att spela runt. Elvira snor boll av en motståndare och spelar ut bollen till Linnea Söderberg som kommer till ett inlägg som Elvira kan nicka mot mål men Djursholms målvakt har inget problem med att få bollen under kontroll.

En djupledsboll söker sig till Linnea Söderberg långt ner på högerkanten och hon får verkligen jaga efter bollen men Djursholm lägger upp bollen så att den hamnar hos Izabelle Lundqvist som skjuter utifrån men skottet går utanför. När Djursholm kommer till anfall så visar de ljusblå på ett stabilt försvarsspel. Elvira kommer till en kontring och söker Josefine med en boll men Djursholms målvakt hinner före. De ljusblå fortsätter att anfalla och Josefine passar Elvira som kort passar till Izabelle som kommer till ett skott som går över gästernas mål. Alina snor boll av en motståndare och sätter fart och hon kämpar verkligen innan hon får ge sig för övermakten så att 08-orna kan ta bollen åter. Efter ett kort inspel så kommer Djursholm till ett skott som Wilma kan rädda.



I början av andra halvlek så var det tro att det var de ljusblå som var nykomlingar i divisionen utan de kändes som ett etablerat lag som låg på framåt så att Djursholm var tvungen att passa runt i backlinjen medans de ljusblå pressade bollhållaren. Lovisa kunde få tag i bollen och sköt ett lågt skott som gästernas målvakt utan problem kunde ta hand om. De ljusblå låg på mycket framåt men Djursholm kom till en kontring som det ljusblå försvaret lyckades att bryta. Alina satsade hårt på sin vänsterkant föll men tog bollen åter och lyckades få en frispark mot sig och gästerna kan lyfta upp och få med sig en frispark högre upp i plan som spelas in i straffområdet men kan slås undan. De ljusblå fortsätter att ha ett bra passningsspel.

Ella Grönros utmanade på högerkanten och får med sig en frispark lång ner till vänster på  plan och den slås mot bortre men går utanför. Djursholm kommer till en kontring på sin vänsterkant som Matilda med en fin insats kan stoppa upp. De ljusblå lägger upp en långboll till Elvira som fastnar i backlinjen men de ljusblå kan fortsätta att anfalla och bollen söker sig ut till Linnea Söderbergs som kommer till ett inlägg som Djursholms backlinje kan slå undan. Lovisa kämpar bra och de ljusblå spelar runt men så kan gästerna bryta om komma till en kontring sin vänsterkant där de snyggt lägger in en reducering till 4-1 i den 56:e minuten. De ljusblå får en hörna som slås snabbt och kort och som spelas in i gästernas straffområde men kan slås undan. Elvira spelar in bollen mot Josefine men den hamnar till slut hos Alina som skjuter i burgaveln i en snäv vinkel.



Djursholm kommer till ett snabbt anfall men det leder bara till en inspark för de ljusblå. Nu gör de ljusblå ett dubbelbyte där Josefine och Linnea Söderberg går ut till förmån för Ellenor Nogelius och Linnea Hedström. Djursholm är nu mera på framåt och de spelar ut till vänster och kan komma till ett inspel där Wilma verkligen i kamp får tag på bollen, Det kändes lite som Djursholm offensiv avstannat lite men det var bara tillfälligt. De spelade i djupet där deras två forwards satsade på mål men de hade hunnit att komma offside när bollen slogs. Nu blev gästernas Agnes Persson utvisad efter att ha fått två gula kort på raken för snack och det kändes verkligen onödigt. Linnea Hedström kämpade verkligen bra för att få stopp på gästernas anfall och lyckades att bryta det. Elvira spelade bak till Alina som kom till ett inlägg som Djursholm kunde rensa undan.

Nu byttes Darja Andersson in istället för Ella. Djursholm var vassare framåt och kunde runda på högerkanten och spela in och i andraläget som uppstod så kunde de göra 4-2 genom Lauren. Gästerna kom till ett tungt skott som gick över mål efter att bollen spelats ut av en ljusblå försvarare. Alina sökte Lovisa men Djursholm kunde slå undan bollen. Gästerna började nu att anfalla med större frenesi och kom till inspel och de ljusblå slog undan på en egen spelare men kunde till slut att rensa. 08-orna hade verkligen en större energi, satsade framåt och hade en helt annan tyngd. Izabell spelade ut mot Lovisa med Djursholm kunde att bryta och ge sig framåt men där kunde Ellenor bryta det anfallet och det skapades ett inkast som där de kunde komma till ett inlägg och de ljusblå fick slå ut bollen till en hörna som lades kort till Lauren som kom till skott med Wilma var bra med ute i straffområdet. Det var trångt i det ljusblå straffområdet men Djursholm kom till ett inspel som Wilma kunde ta hand om.



De ljusblå fick nu jag men det var gästerna som vann närkamperna och kunde lägga ner en djupledsboll som Ellenor kunde slå undan. Djursholm kunde åter runda på högerkanten och det var svårt att få bort bollen. De hade lite press men den ljusblå kunde bryta och kontra där Elvira väggspelade med Lovisa som lade ut bollen till Alina som kunde komma till ett inlägg på vilket Izabelle kunde komma till ett tungt skott som gick över gästernas mål. Djursholm visade vilja och de ljusblå fick slå ifrån men så fick de igång sitt passningsspel och kunde lyfta upp. Linnea Hedström sökte Elvira i djupet men gästernas målvakt hann före. Djursholm var tyngre men anstormningen hade avtagit lite men de hade helt klart initiativet. Gästerna lade fram en djupledsboll och Ellenor kunde inte hålla undan utan i den 81:a minuten så kunde de reducera till 4-3 och de hade nu kontakt.

De ljusblå hade tappat spelet men Djursholm kom till ett inlägg som Wilma kunde ta hand om. De gällde nu att ta tag i spelet och Alina sökte Lovisa med en boll och de ljusblå fick med sig en frispark och kunde flytta upp ytterligare men efter en cykelspark så blev det gästernas tur att anfalla men det ljusblå försvaret försökte verkligen att pressa på bollhållaren. Djursholm passade nu runt och kunde än en gång spela ut till höger och komma runt och komma till inspel men Jessica kunde till slut gå segrande ur striden. Felicia hittade Alina med en boll och hon verkligen kämpade. Izabell kunde bryta Djursholms bollinnehav och kunde komma till skott. Jessica tog tag och gav sig av framåt och passade Elvira som fick med sig ett inkast och laget kunde lyfta upp och när Djursholm fick tag i bollen så försökte de ljusblå pressa högt i plan.



Felicia passade Lovisa som lyfte bollen mot Linnea Hedström som verkligen kämpade utanför Djursholms straffområde. De spelade högt upp i plan Izabell stressade en back. De ljusblå kom till anfall men de saknade tyngd. Elvira spelade ut till Alina men gästerna kunde vända och lyfta upp. De ljusblå får slå ifrån men lyckas komma till en kontring och där Elvira får jaga boll efter ett motlägg men gästernas målvakt hinner före. Lovisa avancerar på högerkanten och det skapas ett inkast som gör att de ljusblå kan lyfta hela laget. Alina kommer till ett inlägg som hamnar hos Darja som faller i en närkamp och Djursholm kan komma till en kontring men tack och lov så kan de ljusblå slå undan inspelet. Djursholm spelar ut ut och det kan komma till ett tungt skott som Wilma får kasta sig på för att rädda. De ljusblå kunde nu hålla boll och Elvira var verkligen stark. Alina kom ytterligare till ett inlägg som Djursholms målvakt kan ta hand om. De sista anfallet i matchen var ljusblått där Darja hittade Izabell som kunde spela åter så att det kunde bli ett inspel..

Ja, det var verkligen nervpirrande på slutet men jag är glad att de ljusblå kunde hålla undan och få med sig tre poäng för det var de värda...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar