fredag 6 maj 2016

I vissa matcher är oddsen bättre än andra..


Det är inte lätt att gå upp en serie men än så länge så har de ljusblå tagit de chanser de fått genom att vinna över Ornäs och att ta poäng av Bele Barkarby för matchen mot Huge var inte så mycket att säga om. Visst hade det varit skönt med tre poäng förra helgen men då gäller de att sätta de chanser man få..

Jag gick ju igenom lagen inför säsongen och det hjälper mig att få en känsla för lagen och hitintills så har Ljusdal överraskat och Bollstanäs gjort mig lite besviken. Men dagens motståndare Djursholm då? Den känslan jag fick var att de var inne i ett generationsskifte och då är man lite svagare än säsongen innan men helt klart på den här nivå så finns det inga lätta matcher, inte alla fall för det ljusblå laget..

Ser man på hur det har gått för dem denna säsong så har tre förluster och i första matchen så förlorade de med 1-2 mot Rimbo där de faktiskt hade ledningen efter Fanny Flyckts ledningsmål i den 48:e minuten men sen kom Ida Garamvölgyl mål i den 64:e och i den tredje övertidsminuten. Förlora poäng på övertid...
I andra så förlorade de mot Tierp på bortaplan med samma siffror och även där tog de ledningen i den 28:e minuten genom Viktorija Budryte men i den 68:e minuten så kvitterar Hanna Sjöström och i den 87:e så gör Ashley Clark segermålet. Förlora poäng strax före full tid...
I förra omgången så förlorade de hemma med klara 3-0 mot Gustafs där alla målen kom i andra halvlek.
Ser man på denna statistik så har de än så länge inte släppt in ett mål i första halvlek och alltid varit de som gjort det första målet i den matcher där det gjorts mål..

Läste igenom de referat som finns om matcherna och ser att Tierp hade spelövertag i hela matchen och att Djursholm hade en storspelande målvakt och att 08-orna spelade defensivt i matchen mot Gustafs..

Helt klart så har de ljusblå en chans till både en och tre poäng men då gäller det att spela sitt spel och att göra mål. Men på den här nivån så känns utgången inte given. Läste att Djursholms konstgräsmatta var under all kritik men nu ska de få spela på en bra...

Läste på hemsidan att det blir lite förändringar då Linnea Söderberg ersätter Elin Gunnarsson på kanten vilket ska bli intressant att se och Ella Grönros startar på vänsterbacken..

Foto: Kristina Åhle´n..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar