måndag 2 maj 2016

Gradum...

Dagens latinska ordspråk översatt i Google translator är "ett steg framåt" och det var verkligen då de ljusblå kunde spela sitt spel och kvittera en ledning och försvaret vid hörnor var mycket bättre...

De förväntade topplagen ångar på och Gustafs vann på bortaplan mot Djursholm som de ljusblå möter nästa helg med klara 3-0 efter målskytte som drog igång i andra halvlek där Lovisa Gustafsson ( ja det är fortfarande hon som spelade i Avesta/Skogsbo förra säsongen ) gjorde 1-0 för dalalaget i den 57:e minuten, Sofia Lagerström gjorde 2-0 två minuter senare då än en gång ketchupeffekten slog till och slutresultatet fastställde Lisa Stam i den 74:e minuten..

Läs på Gustafs hemsida om matchen:

Samma siffror vann Brommapojkarna med borta i Gävle mot Huge där Hanna Korell gjorde 1-0 för 08-orna i den 11:e minuten, Sofia Albertsson gjorde 2-0 i den 36:e och Hanna fastställe slutresultatet i den 40:e minuten. Alla mål kom i andra halvlek för omväxlings skull för jag ser mycket sent målskytte när jag har gått igenom de första omgångarna

Målen ser du här:

Läs vad Arbetarbladet skriver om matchen:

Huges hemsida berättar så här:

Tierp föll mot Rimbo hemma efter att Rimbos Johanna Möller gjort 1-0 redan i den 9:e minuten Elvira Sjöberg 2-0 i den 62:a minuten innan Hanna Sjöblom kan reducera till 2-1 för hemmalaget i den andra övertidsminuten.

Om den matchen kan du läsa på Tierps hemsida:

Och på Rimbos:

Ljusdal skrällde med att besegra Gamla Uppsala på hemmaplan inför 483 åskådare med 2-0 efter mål av Victoria Forss i den 75:e minuten och Sanna Signeul fastställde slutresultatet i den 87:e matchminuten..

Om den matchen så kan du läsa på Hela Hälsingland:

Och:

Och:

Och:

Och så här beskriver Gamla Uppsala matchen:

Och UNT berätta om matchen här:

Ornäs förlorade mot Bollstanäs med 2-5 men första halvlek så var det jämt skägg mellan lagen, men redan i den 5:e minuteså hamnade de i ett 0-1 underläge då Mariama Jammeh gör mål men i den 22:a matchminuten så kan Maria Liljedahl kvittera och i den 41;a så ger Michelle Rojas Flores 08-orna lednigen innan Hannah Bassek kvitterar för hemmalaget.
I andra så är det Bollstanäs för hela slanten i målprotokollet då Sabina Lundström ger Bollstanäs ledningen med 2-3 i den 48:e minuten och med Malin Engdahl 2-4 mål i den 61:a minuten så drar de ifrån ytterligare innan Malin fastställer slutresultat tre minuter efter sitt första mål