tisdag 23 september 2014

Norra Svealand 2 tipset..


Nu är vi framme vid SM-finalen i norra Svealand 2 tipset och vinnaren i den här omgången kan kalla sig för svensk mästare så nu har du chansen genom att skicka ett SMS, skriva i kommentatorsfältet om du har ett Googlekonto eller använda Facebooksidan.
Och så här tror jag:

1, VIK-Östervåla X

2, Arboga-Gideonsberg 2

3, Vattholma-Enköping 2

4, Ornäs-Gagnef X

Ja, går det där in så är jag ensam svensk mästare...

PS. Fick en fråga igår från någon som jobbar med ett av lagen i serien om det är fem eller sex lag. Synd att det ska vara så otydligt, så att inte ens de som håller i trådarna vet hur det är, men Anders brukar som sagt var ha koll på sakerna, även om vi ändra är förvirrade. DS

1 kommentar:

  1. Det är inte särskilt otydligt alls, det kommer att finnas 30 platser i division 2 nästa säsong. Det som är (har varit) osäkert är var man behöver placera sig för att vara bland dessa 30, detta beroende på att ingen i förväg kunnat veta hur många Svealandslag som skulle åka ur div 1. Det kunde inför säsongen bli allt mellan 3 och 7 lag. Nu är det mer eller mindre klart...

    8 lag kommer (som varje år) att flyttas upp från div 3 (en per distrikt, även om Stockholm/Gotland och Västmanland/Örebro har gemensamma serier men de serierna får två uppflyttningar). Från div 1 Södra Svealand åker 3 Svealandslag ur (Fanna, Tyresö samt troligen Lidingö). Från div 1 Norra Svealand åker troligen ett Svealandslag ur (Djursholm eller Bele, men kan ev bli Huge som är ett Norrlandslag). Från div 1 Norra Götaland ser det ut som om Skoghall klarar sig kvar, i så fall blir det inga nedflyttningar av Svealandslag härifrån.

    Troligen måste det alltså beredas plats för 8 lag från div 3 och 4 lag från div 2, återstår 18 platser till lag som spelar div 2 i år.

    Det är 6 av årets lag som blir uppflyttade till div 1, alla seriesegrare samt två serietvåor. Av de 18 tillgänglig platserna i div 2 går alltså 2 platser till de serietvåor som förlorar i kvalet. Återstår 16 platser att fördela på fyra serier, dvs 4 platser per serie vilket gör att lag 3-6 får vara kvar i div 2.

    Dessutom har Svealand beviljats en extra plats för att fylla en vakans (den som uppstått efter att Tyresö dragit sig ur Allsvenskan). Detta gör att just nu även bästa 7:a får vara kvar. Detta kan naturligtvis påverkas beroende på hur det går för Skoghall och Huge. Bästa 7:a kommer troligen från div 2 Södra Svealand, här räknas poängkvot (dvs antal inspelade poäng delat med antal spelade matcher).

    SvaraRadera