lördag 13 september 2014

Det räcker inte med att vilja...


Först måste jag ge en stor eloge till Frövi för att de tog ut de ljusblå så bra och nu förstår jag vad som hände i deras match mot Enköping. De ljusblå försökte men hade svårt med den sista delen och de försökte spela men det gavs inte så mycket utrymme samtidigt som inte spelet stämde till 100%. Izabell Rydell som oftast är i hetluften var osynlig i stora delar av första men hon hade ett par riktigt bra lägen under matchen som hade varit värda ett bättre öde. Frövi hade ett bra läge och satte den, men egentligen så kändes det här som en 0-0 match
Tryck på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå siktar på kvalplatsen i division två norra Svealand där de kommer att få möta tvåan i Stockholm-serien och där står det mellan Vaksala och Vasalund som motståndare. Jessica Leander var inte med utan hon är i Grekland och jag tänkte för mig själv att "bara hon är med mot Enköping" och hon saknades inte eller hade hon kunnat varit där hon behövdes vid Frövis mål? Ja, det är en fråga som vi aldrig får svar på. Hur såg laget ut? Izabell och Olivia Gustavsson på topp, Moa Godesparr och Ellen Sandström på kanterna, Maria Rodriguez och Elvira Gustavsson i mitten och en backlinje bestående av Ellen Walldau, Sandra Lindström, Felicia Jingmyr Steiner och Ella Grönsros.



De ljusblå tog tag i matchen från start i form av Elvira som fick med sig ett inkast. Hon var verkligen på G och drivande i det ljusblå spelet i början av matchen. Efter några minuter så fick Frövi sitt första offensiva som var ett inlägg bakifrån. De ljusblå hade inte riktigt tagit tag i matchen och det var lite mera Frövi ett tag men när de gick på offensiv så togs de bort av Felicia. Frövi försökte behålla lite tryck men de ljusblå försökte vända men passningsspelet var inte det bästa. Passningsspelet var snabbt men att få till så många passningar att det skapades något var svårt. De ljusblå fick en frispark som Elvira lade över mål. Jag kände en spänning som uppstod i att spelet inte riktigt fungerade, men de ljusblå försökte ta tag i spelet och få upp tempot igen och de lyckades de med.

Rebecka Nevala var långt ute i straffområdet och rensade när Frövi lade fram en boll och gästerna tog tag i spelet och fick iväg ett skott utifrån. Det kändes som om inget av lagen hade kontroll på spelet och förde matchen. Maria drog upp ett anfall och spelade fram Elvira som körde fast i Frövis försvar och bollen sökte sig tillbaka till Sandra som kom till ett skott utifrån. Tempot hade gått ner men nu ökades det igen och passningsspelet så bättre ut, men det ville sig inte ändå. Elvira sökte Izabell med en boll men en back kom i mellan men de ljusblå kunde lyfta upp. Spelet var nu mycket på mittfältet men Maria drog upp lite fart för att ändra på detta och strax efter så lade hon fram en långboll till Olivia. Moa spelade Olivia som spelade bak till Ella Grönsros som spelade Ellen som passade Sandra innan det rann ut i sanden. -de försökte verkligen spela runt för att komma framåt.



Nu drog Elvira igång ett anfall spelade Ellen Grönros som sökte Olivia med en boll. Ellen Grönros drog på sig en frispark och strax efter så drog Rebecka Nevala igång jubel på läktaren genom att kontrollerat hantera en situation bestående av en boll och en anfallare vid straffområdesgränsen där hon kontrollerat lade iväg bollen. Det var verkligen inget av lagen som hade övertag och Izabell hade knappt rört bollen. Ellen Grönsros försökte skapa något genom att lägga fram bollen men den var så pass lång att den hamnade hos Frövis målvakt. Matchen kändes verkligen inte toppen mot botten i serien. Ellen Sandström lade en långboll frammot Izabell som höll på att ta sig förbi sin försvare men det ville sig inte riktigt..

Nu kom Frövi till ett snabbt anfall som kunde avstyras av Felicia och strax efter så fick gästerna en frispark som Felicia och Ellen Grönros kunde få undan,. Maria försökte passa Izabell och nu började man känna igen Izabell som visade energi. och spelade bak till Maria igen när hon inte kom längre och bollen sökte sig nu ut till Elvira som hade tagit sig ut på högerkanten. Izabell ville vara mer med i spelet och hämtade boll långt ner och sökte Ellen Sandström med en boll som hon heroiskt jagade ner mot kortlinjen. Det kändes som om de ljusblå var mera med och det spelades en djupledsboll mot Izabell som sökte Elvira men en back hann i mellan.. Tempot hade gått upp igen men Frövi gav de ljusblå inte mycket utrymme. Offensivt sökte de skott men Ellen Walldau täckte den med sin kropp.



Maria sökte Moa med en boll men den rann ut över långsidan och strax efter så sökte Maria Izabell med en boll och de ljusblå kunde lyfta upp. Elvira sökte Ellen Sandström med en boll men Frövis målvakt hann före. Det kändes som om Frövi tog ut de ljusblå. Ellen Sandström drev fram bollen och Maria löpte snabbt framåt för att att det skulle kunna skapas något men Frövis målvakt hann än en gång före. Nu var det Felicia som tog tag i att dra igång något offensivt och sökte Moa med en boll som i sin tur sökte Olivia men Frövis målvakt hann före och sen var det Izabells tur att ta tag i det offensiva och spelade fram Sandra som kom till något form av skott. Felicia lade fram en boll mot Rebecka Lindfors som sprang och försökte komma ifatt den men hann rinna ut över kortlinjen, Hon var verkligen pigg och jag kände mig nöjd med att ha gett henne veckans hedersomnämnande.

Det var mera ljusblått och en snabb boll sökte sig fram mot Elvira och Izabell som löpte framåt men Frövis målvakt hann före. Nu var det Frövis tur att höja tempot och i detta så tappade någon ljusblå spelare bollen och det uppstod en farlighet när bortalaget kunde komma till ett inlägg som skar igenom straffområdet där en Frövispelare kom löpande mot bortre. Det var kul att se att Izabell var igång lite mer och hon tag i spelet och spelade fram Elvira som sökte Olivia med en djupledsboll som i sin tur löpte för att komma ifatt den. Det var nu högre tempo igen men Frövi gav fortsatt inte mycket utrymme för det ljusblå spelet. En av nyckelspelarna i det ljusblå spelet var Maria som gav sig in i situationer med energi och gjorde bra passningar.



De ljusblå drog igång igen med sitt spel och passade men Frövi satte emot och hemmalaget fick med sig en frispark. Maria och Moa väggspelade i Frövis straffområde vilket slutade med att Maria fick till ett inlägg som Frövis målvakt kunde plocka ner nära målet.. Frövi kom ingen vart med sitt anfallsspel och Maria styrde det ljusblå spelet. Felicia spelade Izabell som sökte Moa som hade hunnit att springa offside. Känslan i matchen var att det var en 0-0 match för det skapades inga heta lägen men de vill helt klart. De ljusblå fortsatte dra igång sitt spel och passa och Maria passade Ella som passade Moa som hade hunnit att komma offside.. Det blev inte direkt farligt med Frövi kom till ett inlägg som studsade men Rebecka Nevala kunde ta hand om den med en Frövispelare precis intill sig. En djupledsboll sökte sig fram till Elvira som hade fritt fram men så fastnade hon i backlinjen som hade hunnit att samla sig. Den första halvlekens bästa läge kom precis i slutet när Izabell snurrade runt och kom till ett riktigt bra skott.

Ellen Sandström byttes ut i halvtid och in kom Rebecka Lindfors och halvleken drog igång med fart och ganska bra passningsspel. Olivia sökte Rebecka men en boll men den nådde inte fram men då kom Izabell farande och visade att anfallet inte var över. Hon var nu verkligen på hugget och det spelade fram en boll mot Rebecka som var full av energi och hann ifatt den före kortlinjen.. Det var mera fart på plan och känslan var att de ljusblå nu hade bestämt sig. Jag som hade känt mig lite orolig i första halvlek tänkte att det här måste de kunna greja under nittio minuter, men Frövi låg tätt inpå dem, men det var bra passningsspel och energi.. Elvira avancerade och hittade Izabell med en djupledsboll framme vid straffområdet och bollen sökte sig till Rebecka som fri inte fick till skottet.



Frövi fick en frispark som de fick iväg med bra tryck men den kom rätt mot Rebecka Nevala som kunde ta hand om den. Det kändes som om de ljusblå var på G och det var tempo på plan och Izabell, Olivia och Maria jobbade bra offensivt och det började att lukta mål. Moa krigade och fick med sig bollen och spelade fram Izabell som i sin tur passade Elvira men hennes skott tog på en back. Ja, det var verkligen bra passningsspel och tempo från det ljusblå laget, men Frövi fick iväg ett skott son Rebecka Nevala kunde ta hand om. Maria passade Rebecka som lade fram en passning mot Olivia och de ljusblå kunde lyfta upp. Det syntes att de hade bestämt sig och jag njöt på läktaren.

De ljusblå fick en frispark med Izabell som adressat men Frövi kunde slå undan bollen. Rebecka gav sig framåt med fart och hon fick iväg en passning till Izabell som i sin tur hittade Sandra innan anfallet rann ut i sanden. Det syntes verkligen att de ville. En Frövispelare fick gult kort sen hon varit tuff i en närkamp där Rebecka Nevala ble liggande en kort stund men hon var snart uppe igen. De ville så mycket men nu gällde det att få igång spelet efter avblåsningen. Nu fick Frövi sin första hörna och det säger en del om gästernas anfallsspel i matchen. Elvira försökte ta tag i det ljusblå spelet och spelade fram Izabell som i straffområdet blev helt fri men vrickade bollen utanför..



Nu blev det ett dubbelbyte där Moa och Olivia gick ut till förmån för Amilia Högbacka och Darja Andersson. Rebecka spelade fram Maria som kom med en väldig fart och hon försökte få iväg bollen till Izabell med Frövis målvakt hann före. En långboll nådde Rebecka som spelade in till Darja som fick iväg ett skott men fick ingen bra träff. De ljusblå fick en frispark som såg ut att ta Felicia i ryggen innan den gick ut över kortlinjen. Ellen Walldau spelade bra i försvaret och avstyrde fint ett Frövianfall. Amilia sökte Izabell med en boll men en Fröviförsvarare hann före

Nu blev det lite tjongande och kamp på mittplan och Frövi fick en frispark som kunde slås undan och de kom i en andra våg men det blev det inget av. De ljusblå försökte, försökte och försökte, det var fart, bra passningar men det tog hela tiden stopp. Darja var pigg, Felicia var mycket bra i förvaret och Sandra byttes ut mot Matilda Åhle´n.  Izabell kämpade hårt på högerkanten men togs tufft och fick med sig en frispark. Hon lade den själv men de seglade förbi alla i straffområdet. Det kunde ha blivit farlig när Rebecka Nevala sköt ut bollen lite dåligt och den hamnade hos en Frövis-spelare men hon ravanscherade sig fint långt ute i straffområdet då attacken nådde dit.



De ljusblå vill verkligen och de drog igång ett nytt anfall genom Elvira där hon fick till baka den i bra läge men skottet tog Frövis målvakt hand om. De fortsatte med att dra igång anfall och Maria sökte Darja med en lång boll som hon jagade som en kanin ner mot kortlinjen och lyckades men så rann den ut över långsidan istället. Ett felpass gav Frövi lite kort press men Matilda kunde reda ut det hela, men snart så fick gästerna till ett skott utifrån som Rebecka Nevala kunde ta hand om och strax efter så kunde närkingarna bryta och komma till inlägg men då hade de hunnit att springa offside.

Nu kom de ljusblå till ett bra anfall som gick väldigt snabbt och Elvira spelade passade Rebecka som spelade fram Izabell som vände i straffområdet och fick iväg ett bra skott som Frövis målvakt kunde rädda. De ljusblå ville men Frövi tog bort dem och de fick sin andra hörna som hamnade i burgaveln. Sen kom  kall duschen när Frövis Emelie Alfredssom blir frispelad och kan göra 1-0 i den 83:e minuten. Gideonsberg sasatde vidare för att få till en kvittering, men det var Frövi som fick till ett skott utifrån. De ljusblå fortsatte dra igång försökt till anfall och Elvira spelade ut till Amilia som kämpade för att ta sig igenom Frövis försvar.



Frövi fick nästan ett bjudläge men tack och lov så blev det inget av detta. Amilia spelade fram Matilda som satsade mot straffområdet och Ellen Walldau sspelade fram Darja som fastnade in gästernas backlinje och tills domaren blåste av matchen så fortsatte de att försöka,,,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar