fredag 19 september 2014

Ljusblått vs Ina...

Första gången jag såg Enköping var när de mötte Irsta (höll på att skriva Ina) och det hade ett bra grundspel, men hade svårt att skapa framåt men vann till slut med 1-0, andra gången då var det andra bullar av och det var när de mötte ljusblått på Önsta IP i mitten av juni då Elvirra Gustafsson gjorde 1-0 i den 28:e minuten, men sen så byttes Ina Burström in och man märkte på en gång att det blev något annorlunda. I andra halvlek så tappade hemmalaget medan Enköping var igång och i den 52:a minuten så kvitterade Ina till 1-1 och det var så matchen slutade.

Hur såg det ut innan hon anslöt till Enköping? Efter 1-0 vinsten över Irsta i premiären så spelade de 0-0 mot Ornäs förlorade med 1-0 mot VIK, föll mot Östervåla med 2-1, förlorade mot Gagnef med 1-0 innan de vann med 1-0 mot Frövi. Som du ser så var det starka bakåt men hade svårare framåt men de spelade siffermässigt jämt mot topplag. De hade då spelat ihop sju poäng men sen så kom vändningen för första gången Ina kom med så vann de med 6-1 mot Arboga. Hon byttes in och gjorde sitt första mål i den 82:a minuten då de redan ledde med 4-1.

Efter detta så kom matchen på Önsta, men hur har det sett ut sen dess? De förlorade mot Vattholma med 2-1 i omgången efter åt och då gjorde Ina Enköpings mål i den 67:e minuten, laddade ut mot Irsta i returen med 5-0 då med två mål av Ina i den 1:a och 33:e minuten. förlorade med 2-1 mot Ornäs då Ina reducerar i den 32:a minuten, förlorar med 2-0 mot VIK spelar 2-2 mot Östervåla där hon gör båda Enköpingsmålen som kom i den 38:e och hon gav dem ledningen i den 50:e,, vinner med 3-0 hemma mot Gagnef ( där finns det inget om målskyttar tyvärr), spelar oavgjort 2-2 mot Frövi som hade lärt sig att ligga på vilket de ljusblå fick smaka på i omgången efter och nu senast så vann med med 7-0 över Arboga som inleddes med ett äkta Ina-hattrick med mål i den 30:e, 34:e och i den 37:e minuten och hon avslutar också målskyttet i den matchen med ett mål i den 84:e.

Hon ligger trea i skytteligan med tolv gjorda mål trots den sena debuten och den toppas av Izabell Rydell med 17 mål följd av Amanda Lindvall som har gjort femton.
Så innan hon kom med så hade de tagit fyra och nu ligger de på 22 och ligger på en fjärdeplats med Gagnef och Östervåla som skuggar på 19. De kan mycket väl hänga med och kommer troligtvis göra det även om de skulle förlora både mot Gideonsberg och Vattholma som de har i sista omgången för Östervåla har två svåra matcher mot VIK och Ornäs. Men som de spelar Enköping så kan de ta allt från sex poäng och nedåt för det vore inte otroligt om de vann mot de ljusblå men jag tror nog att Gideonsberg är taggade men det gäller att få stopp på Ina...

Här är alla raderna som lämnats in:

Jag      Mr K        Mr M     Mr MH   Mr PS    Mr S

1, Gagnef.- Irsta                  1            1             1              2           1           1

2, Östervåla-Ornäs              2            X            1              2           X          1

3, Enköping-Gideonsberg   2            2             2              2           2           2

4,  Frövi-Vattholma             X          2             X          2            X          1

5. VIK-Arboga                    1            1             1           1             1           1

PS. Väldigt tråkigt att Irsta lämnade  w.o mot Gagnef och riskerar att bli uteslutna ur serien. Känner med dem. DS

PPS. Jag hade tänkt ut allt smart trodde jag då jag insåg att jag skulle både hinna jobba och åka till Enköping då matchen börjar klockan 16.00, men det jag inte visste och omöjligt kunde veta var att de föräldrar som jag har brukat att kunna åka med skulle skjutsa spelarna, Så ska du inte skjutsa några barn som spelar i ett ljusblått lag  och har tänkt att åka till Enköping så får du gärna höra av dig på 073-659 90 69. DS