fredag 26 september 2014

Ibland känns en poäng som tre...


...och idag var en sån dag. Tyckte det kändes väldigt roligt att få se lite F16 SM-gruppspel och jag såg verkligen fram mot matchen, Den började ljusblått då hemmalaget var mera på och det kändes som de hade kontroll, men så började Sandviken att jobba sig in. Båda lagen spelade snabbt men det avtog men efter lite stiltje så började de ljusblå dra upp lite passningsspel för att få upp farten igen, men med lite kortare passningar.
Tryck nu på läs mer för att läsa den spännande fortsättningen:


De ljusblå började jobba sig närmare Sandvikens mål och Linn Flytström fick till ett inlägg från vänsterkanten och strax efter så försökte hon ta sig igenom försvaret på egen hand genom att trycka på. Det kändes att det började närma sig mål och i den 15:e minuten kunde någon spela feam Linn som kunde göra 1-0 men Sandviken svarade snabbt med att ta sig fram och skjuta på mål. De fortsatte att anfalla och kom snabbt på högerkanten men skottet som avlossades gick över mål. Sandviken var mera på och de fick till en hörna som Wilma Reinitz Lundberg inte kunde hålla men där fanns Cecilia Bahar strax bakom och kunde rensa undan.



Sandviken hade börjat att spela och de lade fram en långboll som Wilma var allertpå och kunde ta tag i ute vid straffområdesgränsen. Lovi sa Bymanförsöktes ta tag i det ljusblå anfallsspelet och en som kämpade på var Alina Hede´n.. Det var lite Sandviken tryck men de ljusblå försökte vända och det kämpades för att ta sig framåt. Det var jämnare nu men de ljusblå hade inte kontroll, men det fortsatte att spela sig in i matchen och Lovisa höll på ta sig igenom. Sandviken hade ett skott över mål men de ljusblå spelade sig närmare ett mål och de tog tag i spelet.

En snabb Sandvikenkontring stoppades upp och de ljusblå kunde fortsatta att spela sig fram och jobba sig framåt. De var resoluta i försvaret och de började att ta kontroll över matchen, men så höll Sandviken på att ta sig igenom det ljusblå försvaret men Ella Grönros kunde avvärja. Det var ett bra ljusblå passningsspel men halvleken avslutades med ett snabbt anfall på högerkanten som avslutades med ett inspel som skar rakt igenom straffområdet men tack och lov så kunde en ljusblå back få undan den.



Den andra halvleken började med en ljusblå blixtattack men sen så syntes det att det var två lag som ville ta tag i matchen.. En Sandvikenspelare höll på att springa förbi men hakades upp och det blev frispark som lades lite lågt så att Wilma tappade den samtidiigt som en Sandviken spelare stötte men en ljusblå back kunde rensa undan. Sandviken hade börjat att trilla boll men de ljusblå höll undan och Ella syntes spela bra i det ljusblå försvarsarbetet.. De ljusblå hade tappat spelet men kämpade och kom till ett anfall. De började att trycka på men det var lite för individuellt men de fick med sig en frispark som Darja Andersson  lade och som dalade genom straffområdet och där Linnea Söderberg nästan fick träff på den.

Efter tio minuter så hade de ljusblå börjat att få igång sitt spel och började att spela sig framåt igen. De fick med sig en hörna som Darja lade ovanpå målet. Det var nu mera spel på Sandvikens planhalva och de började att stressa bollhållaren i motståndarförsvaret mera.. De hade tagit tag i spelet men så kunde Sandviken vända igen och i ett anfall så lyckades inte den ljusblå backen få undan men tack och lov så fick den Sandvikenspelare som sköt inte till skottet och det var inget problem alls för Wilma att ta hand om det.. Nu var de ljusblå mera på igen och Klara Hall Wistling levererade en fick ljupledsboll fram till Lovisa.



Strax efter så lade Sandviken fram en djupledsboll men Wilma var blixtsnabbt ute vid straffområdesgränsen och avvärjde men en Sandvikenspelare fick tag på bollen men lade bollen precis utanför det tomma ljusblå målet. De ljusblå skapade nu lite mera tryck men det gick undan när Sandviken vände. De ljusblå var på och Cecilia var bra i offensiven och tog tag i det hela. Klara väggspelade snyggt med henne men så stoppade Klara upp och när passningen lades framåt så hade det hunnits att springa offside.. De ljusblå var starka framåt men Sandviken kom till snabba omställningar.

Cecilia fortsatte att spela bra och var stark och de ljusblå var bra offensivt när de tog tag i det hela. Darja lade en hörna som någon fick en till en nick på men den tog på den Sandvikenback som täckte den bortre stolpen. Klara fick till ett skott lite utifrån och de ljusblå fortsatte att jaga efter boll men så kom Sandviken till ett snabbt anfall där Wilma var bra ute men en Sandviken spelare fick tag p bollen och kunde kvittera till 1-1 i den 65:e minuten. Nu blev det lite kamp och tjongande för det var två lag som ville ta tag i matchen. De ljusblå tog tag och fick till ett snabbt passningsspel och Lovisa fick till ett inlägg från vänster.



De ljusblå hade lite press men Sandviken var på och började att trycka på mera. Wilma kunde i sista stund avvärja ett framspel. Det blev nu mera Sandviken och de lades fram ett inlägg bakifrån men skottet gick en bit över mål. Sandviken hade nu tagit över matchen och en av deras spelare tog sig in från vänsterkanten och lade in ett skott/inlägg som en ljusblå back kunde få undan strax framför ett Sandvikenspelare som stormade mot den bortre stolpen. De ljusblå fortsatte att kämpa till slutsignalen och en av dem som lyste lite extra var Lovisa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar