lördag 27 september 2014

I feel wonderful tonight...


Vilken skön känsla det var att åka hem från Arboga efter en 6-0 vinst men nu vilas det inte på hanen för det kvalklara ljusblå utan nu skippar jag allt försnack och går direkt på matchen där min första känsla var att Arboga kändes osäkra men den var på så de ljusblå gavs inte så mycket utrymme de första minuterna men så snart kunde ge sig framåt och Maria Rodriguez lade ut bollen till Ellen Walldau som kom framstormande och fick in ett inlägg och och bollen letade sig till Kajsa Hall Wistling som gick utanför men tog på en försvarande Arbogaspelare till hörna.
Tryck nu på läs mer för att läsa om resten av matchen:


Kajsa var verkligen pigg på sin offensiva vänsterkant och var verkligen på. Det dröjde inte länge innan de ljusblå fick hål på Arboga efter det att Jessica Leander lagt en hörna och bollen sen letat sig ut och Elvira Gustafsson i den 5:e minuten tryckte till med vänster och det hade skapats en tidig 1-0 ledning. Efter avspark så gick Arboga till attack och fick till ett skott mot mål som Rebecka Nevala i det ljusblå målet tog hand om. Det var blåsigt och det var svårt att riktigt få till passningarna om de kom upp lite från marken. Elvira passade Ellen som i sin tur passade Maria som gav sig iväg på en liten dribblingstur och bollen hamnade åter hos Elvira som klippte till med vänstern men den här gången så kunde Arbogas målvakt ta hand om den.



De ljusblå tryckte på mot Arbogas straffområde och när hemmalaget kom till anfall så togs de bort. Det var fart när de ljusblå drog upp sina anfall och Maria spelade fram Elvira vars skott gick över mål. Elvira var verkligen het framåt i början av matchen. Arboga fick en hörna men skottet som Arboga spelaren fick till när hon rusade in i straffområdet  gick över mål. Det här var nog Arbogas bästa målchans i hela matchen. Det var fart när Amilia Högbacka drog upp ett nytt ljusblått anfall och det var fart åt båda hållen men det kändes som om det var mera tyngd i bortalagets anfall. Izabell Rydell och Kajsa tryckte på mot Arbogas backar men när de ljusblå kom till anfall så stoppades de upp.

Det skapades ett bra läge när Kajsa snodde en boll från en Arboga spelare och höll på att runda Arbogas målvakt innan denna lyckades att få tag på bollen. Tyckte de ljusblå spelade bra och det såg fint ut när de spelade sig ur när de fick tag på bollen efter att ha tagit den åter från Arboga på egen planhalva och sen spela runt och framåt. Det var kul att se vilken kontroll Izabell har när hon får tag på bollen. Matilda Åhle´n lyckades snubbla men bollen i halvoffensivt läge och det uppstod en tre mot två situation som de ljusblå lyckade få stopp på. En långboll sökte sig fram mot Kajsa som jagade den och gav allt.



Arboga gjorde lite framstötar men det var mest ljusblått och Izabell gav sig av mot mål och spelade fint fram Kajsa som sköt ett skott som Arbogas målvakt inte kunde få stopp på den men den studsade strax utanför. Snart drogs det igång ett nytt snabbt anfall och Izabell gav sig av mot mål ännu en gång men hennes skott gick utanför och strax efter så sökte sig en långboll fram till henne men Arbogas kunde ta hand om hennes skott nere vid marken, men den sökte sig ut till Kajsa på högerkanten som kom till ett skott som målvakten kunde ta hand om. Det fortsattes att spela mot Izabell som avancerade men stoppades upp.

Det var inte bara Izabell som gav sig av framåt utan i nästa anfall så gav sig hela mittfältet fram som en hjord men de stoppades upp av Arboga. Nu fick Arboga en hörna där Matilda tyvärr fick en smäll och var tvungen att bryta matchen och hon ersattes av Gideonsbergsbloggens nya favorit Sandra Lindström. Nu kunde Arboga lägga på lite press men till slut så tog Elvira tag i saken och så att bollen rörde sig åt andra hållet istället. Kajsa fick lovord från publiken efter att ha lagt ut bollen på högerkanten men inga av hennes medspelare var intresserade att springa efter den så det gjorde hon själv och fick tag på den och anfallet kunde fortsätta och det slutade med att Izabell kunde komma till skott.



Sandra lade fram en lång boll till Kajsa som försökte komma förbi sin back men trängdes undan men hon gav sig inte utan kom tillbaka och kom till skott som Arbogas målvakt tog hand om. Nu lades en snabb boll fram till Elvira som kom till skott men det var inget hårt sådant så Arbogas målvakt hade inget problem med det. Nu blev det lite flipper på plan men helt klart så var Arboga med i matchen och det blev lite mera av hemmalaget ett tag men så tog de ljusblå tag i det hela igen och Maria och Elvira drog igång det ljusblå anfallandet igen och Izabell spelade fram och hon snurrade lite med Arboga innan hon spelade fram Rebecka Lindfors innan Arboga kunde bryta och ta initiativet åter för de var verkligen med även om de inte skapade så mycket vass framåt.

En boll spelades fram till Elvira som kom fri med Arbogas målvakt men hon lade bollen strax utanför målet. De ljusblå hade bra passningsspel men de hade inte kontroll över matchen utan Arboga var på och kom till ett inlägg som Rebecka Nevala kunde ta hand om. Felicia Jingmyr Steiner lade fram en lång boll som Arbogas målvakt kunde ta hand om och de kunde vända igen. Jessica avancerade hela vägen och kom till ett skott som gick utanför. Tyckte det var en bra rörelse i det ljusblå laget. Nu kom Arboga till ett anfall som Felicia fick stopp på men det sista anfallet innan domaren blåste till halvtidsvila var ljusblått då Ellen löpte fint offensivt.



Efter det att domaren blåst igång andra halvlek så tog Arboga tag i den utan att dominera,men så kunde Elvira spela ut till Rebecka som fick in bollen till Izabell som kom till skott men hon fick ingen bra träff. Elvira tog tag i att dra igång det offensiva och gav sig av framåt och det fortsattes med ljusblå anfall genom att Izabell gjorde det samma men Arbogas målvakt kunde ta hand om bollen. Nu hade de ljusblå tagit tag i matchen och spelade ett snabbt passningsspel framåt och Izabell sköt i stolpen men Kajas var påpassligt med och kunde sätta in bollen i mål till 2-0 i den 50:e minuten och minuten senare så kunde hon efter en framspelning bakifrån stänka in 3-0.

De ljusblå hade verkligen tagit tag i matchen och Sandra kom till skott lite utifrån som Arbogas målvakt nästan kunde ta men Izabell snodde den och sköt i stolpen men det hade blåst av för offside. De ljusblå fick en frispark som Sandra lade från ungefär halva plan som Izabell kunde ta hand om inne i straffområdet och göra 4-0 i den 55:e minuten. De ljusblå hade press och dominans men Arboga gjorde någon framstöt. Hemmalaget tog över lite mer och tryckte på men det uppstod inga farliga offensiva situationer, men de hade helt klart inte gett upp.



Kajsa sökte Izabell med en boll men Arbogas målvakt hann före. De ljusblå gjorde ännu en snabb framstöt men Arbogas målvakt var bra med. De ljusblå försökte ta tag i matchen men det var fortsatt mer Arboga som kom till ett skott som gick utanför. Kajsa var full av energi och jagade en boll ända ner till kortlinjen men den hann rinna ut. Nu avancerade Jessica igen och sökte skottläge men hon hittade inget så bollen sökte sig till Darja Andersson som kom till skott. Det blev mera ljusblått anfallande när Elvira snodde bollen från Arboga och spelade fram Darja.

Nu hade de verkligen kommit igång de ljusblå och Izabell snurrade och kom till skott och Jessica var verkligen på framåt som jag inte brukar se henne göra men efter en stund fick jag förklaringen då jag såg att det hade bytts mycket och hon hade flyttats upp på mittfältet. Kajsa lättade snyggt fram bollen till Izabell som hade hunnit att komma offside och hon måste ha sagt något olämpligt för hon fick ett gult kort. En Arbogaspelare snubblade till och Kajsa kunde sno bollen och gav sig av framåt i full fart. Jessica fortsatte att ta tag på mittfältet och det skapades en hörna som nådde Izabell som spelade fram Olivia Gustafsson men hon fick inte till skottet som tog på en back.



Kajsa blev kapade på högerkanten och de ljusblå fick frispark och Darja lade fram bollen till Izabell som nickade över. Maria gav sig av på en ny dribblingsräd och sökte Darja med en boll. De ljusblå var verkligen på framåt. Nu fick Gideonsberg en frispark ganska nära mål på högerkanten som Sandra lade strax utanför. Arbogas målvakt fick nu till en dålig frispark som hamnade hos Izabell som snabbt spelade fram Kajsa som jagade mot mål men Arbogas målvakt kunde ta hand om bollen. Izabell var verkligen på men spelet blev nu lite fram och tillbaka på mittfältet innan de ljusblå kunde ta över igen.

Kajsa jagade på nytt en boll ner mot kortlinjen och strax efter så fick hon till ett skott mot mål. Nu avancerade Arboga och kom till ett skott som gick över mål. De ljusblå kom till ett snabbt anfall och Maria spelade fram Olivia och de ljusblå kunde flytta upp. Jessica snurrade och kom till inlägg som i den 78:e minuten nådde Darja som kunde göra 5-0. De ljusblå fortsatte att anfall och en boll sökte sig fram till Olivia som kom till ett skott som Arbogas målvakt kunde ta hand om och strax efter så kom Olivia runt på högerkanten och kom till ett inlägg som Kajsa fick till ett skott på.



Izabell snodde bollen av en Arbogaspelare och spelade fram Kajsa som hade hunnit att springa offside. De ljusblå hade verkligen tagit ta i mittfältet och Izabell kom till skott som ledde fram till en hörna som resulterade i en ny som lades av Sandra och den nådde Izabell men hennes nick gick utanför.. De ljusblå var verkligen på och Izabell och Jessica var nog de som tryckte på mest framåt. Bollen sökte sig på nytt till Olivia som kom till skott. Arboga kom till en sista attack som stoppades upp av Sandra som blev liggandes en kort stund och av Ella Grönsros. Den ljusblå målproduktionen var inte över för en snygg djupledsboll sökte sig fram till Izabell som avancerade och kunde göra 6-0 i den 88:e minuten...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar