lördag 6 september 2014

Murar är till för att knäckas...


Plötsligt hände det och jag kunde komma iväg till Gagnef och det var det jag ville helst av allt för vem vill inte vara i den ljusblå hetluften? Fick höra om matchen mot Östervåla att det var den sämsta matchen som spelats under säsongen. Visste inför den här matchen att Jessica Leander inte skulle vara med och att Evelina Davidsson inte heller var det. Det var en nykomponerad backlinje och visst märktes det ibland men den höll tätt (nästan). Visste att det här skulle bli en tuff match och jag räknade inte med många mål och till en början så såg jag ut att få rätt men så smällde det till.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det märktes på direkten att det ljusblå laget var där för att spela fotboll och direkt präglades matchen av kamp och att bortalaget vill ta initiativet. Elvira Gustafsson spelade fram Izabell som avlossade ett skott som tog på en back och snart syntes Rebecka Lindfors avancera på sin högerkant. Passningsspelet höll inte högsta klass från en början men Izabell tog tag i bollen bröt in i plan och fick till ett skott utifrån. Det dröjde fem minuter innan Gagnef fick till sitt första anfall. Det ljusblå laget visade vilja men Gagnef var med i matchen och avancerade och Rebecka Nevala fick ge sig långt ut i straffområdet och kasta sig för att avstyra det hela..



Det var verkligen kamp och en riktig match och Matilda Åhle´n lade fram en lång hög boll mot Rebecka men Gagnef målvakt hann före och kunde rensa till inkast. Det skapades lite ljusblå press och Rebecka spelades fram och kom till skott och på returen så var det Izabells tur att ladda bössan. Gagnef försökte med en djupledsboll men det fanns ingen mottagaren för den då laget inte låg så högt upp. Gideonsberg försökte öppna upp Gagnef försvar och Rebecka lade en crossboll bort till Ellen Sandström och strax efter så spelade Maris Rodriguez fram Rebecka som jagade boll och försökte pressa de försvarande Gagnefspelarna och fick med sig ett inkast.

Maria var stark på mittfältet och bröt Gagnef-bollinnehavet och spelade fram Izabell som fick till ett inlägg som två ljusblå spelare nickade på. Det var ljusblå press och Gagnef skapade inte mycket framåt och deras passningar framåt såg ut att mest vara på måfå. De måttade några inlägg framåt men det skapades bara ett inkast av det hela. Det var mer ljusblått men Gagnef kunde bita fast sig lite på den ljusblå planhalvan. Maria visade ingen pardon utan bröt tufft och tog tillbaka initiativet . Gagnef försökte med en djupledsboll med Felicia Jingmyr Steiner kunde bryta.



Rebecka spelade fram Maria  och hon spelade i sin tur fram Lovisa Byman kämpade i straffområdet innan men Gagnef försvar var inte att leka med men strax efter så kom Izabell till ett skott. Gagnefs backlinje kändes som en mur och det var tufft motstånd och Izabell fick en frispark med sig när hon togs hårt. Den var snyggt slagen och Gagnef målvakt fick göra en riktig TV-räddning. De ljusblå hade bra nu ett bra passningsspel som snabbt förde bollen framåt i plan. Matilda avancerade med boll men körde fast i Gagnefs försvar och när Gagnef kom till anfalla så stod det ljusblå försvaret pall och de luktade inte precis mål åt något håll.

Gagnef sköt ett skott som Rebecka Nevala inte hade något som helst problem att klara och match bilden blev nu lite mera till hemmalagets favör. De hade en bra inkastare som lade bollen långt fram men bollen hann rinna ut innan någon fick tag på den. Elvira Gustafsson avancerade och fick iväg ett skott utifrån. Det var tufft på plan och det blev till att kämpa och jaga för att få tag på bollen. Det var ganska jämt på mittfältet men Matilda öppnade upp genom att spela fram Rebecka som fick med sig en hörna som Gagnef kunde slå undan och i kamp om boll så fick hemmalaget med sig en frispark.



Det var inte riktigt vasst framåt för Gagnef var inga duvungar och Elvira spelade fram Rebecka men hennes passning i sin tur nådde inte sin adressat. Det kändes som om det skulle bli svårt att få ett mål gjort och att det inte skulle bli så många gjorda. Izabell försökte ta sig igenom men Gagnef var resoluta men de ljusblå fortsatte försöka och Rebecka lade in ett inspel och strax efter så tog Felicia tag i det hela och spelade fram Maria som kunde avancera på högerkanten.. Gagnef gav verkligen inte de ljusblå mycket utrymme men de fortsatte att försöka som när Elvira försökte driva förbi sin back på vänsterkanten.

De ljusblå skapade lite press och Felicia fick till ett bra skott som Gafnef målvakt tog hand om. Framåt slog hemmalaget ännu en djupledsboll utan adress. Det var kamp på plan och de ljusblå kämpade för att ha övertaget och Rebecka och Maria var två av dem som kämpade hårt. Det var tufft på plan och Izabell fick en frispark med sig när hon fick en smäll och hon lade den själv men den fick utanför. Strax efter så fick Gagnef med sig en frispark men den kunde fås undan nere i straffområdet. Gagnef hade jobbat in sig i matchen och närmade sig mål med Josefin Höglander kunde få undan bollen.



Izabell tog tag i bollen och avancerade snabbt innan hon passade fram Lovisa som gick omkull inne i straffområdet i en närkamp. Izabell fortsatte vara offensiv och jagade bollen men Gagnefs målvakt kunde rensa. Gagnef gav verkligen inte mycket utrymme och var tuffa, men de ljusblå gav inte upp utan de fick med sig en frispark som Matilda lade, Rebecka drog igång ett anfall och Maria sköt ett skott utanför. Gideonsberg hade fått upp tempot och Maria spelade upp mot Rebecka som fick med sig ett inkast och strax efter så försökte Izabell spela fram Ellen men en back kom i mellan.  Elvira spelade fram Rebecka men så blev spelet stillastående.

Elvira utmanade och Ellen kom till ett skott utifrån som gick strax utanför. De ljusblå kunde vända snabbt när Gagnefs målvakt slog en boll rakt ut till Izabell som satte av men Gagnefs försvar kunde rensa undan. Det kändes som om de behövde ta sig fram och igenom. En långboll slogs fram mot Ellen som försökte ta tag i det hela och strax efter så försökte Elvira ta sig igenom Gagnefs försvar men bollen hamnade istället hos Rebecka som drog till med ett skott lite utifrån. I den 39:e minuten så kom det som alla ljusblå föräldrar och supportrar hade väntat på och det var det förlösande målet som kom när Izabell avancerade framåt och drog till.



Gideonsberg fylldes av mera energi och Izabell avancerade och fick iväg ett skott utifrån som målvakten räddade. Bara några minuter efter det förlösande 1-0 målet så spelade Maria fram Izabell som rundade målvakten som hade lagt sig ner långt ut i straffområdet och hon slog säkert in sitt andra mål för dagen till ställningen 2-0 (42:a minuten). Innan den första halvleken var till ända så gjorde Gagnef  en framstöt som Felicia kunde få undan till ett inkast och det anfall som följde avvärjdes av Maria, men som en slags sammanfattning av den första halvleken så avancerade Maria och spelade fram Izabell som snurrade lite med Gagnefs försvar när domaren satt pipan i munnen.

Andra halvlek började med att Izabell snurrade lite i Gagnefs straffområde men en back kunde rensa undan. Gideonsberg hade lite press och Moa Godesparr  kom till skott. Jag satt nu så jag var långt ifrån där de ljusblå skulle göra mål men jag tyckte det var intressant att sitta kvar och studera den nya backlinjen där b.la Ella Grönros och Josefin huserade. De ljusblå hade inte tappat i halvtidsvilan utan skapade ett nytt läge på vänsterkanten Gagnef hade dragit upp tempot lite men de ljusblå stod emot. Gagnef nickade in mot mål men där fanns Moa och Josefin redo att nicka undan bollen.



Ett inlägg skar genom straffområde till Izabell och som tog tag i den den letade sig fram till Elvira som efter lite väggspelande i straffområdet kunde göra 3-0 i den 54:e minuten. Strax efter så får Gagnef en hörna där Emma Enmalm lite lätt kunde reducera till 3-1 efter att det inte var på tå i straffområdet men skönt var det att det ljusblå laget gjort tre mål så att det inte behövde bli något darr. Det ljusblå anfallsspelet fortsatte med att Izabell sköt ett skott utanför och de behållet initiativet med bra passningsspel och press. Gagnef försökte jaga lite och matchen vägde men de ljusblå hade kontroll. Hemmalaget kom till en attack men Rebecka Nevala kunde rensa, men det som blev lite farligare var strax efter när en ljusblå försvarare nickrensade en boll som gick ner framför mål men ut. Gagnef fick iväg ett skott på hörna men det ledde bara till en ny hörna

De ljusblå försökte ta tag i sitt anfallsspel men matchen var nu ganska jämn och Gagnef måttade ett inlägg framifrån som Rebecka Nevala kunde ta hand om. Det skapades nu lite press i Gagnefs straffområdet och Matilda kom till skott i ett bra läge men det gick utanför men det måste ha toutchat en försvarare för det blev hörna på vilken Sandra Lindström fick skottläge även hon i ett bra läge men bollen såg ut att träffa under foten. så den gick utanför. De ljusblå hade nu press och spelet gick snabbt och Moa fick till ett inlägg som Gagnefs målvakt kunde ta hand om. Ella var tuff i det ljusblå försvaret och satte ett stort P för ett av hemmalagets anfall. Måste få säga att både Moa och Sandra gjorde ett mycket bra defensivt bra arbete.



Izabell sprang och jagade boll och hela det ljusblå laget spelade bra. Maria spelade fram Darja Andersson och bollen hamnade sen hos Moa som kom till skott.. Nu var det Elviras tur att jaga boll inne i Gagnefs straffområde och spelar fram Darja när hon väl får tag på den men Darjas skott går utanför. Sen är det Izabells tur att samarbeta med Darja i straffområdet men några passningar och jag tycker mig se att Darja klackar bollen vid ett tillfälle, men vem som fick till skottet av dem det kunde jag inte se. Det var nu bra fart i matchen och Matilda avancerade och spelar ut bollen till Rebecka som skaparen hörna. Den slås riktigt bra av Maria men Gagnefs målvakt kan ta hand om den,.

De ljusblå har initiativet och Maria drar igång ett anfall där både Moa och Darja är inblandade och strax efter så tar sig Moa runt på vänsterkanten och kommer till ett inlägg mot bortre där Olivia Gustafsson slänger sig fram för att få till ett skott på mål men utan att komma rätt.. De ljusblå har verkligen initiativet och det är fart på dem. Gagnef försöker ta sig fram men kommer inte långt för där finns Sandra och stoppar upp dem. Det kändes lite som den planerade offensiven hade avtagit för de ljusblå trots att spelet var på Gagnefs planhalva men någon ljusblå spelare får iväg ett skott som Gagnefs målvakt tar hand om.



Gagnef kommer inte alls fram men för de ljusblå avancerar Elvira och spelar fram Izabell som spelar åter men Elvira skott blir till ett motlägg med en försvarande Gagnefspelare. Det är kamp på mittföltet men det ljsublå laget är det starkare. Izabell avancerar men hennes skott tar på en back och hamnar hos Moa som kommer till ett skott som styrs ut av en försavare till ett inkast. Det är fortsatt ljusblå press och Elvira tar sig in i straffområdet från vänster och sätter 4-0 i den bortre gaveln.i den 82:a minuten. Izabell slår en crossboll till Moa som kommer tillinlägg som nästan Izabell får tag på, men hon får snart en ny chans när Elvira spelar fram henne men skottet går precis utanför stolpen.

Den ljusblå pressen fortsätter och Izabell spelar fram Maria som i sin tur passar Sandra och det skapas en hörna som når Izabell som kommer till ett inlägg som når Elvira som spelar Olivia som tappar bollen till Gagnefspelare men snart är bollen åter i ljusblå ägo. Det var roligt att se hur Izabell snurrade med fyra Gagnefbackar och att de inte kan få tag på bollen. Izabell spelar strax efter Moa som får iväg ett skott som Gagnef täcker med sin kropp.. Izabell är full av energi ända till slutet och pressar mot mål in i det sista och precis innan domaren blåser av matchen så skjuter Sandra ett skott utifrån...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar