måndag 22 september 2014

Non audiam, si candens arbor cecidit?

Det är roligare att skapa sina egna latinska ordspråk och dagens betyder "Faller trädet om jag inte hör det falla?" och handlar om att jag missade det som beskrevs som årets bästa match där de ljusblå spelade oavgjort mot Enköping..

Östervåla överraskade inte lila många som de gladde genom att vinna  hemma mot Ornäs och bädda för att de ljusblå har kvalplatsen i egen hand. Målskyttet börjar i den 10:e minuten genom att hemmalaget tar ledningen Jennifer Lindström och i första halvlekens näst sista minut så drygar Ida Segelsbo ut den till 2-0. I andra halvleken så gör Linnea Eriksson 3-0 i den 75:e minuten och fem minuter senare så reducerar Ornäs till 3-1...

Ja, Irsta lämnade tyvärr w.o till Gagnef som därmed vinner med 3-0, men sen så räknades ju tabellen om och då försvann de där poängen lika kvickt..

VIK tvålade till det ljusblå lagets kommande motståndare Arboga med hela 8-1 där Julia Lind gör 1-0 redan i den 4:e minuten och kvarten senare så spelar hon fram Mikaels Sandström till 2-0. 3-0 gör Amada Lindvall i den 39:e minuten då hon sätter upp en frispark i nättaket.
I andra halvlek så gör VIK fyra mål inom sju minuter och går ifrån till 7-0 genom mål av Malin Gessner framspelad av Amanda, Amanda framspelad av Julia, Mikaela framspelad av Matilda Erlandsson och Stephanie Paramio framspelad av den förre ljusblå spelaren Josefine Lund. Sen dröjer det hela tjugo minuter innan ex-ljusblåa Evelina Sjöstrand spelar fram Mikaela till 8-0 målet men Arboga kan efter en omställning göra ett mål slutet av matchen då VIK har gått fram med hela sitt lag.

Frövi stod emot Vattholma hemma i en halvlek och sju minuter men i den 52:a minuten så kan gästernas Malin Pettersson göra 1-0, i den 64:e minuten så gör Sandra Helin 2-0 och slutresultatet som innebär 3-0 till Vattholma fastställs av Malin Pettersson i den ordinarie matchtidens näst sista minut.

PS. Det har hela säsongen pratats om hur viktigt det är att komma bland de fem första men det kan vara de sex enligt Anders som brukar ha koll: "De 6 första lagen klarar sig kvar i div 2, så endast Vattholma-ESK spelar roll ur det perspektivet. Sedan gäller det naturligtvis något i de två matcherna som avgör vilka som får kvalplatsen till div 1. DS.