lördag 25 april 2015

Smakstart!!!

Tänk dig att du sitter och tittar på ditt favoritprogram på TV, låt oss säga Games of thrones och så tar det slut och så börjar du flippa mellan kanalerna och hamnar i "Minnenas television" och det känns bara beiget och du stänger av. Så hade jag idag då jag hade premiärmatchen förra säsongen i bakhuvudet där det kämpades till en trepoängare mot ett kämpade lag. Kan faktiskt inte säga hur bra Lillån var för de fick ju inte låna bollen. Det enda lag jag kan jämföra Gideonsberg med efter hur de spelade idag så är det Barcelona och jag tänker inte att ta tillbaka den jämförelsen. Vill innan jag börjar att berätta om matchen säga att jag tycker att Kristian Mangs matchade truppen väldigt bra idag. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Redan från första stund så började de ljusblå att jaga boll och skapa tryck. De spelade rejält och hade bestämt sig för att ta tag i matchen. Det var ett resolut spel med ett mycket bra passningsspel där Lillån inte gavs något utrymme. Elvira Gustafsson var het och smällde på i närkamperna. Passningsspelet var snabbt och gick som ett snöre mellan Izabell Rydell, Darja Andersson, Lovisa Byman och Ellenor Nogelius som spelade på högeryttern. Det gick snabbt och bollen hamnade till slut hos Amilia Högbacka som fick till ett skott lite från en position lite utanför straffområdet.

På mittfältet så tog Elvira ett stort ansvar. Izabell lyfte fram bollen till Ellenor som hittade Elvira snett bakåt innan hon fick tillbaka den och passade Ella Grönsros och de fortsatte att spela runt. Det var ett väldigt bra passningsspel och bollinnehavet måste ha legat på 80%, minst.Ibland kom det en fin djupledsboll och man bara väntade på att det skulle uppstå ett läge. Lillån kom till en framstöt och en av deras spelare sökte skottläge längs straffområdeslinjen och när hon väl sköt så gick det utanför. Lillån tog sig fram på vänsterkanten och kom nära mål, men det blev så trångt med försvarande ljusblå spelare så skottet som kom gick utanför för det skapades inget utrymme.

En djupledsboll öppnade upp och Ellenor gjorde ett instick till Lovisa innan bollen hamnade hos Izabell som i den 13:e minuten gjorde 1-0. De ljusblå fortsatte med sitt fina passningsspel och Elvira försökte avancera med boll men det tog stopp. Ellenor var stark på sin högerkant och spelade bollen till Elvira som kom till inlägg. De fortsatte att anfalla Izabell passade fram Lovisa som sökte Jessica Leander som var uppe i Lillåns straffområde men bollen nådde inte fram utan genom Lillåspelare så gick den visare till Elvira som försökte ta sig igenom backlinjen..

En ljusblå back höll på att ställa till det för sig men hon redde ut det själv. Izabell spelade fram Ellenor som kom till ett inlägg som Lillån kunde få undan. Strax efter så spelade Lovisa kort fram Izabell i straffområdet men hon föll i skottögonblicket så hon fick inte till det. Lovisa såg flera gånger jaga i djupet. Ellenor vrickade fram bollen till Izabell men hennes skott gick utanför och strax efter så pressade den alltid målsugne Izabell Lillåns målvakt. Lillån kom snabbt runt på vänster kanten men det tog stopp till slut. Lillån hade fått upp sitt tempo, hade lyft sig och kom till sitt första bra skott.

Elvira sökte Lovisa med en boll men den hann rinna ut för kortlinjen. De ljusblå fortsatte med sitt fina passningsspel som innehöll både längre passningar och ibland blev det kortpassninsspel och detta fina spel ledde fram till att Ellenor kunde lyfta in 2-0 för de ljusblå över Lillåns målvakt i den 26:e minuten.. Strax efter så hade Lillån ett skott från höger som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde klistra vid marken. De ljsublå fortsatte att ha matchen men Lillån var mera med så nu fick de låna bollen ibland, men matchen var ljusblå. Darja spelade jag tror det var Lovisa som hittade Elvira som distinkt kunde skjuta 3-0 i den 33:e minuten. Jag höll på att tweeta resultatet när jag i ögonvrån såg en ljusblå spelare skjuta högt över.

Lillån kom till en attack men de stoppades upp. De ljusblå kämpade över hela plan och Jessica var bestämd att här ska det inte bli några Lillå-mål. Det var nu lite mera Lillån och det kom till ett skott utifrån men det var inget problem för Rebecka i målet att hantera. En djupeldsboll nådde Lovisa som inte till trycket i skottet men det var så pass lågt att Lillåns målvakt var tvungen att ta ut den till en hörna. Nu blev det ett byte för de ljusblå och Ellen Waldau gick ut till förmån för Felicia Jingmyr Steiner. De ljusblå hade sitt fina spela och Jessica sökte Darja med en boll men hon hade hunnit komma offside.. Amilia passade Ellenor som hittade Lovisa inne i straffområdet. Det skapades lite tryck och det var nära mål när Lillåns målvakt inte riktigt hängde med.

Det ljusblå passningsspelet var bra men det nådde inte alltid hela vägen men det gjorde att Lillån inte släpptes in i matchen. Det blev ett spelavbrott när en Lillåspelare blev skadad och fick bryta matchen. De få minuter som var kvar spelade med fin ljusblå bollkontroll..

I andra halvlek så skedde ett byte där Darja gick ut till förmån för Kajsa Hall Wistling så Lovisa som hade spelat som forward fick gå it på en kant. Rebecka lyckade få en utspark på en Lillåspelare men hon tog fint hade om situationen. En felpass höll på att släppa in Lillån i matchen men det reddes ut. Strax efter så fick Lillån en frispark men den togs fint hand om av Rebecka. De ljusblå försökte få igång sitt spel och Kajsa spelade in bollen till Izabell som kunde göra 4-0 i den 50:e minuten men en minut senare så kunde inte den ljusblå backlinjen få stopp på Lillåns Fatoumatta Gassama som rann igenom och kund reducera till 4-1. Jag tänkte att de får inte släppas in i matchen, men det är ju ingen fara när Izabell kunde rinna igenom och fastställa sitt hattrick och ge de ljusblå ledningen med 5-1 två minuter senare.

Lovisa spelade fram Kajsa som tog några steg innan hon avlossade ett skott som gick utanför. Lovisa var pigg och jagade boll. Nu fick Lillån ännu en frispark som Rebecka tog hand om. Det ljusblå passningsspelet var nu igång och det var tryck och energi och jag vill verkligen lyfta fram Lovisa. Liillåns Fatoumatta avancerade på högerkanten men hennes passning nådde aldrig fram till den ensamma forwarden som rusade mot det ljusblå målet utan Rebecka kunde ta hand om bollen. Lillån försökte få igång sitt spel igen och komma igång. De avancerade på vänster kanten och kom till ett skott nere från kortlinjen som Rebecka kunde ta hand om. De ljusblå hade tappat lite av sitt flyt och Lillån kunde på nytt komma till skott.

Izabell hittade Kajsa med en stickare och hon rundade målvakten men kom ur vinkel och bollen hann rinna ut över kortlinjen. De ljusblå passningsspelet var nu igång igen och de började att rulla boll och försökte passa sig igenom Lillåns försvar. Kajsa hittade Izabell och det såg så retfullt ut när de höll på att passa inne i Lillåns straffområde men så hittar bollen fram till Amilia som kan göra 6-1 i den 66:e minuten. En minut senare så kan Fatoumatta reducera för Lillån då hon efter att en ljusblå spelare tappat boll springer igenom det ljusblå försvaret och kan placera in bollen till 6-2- Fick de målet beskrivet då jag höll på att tweeta resultat.

De ljusblå har mera av spelet och Lillån kan aldrig hota dem. Kajsa får bollen i ett snabbt anfall och ger sig av mot Lillåns mål men målvakten kan avvärja. Lillån får till ett skott utifrån som Rebecka kan ta hand om. Nu byts Ellenor ut till förmån för Jasmine Andersson och jag kan säga att jag blev lite besviken på att Ellenor fick gå ut men å andra sidan så var det ju en stabil ledning och det är bra att så många som möjligt får speltid. Under hela andra halvlek nästan så hade jag ett eget projekt och det var att få en bra bild på Ellen Sandström men det var svårt då hennes position på planen gjorde att hon snabbt passade bollen vidare. Detta projekt tog slut när hon byttes ut mot Sandra Lindström och tur var väl det så jag kunde fokusera mer på matchen. Måste få erkänna att jag gillar Ellen som spelare för annars hade jag aldrig lagt denna energi på att få en bra bild.

Izabell lättade i den 77:e minuten bollen fram till Lovisa som kan kan göra 7-2 till de ljusblå. Lillån hade inte gett upp utan jobbade igång sig och kom till ett skott som Rebecka tog hand om. En eloge till Lillån för att de inte gav upp men en Lillåspelare ville lite för mycket när hon ryckte tag i Sandra för att komma förbi och det blev ljusblå frispark. Tyckte verkligen att bytena var bra gjorda i matchen ( även om jag saknade Ellenor men å andra spelade hon ju inte på min kant så jag kunde riktigt se hennes framfart ). Kajsa fick bollen i straffområdet med skottet gick utanför.

De ljusblå hade verkligen kontroll på matchen och Jasmine kom till inlägg från högerkanten som Lovisa snyggt kunde slå in till 8-2. Om man tar mål som är gjorda på inlägg så kan det inte bli mycket snyggare än detta mål. Kajsa fick ännu en chans att skriva in sig i måprotokollet men Lillåns målvakt ville annorlunda. Reflekterade över hur många bra spelare det finns i Gideonsberg. De hade sån kontroll på matchen. Kajsa sökte Lovisa med en boll men den hann rinna ut in det koms ifatt. Izabell snodde bollen högt upp men det bröts tillbaka så resultatet slutade med 8-2. Verkligen ett stabilt passningsspel denna match..

Kan inte komma på en ljusblå match med denna resultatmässig utklassning....