torsdag 12 december 2013

Ojojoj Cassandra!!!!


Fick igår tillfälle att intervjua Västerås hetaste spelare och det var mycket roligt att få prata med henne och höra vad som är på gång och det är inte dåliga grejer. Ja, ni vet ju att jag pratar om Cassandra Korhonen som har så mycket möjligheter och det ska bli intressant att se vad det kommer att leda till. Vi fick ett långt samtal så tryck på läs mer så kan du läsa det hela:


Jag var ju tvungen att börja med att fråga om matchen som blev hennes genombrott för mig och i Gideonsberg då hon fick spela från start borta mot Skoghall. Hon tyckte det var kul att få starta och att det gick så bra men jag frågar henne hur det kändes att sen fortsätta som avbytare för att det fanns mer etablerade spelare i truppen och då berättar hon att det var tråkigt att inte riktigt få fortsatt förtroende efter att hon visat vad hon kunde och gick för.

När hon bytte till BK30 fick hon mycket speltid i början men det minskade när det inte gick så bra men hon fick så småning om börja spela mera och är nöjd med den speltid hon fick även om det var frustrerande när hon inte fick spela. Det är ju alltid konkurrens i ett lag och det kan vara svårt att få tid när det finns äldre och mer etablerade spelare i laget och då är det inte roligt för hon ville spela. Hon är glad att det ganska snart blev mera speltid och att den även kom innan spelare började bli skadade. Hon tycket att hon hela tiden även när hon fick spela mindre hade en bra dialog med tränarna. Hon är glad att det släppte efter den tröga starten. Cassandra fick tänka till lite på min fråga om vilket som var det roligaste lagen att möta i division ett södra Svealand och det var dels Nyköping, men även Enskede för att det var en sån jämn match och att Stockholmare blir tjuriga när det går trögt.



Att hon skulle få spela landskamperna mot Norge var väntat då hon innan  hade pratat med med de som höll i landslaget, men hon berättar att det ändå kommer som en överraskning. Hon fick start i den första matchen och byttes in i den andra och det var då de båda målen kom.

Det är många klubbar som har visat intresse för Cassandra och innan hon gick till BK30 så provtränade hon med Eskilstuna United och fick då även erbjudande att spela F19 med KIF Örebro men hon tackade nej och valde att spela med BK istället som vi alla vet.
Nu finns det ett ännu större intresse och den första klubben som som hon provtränade med var Sirius och det kändes helt ok, men hon säger att det var roligare att efter det provträna med Eskilstuna United och nu senast med KIF Örebro då hon känner spelare från landslaget i de klubbarna. Hon säger att detta kan spela in lite när hon väljer. Cassandra berättar att det egentligen inte spelar någon roll i sig om det blir elitettan eller allsvenskan men det är roligare att träna med allsvenska lag då det är ett högre tempo.



Tro inte att det tar slut här för jag förstår att du som jag bara är facinerad över alla de möjligheter som öppnats för henne. Cassandra berättar att hon nu i slutet av året åker till USA för att spela med Magic Jack i en träningstcup som heter Disney Showcase. Hon vet inte så mycket om Magic Jack men jag har tidigare under kvällen pratat med hennes pappa som berättat att det är ett av de forna elitlagen i USA och att de håller på att bygga något som ska kunna hålla när de får igång en elitliga i USA igen. Cassandra vet inte just nu om hon skulle kunna att tänka att flytta till USA utan ser just nu det här som en kul grej.

En rolig sak även om det inte är på den här nivån är att Cassandra fast hon går i nian har blivit erbjuden att åka till USA med Rubecks skollag nästa sommar men hon tackade nej för det är precis samtidigt som som en turnering men de de nordiska landslagen och hon hoppas att bli uttagen.

Jag frågar henne om när hon började att känna att hon hade kapacitet för att nå den här nivån som är på nu och det var redan i Franke som hon säger att de hade en mycket bra lag och mycket bra tränare och hon utvecklades väldigt mycket där. Det tråkig var bara att de spelade i en dålig serie och det var det som gjorde att spelare började att röra på sig. Hon har inte hela tiden känt att det skulle gå så här bra, men hon har känt att något var på gång.

Jag ställer frågan om vad hon drömmer om och hon drömmer om att gå så långt som möjligt och går det så skulle hon absolut tänka sig att kunna bli utlandsproffs om hon kommer så långt. Som förebilder så är den enda hon nämner Lotta Schelin. Hon tillägger att hon inte egentligen har så stor koll på andra lag och spelare och har inget favoritlag i någon serie.

Vad skulle kunna att få henne att stanna i BK30 då? Det som behövs för att hon ska välja att stanna är att de skulle värva 5-6 lite äldre spelare som håller division ett nivå och hon tillägger att just nu ser det inte så bra ut utan att truppen känns lite tunn.

Jag slutar min frågestund att fråga hur det kändes att när hon spelade i Gideonsberg ha en hejarklack och det tycket hon bara var kul ( måste ju ändå fråga när man har chansen)

Hon avslutar intervjun med att säga att hon verkligen tycker att det ska bli kul att åka till USA...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar