söndag 9 februari 2014

Nu är försäsongen igång...


Så där ja, nu kickade försäsongen igång för mig då VIK träningsspelade mot Enköping och det kändes som en intressant match att se då de tillsammans utgör 20% av division två norra Svealand. Tänkte innan matchen på en liten travesti på det översteprästen sa när de bestämde sig för att döda Jesus "Det är bättre att än man dör för folket än att hela folket gå under" men i min tappning lät det "Det är bättre att en bloggare fryser än att hela hans läsekrets gör det". Först tänkte jag att det inte var så farligt och första halvtimmen var det ok men det var inte skönt i längden men "A man got a do what a man got to do". Det var skönt och nödvändigt att värma upp sig med en latte på Gränden efteråt...
För att inte ta upp hela sidan så tryck på läs mer för att läsa om matchen:


Första matchen för säsongen är alltid som den är men när den väl kom igång så var den ganska bra för att vara försäsong. Som alla första matcher för säsongen så börjar den trevande innan den hittar formen men redan i 4.e minuten blir det farlig då Sofia Cederberg får en djupledsboll och som hon kan slå rakt in i straffområdet från sidan och någon får till ett skott men Enköpings målvakt får sträcka sig ut och får till en bra räddning. Ja,  i början så var det inte så mycket till spel utan typisk försäsongsmatch. Amanda Lindvall kom fri med målvakten som kunde skära av ute i straffområdet. VIK var lite heta och började så småning om få igång lite passningsspel. Visst var matchbilden trevande men kurvan var i uppåtgående och VIK:s passningsspel började se helt ok ut. Enköping fick till något enstaka anfall men var inte vassa.

Hanna Hassel får bollen efter ett anfall på vänsterkanten men hennes skott går över mål, men det känns som om VIK börjar bli uppvärmda. Enköpings anfallsspel består mest av djupledsbollar som inte når fram och just då kändes det symtomatiskt för deras spel medans VIK har fått igång sitt spel och är ganska på. Efter en hörna Rebecka Living till ett skott som går över mål. Ja, de känns som de har kommit igång men även Enköping har lyft sig och har fått upp farten i djupledsanfallen. För VIK så trycker Amanda på men i ett Enköpingsanfall där de lyckats att hålla boll lite längre nära straffområdet då de fått upp mera folk så får de en hörna på vilken det kan nickas in 0-1 till gästerna.

Det blir mera Enköping ett tag men spelet har stannat upp lite och det syns klart att de bara är farliga om de få upp mera folk mot VIK:s mål. Efter att Enköping tagit över ett tag så har VIK tappat sitt spel men de försöker få igång det igen och få fart på passningsspelet. Enköping får till ett skott från strax utanför straffområdesgränsen innan Amanda får till ett anfall då hon sätter fart mot Enköpings straffområde bara för att stoppas upp av gästernas målvakt. Ja, VIK började komma igång igen och jag började känna igen deras spel från tidigare säsonger, men Enköping har kommit igång lite anfallsmässigt och känns nu ordentligt vakna.

Matchen står och väger lite men Enköping har nu igen fått mera fart i sitt djupledsspel. Det kändes som om Enköping hade lite kontroll på matchen i detta skede men att det stod och vägde lite. Någon som tar tag i det hela för VIK är Sofia som får upp farten och detta leder till att de kan få upp lite tryck mot Enköpings straffområde. De känns på och när Enköping försöker så får de inget utrymme.



Andra halvlek har inte gått många minuter innan Sofia får till ett skott som Enköpings målvakt får sträcka sig på och VIK får en hörna och målvakten får nytt jobba för att freda målet. På hörnan som följer på detta så tar bollen på en Enköpingsspelare och det är kvitterat. Ja, VIK är väldigt igång och piggast av alla är Caroline Schultz som drar igång anfall på sin högerkant. De har fått igång sitt passningsspel riktigt bra och det är fart på detta. Caroline kommer fram på sin högerkant och spelar svagt snett inåt bakåt till Stephanie Paramio som kan ge VIK ledningen med 2-1.

Enköping försöker nu trycka på lite men får inte riktigt till spelet men det ser lite bättre ut och det är nu mera av dem än av gurkorna som har tappat sitt spel. Enköping får till ett skott utifrån och strax efter så råkar en VIK back passa fel (ska inte namnge denne) och det skapas en möjlighet men de lyckas reda ut det hela. Matchen väger nu lite men mitt i detta så kan Josefin Lund göra 3-1 efter att en Enköpingsback med Caroline i hälarna spelat hemåt. VIK försökte få igång sitt spel och de fick de och det kändes som om gästerna inte fick tag på bollen. Caroline fortsatte anfalla med fart och det uppstår en hörna som Nataly San Juan kan nicka med kraft mot mål.

VIK är nu igång och Malin Lenkeit Gessner skjuter från en position strax utanför straffområdet.Det vassaste Enköping får till är ett skott rakt i VIK:s målvakts famn. Josefin får till ett skott som går utanför och strax efter så drar Caroline ånyo upp ett anfall där bollen spelas in i plan från höger och någon lagkamrat kan gå på skott. VIK dominerar och Caroline håller på att på egen hand ta sig igenom Enköpings backlinje men det hela slutar i ett skott från någon annan i laget som går utanför. Enköping kommer ingenstans men lyckas vaska fram en hörna. Hela spelet stannar nu upp lite men Caroline försöker dra igång det hela och innan domaren blåser av matchen så försöker Casey Mattson ta sig igenom utan att lyckas med annat än att göra så att Enköpings målvakt haltar de sista fem minuterna...

Vad man kan lära sig av matchen? Enköping kör mycket djupled och är farliga på fasta situationer...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar