lördag 1 februari 2014

Ibland vinner man en match på individuella prestationer..


Förutsättningarna inför den sista matchen mot Dala-Järna var den att Gideonsberg var tvungen att vinna med fem mål för att gå vidare ur gruppen och de gjorde det, men jag hade någon form av kramp under hela matchen för spelet ville inte riktig stämma utan hela matchen avgjordes på individuella prestationer och att de vann säger ju lite om vilka kvaliteér som finns i laget, men det här skulle inte hålla på nästa nivå. Kanske berodde det på att de hade spelat två matcher tidigare under dagen,  men det var inte något som märktes på Izabell Rydell. Nu till matchen:

Ostrukturen märktes redan från första sekund men Kajsa var framme och högg men det första skottet mot mål var Dala-Järnas som hade ett skott utifrån plan. Redan efter 1.12 så gjorde Izabell 1-0 genom att dra fram som ett jehu på vänsterkanten och avgöra själv. Då kändes det skönt och känslan fanns att de skulle greja det., men ostrukturen störde.Nu hittade tvillingsystrarna Hall Wistling ett samarbete och Klara passade fram Kajsa som sköt utifrån plan. Izabell som hade hur mycket energi som helst drev på vänsterkanten igen och fick till skott med bra tryck som målvakten kunde ta hand om och snart var hon igång, denna gång till höger. Sen var det Josefin Karlssons tur att försöka skriva in sig i målprotokollet med ett skott utifrån men icke sa Nicke. Kajsa kom på vänsterkanten men valde att gå själv när Emma Bramming var fri på höger, en passning där och det hade varit en het målchans då hon var helt omarkerad men nu gick skottet utanför. Kajsa var närmare ett mål strax efter målvakten som var lite ute i straffområdet kunde rädda, men strax efter 4.35 in i matchen så kunde hon rulla in bollen. Dala-Järna replikerar till 2-1 tjugo sekunder senare då en av deras spelare kom fri och tankarna kom att om ostrukturen skulle straffa sig. Ja, för varje mål Dala-Järna gjorde så skulle Gideonsberg vara tvungna att göra ett till
Nu kom Izabell till attack på vänster och kom till skott men målvakten fick en hand på den och kunde styra ut den till hörna. Nu kommer kallduschen när Dala-Järna kvitterar och man inser att de ljusblå skulle behöva göra ännu flera mål. Skulle de hinna? Ja, de fortsatte att jobba på ostrukturerat men Kajsa tog sig ner mot hörnet och hennes skott/inlägg passerade framför mål. Nu såg jag någon sekvens till bättre spel men snart så föll de tillbaka. Ja, de jobbade vidare mot målet att göra fem mål så först sköt Kajsa och strax efter Izabell. och på den returen är Melanie Huerta Olivares framme och kan göra 3-2. Izabell prövar skott lyckan igen men bollen går till Emma som kan tunnla in 4-2. Izabell är på igen men hennes skott tar i stolpen. Hon var verkligen i farten, drev och satsade. Det kämpades men mest av allt kämpade Izabell.
Dala-Järna fick en frispark men den lade de utanför. Emma var het när hon försökte ta sig igenom Dala-försvaret i slutminuten av andra. Tryck på läs mer för att läsa om andra halvlek:


Kajsa satsade framåt direkt på avspark och efter henne var det Emmas tur att gå till attack men det rann ut. Melanie fick till ett låg skott utifrån men kraften saknades för att det skulle bli farligt. Gideonsberg kämpade, trixade, försökte får till det men energin saknades. De ljusblå fick nu en hörna som Izabell vilket ledde till att Fanny Hjärtmyr kunde peta in 5-2 och strax efter så kunde Kajsa vända runt och göra 6-2. Snart snurrade hon runt igen men hon var lite för ensam där uppe. Precis när jag tänkte att Dala-Järna inte hade så mycket att komma med så tände de till men det första skottet räddade Wilma Reintz Lundbergh fint och snart så gjorde hon en dubbelräddning för att avsluta med att rädda en hörna. Jag var glad när deras attackvåg gick över och de ljsublå kunde fortsätta jakten på sitt sjunde mål. Kajsa sköt nu bollen och den hamnade hos Izabell som verkligen kämpade full av energi och fick till ett skott. Sen kom Kajsa fri men sköt över för att strax efter får passa in till Emma som nästan fick tag på bollen. Ja, de fortsatte att kämpa ostrukturerat och Cecilia Bahar fick till ett skott utifrån utifrån sköt strax efter Kajsa och bollen gick till hörna. Vad var det som avgjorde matchen? Jo, en Dala Järna-spelare höll för händerna för ansiktet för att skydda det mot bollen vilket ledde till att en frispark dömdes och trots att målet täcktes av legio Dala-Järna-spelare så hittade hon en lucka till höger om målvakten och drämde till. Resten av matchen var bara en resa mot slutsignalen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar