lördag 6 augusti 2016

Vi är på gång nu, vi är laddade, vi är tända...


Så kändes det efter matchen men inte under hela matchen för det kändes ibland trögt även om det var spelövertag men när någon gör det där lilla extra så händer det grejer som när någon sätter press eller tar en löpning. Bele Barkaby då? De satte sina chanser men anfallsspelet var lite enahanda med djupledsbollar på Hoda Hadir Abdelamir Kahlaf. Det är härligt att de ljusblå idag är tillsammans med Skiljebo de vinnande gurklagen då VIK, Franke och BK30 alla förlorade sina matcher..
Har precis tryckt i mig en Mc Wrap och är nu redo på att ta dig med på en resa så tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Bele Barkarby startade vasst när de fick tag på bollen och avancerade och kom till inlägg där någon sköt direkt och Malin Kuul i det ljusblå målet fick göra en kvalificerad räddning på. De ljusblå hade problem med att få till sitt spel men det ljusnade strax och de fick med sig en frispark som lades halvkort åt sidan och Evelina Sjöstrand lade in ett inlägg och bollen hamnade hos Ellinore Norin som kom till skott som BB:s målvakt tog hand om. De ljusblå hade nu fått igång sitt passningsspel och tempot i matchen hade gått upp, men den vägde på något sätt. BB lyfte fram bollen men det sprangs offside. Elvira Gustafsson lade ut bollen till Ellinore som kom till ett inlägg där bollen sen sökte sig ut till Amanda Lindvall som drog till och skottet tog i ribban och returen försökte Elvira verkligen nå. De ljusblå hade ett bra försvar men de blev inte riktigt utmanade.



Elvira avancerade snabbt passade Cecilia Bahar som spelade fram Ellinore som hade hunnit att komma offside. De ljusblå hade kontroll men BB kunde bryta och spela i djupet men där fanns Jessica Leander som kunde reda ut det hela. BB spelade i djupet igen och det ledde fram till ett skott som gick utanför. Matchen vägde men Elviras kvalite´lyste långt upp på läktaren. Jessica var mycket bra i försvaret men satsade även framåt och passade Cecilia som hittade Ellinore son i sin tur passade Lovisa Byman som spelade Elvira som i sin tur passade Evelina som lade ut bollen till Ellinore som kom till ett inlägg som BB kunde slå undan. De ljusblå hade igång sitt passningsspel och Evelina söktes men bollen rann ut. BB kunde bryta och lade fram bollen men det sprangs än en gång offside. Lovisa passade Cecilia som inte fick till något tryck i sitt skott som gick utanför.

De ljusblå bet sig fast och Ellinore lade in ett inlägg mot Amanda och där skapades det en hörna som BB slog undan. Elvira passade Ellinore som väggade med Lovisa och bollen spelades tillbaka till Nataly San Juan men någon missade bollen och BB kunde gå till kontring och komma till inlägg men Nataly redde ut det hela med en nick. BB lade fram en djupledsboll som Hoda jagade på men Malin hann först på den. Cecilia snurrade med bollen och passade bakåt till Amanda och strax efter så spelade Elvira fram Amanda som sökte skott och fick med sig en hörna. BB:s Hoda satsade i full fart framåt men Jessica kunde bryta. Amanda stressade när hon jagade boll framåt och BB-backen fick lägga bollen åt sidan precis vid egen målvakt. Elvira pressande bollhållaren men BB kunde till slut gå till attack lägga ut till höger men där fanns Jessica som kunde reda ut det hela..



De ljusblå tappade sin press lite men Amanda spelade ut till Ellinore som kom till inlägg och bollen sökte sig ut till Amanda som sköt över. Elvira väggade med Amanda men en BB-back fick en fot på bollen och det kunde vända. BB spelade mycket i djupet på Hoda men de försökte att bygga upp sitt spel men de ljusblå kunde bryta och Ellinore spelade in till Amanda som inte fick kraft i sitt skott utan BB:s målvakt tog hand om bollen. Elvira spelade kort till Lovisa som passade bak till Evelina som passade åter till Lovisa innan bollen hamnade hos Elvira som verkligen kämpade men skottet tog på en back och bollen kundes ta hand om av BB:s målvakt. BB kom med mycket folk men passningen tog på Matilda Åhle´n så det hela avstyrdes. På något sätt så var det ändå lite jämt men de ljusblå anföll snabbt och Cecilia spelade bak till Lovisa som passade Izabell Lundqvist som hittade tillbaka till Lovisa som passade Amanda som passade Elvira innan bollen letade sig ut till Evelina som kom till skott lite utifrån.

De ljusblå byggde och Matilda spelade fri Amanda vars skott tog på BB:s målvakt. Cecilia passade Elvira som sökte inlägg men bollen spelades bak till Lovisa och BB kunde bryta och gå till kontring men de ljusblå hann samla sitt försvar och inlägget gick ut över kortlinjen. De ljusblå byggde utan att kunna gå till attack men de ökade passningstempot men så kunde BB bryta och spela i djupet men Malin tog hand om den bollen. Det kändes trögt på plan men Izabelle sökte Amanda med ett inlägg men BB:s målvakt tog hand om bollen. Elvira passade ut till Izabell men BB kunde bryta och lägga fram en boll i djupet men det hade kommits offside. Jessica avancerade och passade Izabelle och efter en passning så spelades bollen åter kort till Izabelle som kom till ett inlägg. BB kunde bryta och gå till attack men de ljusblå bröt tillbaka med Hoda flera meter offside. Amanda spelade kort till Elvira ut till Ellinore som lade in bollen mot Amanda som inte fick tag på den.. BB lade fram bollen mot Hoda som än en gång var offside. Elvira spelade ut till Izabell men BB kunde bryta...



De ljusblå låg på mera, började att bygga och bollen spelades mot Elvira. Jessica satsade fram åt och lade fram en hög passning som BB tog hand om men Izabell jagade efter bollen  full fart och fick med sig ett inkast. De ljusblå hade ett bra försvarsspel och hade ett fint passningsspel. Nataly spelade i djupet till Ellinore som lade ett inlägg som var ämnat för Lovisa men bollen rann ut över kortlinjen.. De ljusblå gick till anfall och fick med sig en hörna som de sökte ett inspel på. De ljusblå känns inte starka på hörnor. Lovisa väggade med Elvira men BB kunde bryta. Evelina spelade kort till Jessica som spelade in bollen till Elvira i straffområdet som spelade åter till Jessica som fick in bollen till Ellinore som kunde göra 1-0 till de ljusblå. Ger Jessica cred för förarbetet för hon skapade det där trycket som behövdes. Evelina väggade med Amanda men sen tog det stopp. Tempot hade nu gått upp och BB kom till ett inlägg som någon av deras forwards fick en fot på men bollen kunde Malin ta hand om.Jessica satsade framåt och fälldes och en BB-spelare drog på sig ett gult kort. Vid frisparken så spelade Jessica Evelina som avancerade men BB kunde bryta och komma till inlägg där Jessica inte fick undan bollen med sin nick så en BB-spelare blev fri och kunde kvittera till 1-1 precis före halvtid..

Andra halvlek inleddes efter att jag intagit säsongens godaste halvtidsfika för den där vinbärskakan gick inte av för hackor.. Det blev full fart, det passades runt av de ljusblå och Jessica lade fram bollen till Izabelle som kom till ett bra inlägg där bollen spelade bak till Elvira men BB kunde bryta. Cecilia syntes jaga efter bollen. Elvira väggade med Amanda och bollen hamnade sen hos Cecilia vars skott gick utanför men det skapades en hörna. Det var bra passningsspel och Evelina sökte Amanda men BB:s målvakt hann först på bollen. Matilda var bra i försvaret och de ljusblå började bygga då de fick igång sitt passningsspel. en djupledsboll sökte sig mot Elvira men bollen slogs undan men snart matades det fram en ny med samma adressat och hon fick till ett skott där hon kastade sig men bollen gick utanför. Det var en het situation. BB var inte vassa framåt men de försökte men det ljusblå försvaret var bra med men så spelades det i djupet och den ljusblå backen fick inte tag på bollen och ett forward blir fri och skjuter in 1-2 till gästerna i den 51:a minuten...



Spelet blev nu böljande och hade fart. Izabelle sökte Amanda med en boll men en back kunde slå undan men bollen sökte sig till Izabelle som passade Elvira som försökte att ta sig igenom. Lovisa passade Izabelle i djupet men BB:s målvakt hann först på bollen. Ett kort stick hittade Cecilia i straffområdet så att hon blev fri men hon fick inte till skottet utan BB:s målvakt kunde ta hand om bollen. Amanda passade Elvira och får bollen åter i djupet blir fri och kan kvittera till 2-2 i den 55:e minuten. Det var länge sen jag blåste ut mina lungor som jag gjorde vid detta mål för det var så skönt. De ljusblå passade snabbt och jag hoppades att de skulle att kunna utnyttja trycket som målet hade fört med sig. Elvira passade Izabelle som kom till ett inlägg som hamnade hos Cecilia som passade Elvira men hon fick inte till skottet. Ellinore kom till ett inlägg och Izabelle utmanade på andra kanten men bollen rann ut över kortlinjen...

Nu skedde några byten där Amanda byttes ut till förmån för Rebecka Living och jag jublade på insidan när Elin Gunnarsson byttes ut in istället för Izabell. Ja, det var inte Izabelles utbytning som jag jublade åt utan för att jag skulle få se Elin på plan för jag vet vad hon går för och jag hoppade att hon skulle visa det och jag blev inte besviken. Det var nu kamp och vilja på plan och Evelina passade Ellinore som kom till inlägg som ingen ljusblå spelare fick tag på. En tröjryckning på Elvira ledde fram till en ljusblå frispark som spelades kort till just Elvira men BB kunde bryta men de ljusblå tog tillbaka bollen och spelet förlades nu mot gästernas mål. En långboll letade sig fram till Elvira i straffområdet som spelade bak bollen till Cecilia som fick till ett riktigt tryck i skottet men bollen gick högt över mål. Nu började BB att utmana och de fick igång sitt passningsspel och de kunde att lyfta upp men de ljusblå kunde bryta men passningen som lade fram var till intet..



BB vände men de ljusblå tog åter bollen och började att passa runt innan Evelina sökte Ellinore i djupet som försökte få till ett inlägg men bollen rann ut över kortlinjen. En dålig BB-utspark skapade lite ljusblå tryck men så blev det till att börja att bygga igen men så kunde BB  bryta och komma till en kontring men den stoppades av Jessica på ett sånt fantastiskt sätt att om F17-landslagets förbundskapten omedelbart hade ringt om hen hade sett detta. Elvira hittade Cecilia i djupet som kom till ett inlägg. Amanda passade Elvira som spelade ut till Cecilia som kom till ett inlägg som Elin kunde nicka mot mål på. Rebecca kom till ett inlägg som nådde Ellinore och det skapades en hörna som Matilda försökte att skjuta på volley på. Ett inlägg hittade Elin i den 69:e minuten och hon kunde då sätta 3-2- Det var så rättvist för hon förde sån energi in i anfallsspelet. Elvira lade fram bollen till Lovisa men BB kunde bryta till en hörna som via en BB-back hamnade hos Matilda som laddade men bollen tog på en försvarare...

BB kontrade men en dålig passning gjorde att de ljusblå kunde bryta. En ny tröjryckning från BB:s sida ledde fram till ett gult kort och vid frisparken så sökte sig bollen till Ellinore som sökte inlägg men bollen rann ut. Det var verkligen full fart fram som gällde för Elin. BB satsade framåt och kom till ett inlägg som som Evelina kunde rensa. Det gällde nu verkligen att inte tappa greppet om matchen. Elvira satsade framåt och fick till en snygg dragning och en passning nådde Amanda som drog till direkt. Elin var på hugget men hade hunnit att komma offside. En långboll sökte sig mot Elin som verkligen stressade sin försvarare till ett inkast. De ljusblå kom till ett vasst inspel som slogs undan och snart måttades det igen men bollen rann igenom straffområdet till BB.s målvakt. Elin visade verkligen vilja och de ljusblå kom till ett snabbt anfall där Ellinore kom till ett inspel som gick ut över kortlinjen men det var tänkt till Amanda som var placerad framför mål...



Det ljusblå försvaret var bra men bäst på plan var allt Elvira. en djupledsboll hittade Amanda som för andra gången den här matchen sköt i ribban och de ljusblå fick inte tag på returen trots att de försökte. Elvira vände upp snyggt och det var fin snabb anfallsfotboll på plan. Elvira spelade ut till Cecilia som kom till ett skott/inlägg som tog på en back och ledde till en hörna som sökte sig bak till Matilda som fick till ett hårt skott som gick högt över mål. Det gällde att inte släppa matchen. Elin spelade ut till Ellinore som snurrade lite och strax efter så trixade Elvira lite men BB kunde bryta och gå till attack men Lovisa var bra med och kunde bryta och de ljusblå kunde ta initiativet åter. Cecilia spelade ut till Amanda som spelade åter och Cecilia kom till ett inlägg som Lovisa drog till direkt på.

Nu byttes Cecilia ut och in kom Linnea Söderberg. Amanda stressade BB:s målvakt men strax efter så var gästerna offensiva och någon drog till ett direktskott som gick utanför. Elvira styrde på plan och passade Linnea. BB spelade i djupet men Lovisa satsade hårt och gick segrande ut striden. BB var lite på framåt men det ville sig inte. Amanda lade fram en hög boll till Linnea som tryckte på framåt. Det gällde nu att hålla uppe spelet men BB lyfte in bollen men den slogs undan men det kändes att det var lite stress i försvaret. Amanda lade ut bollen till Linnea men hon hade varit offside ett tag. De ljusblå hade tag i spelet och och det spelades i djupet mot Amanda men BB:s målvakt tog hand om bollen. Det sista anfallet var ljusblått där Lovisa hittade Linnea som passade Elin och det som hände precis innan domaren blåste av matchen var att Evelina satsade framåt..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar