lördag 20 augusti 2016

Men ändå så pass nära...


Först så kändes det surt så surt att förlora på ett mål i den 96:e minuten men den känslan hann försvinna innan jag ens hann passera Vasagatan och jag då hamnade tillbaka till den känsla som jag hade under första halvlek att det är ett helt annat ljusblått lag vi ser och det är inte svårt att se för den som såg matchen på Vegavallen i maj. De ljusblå var jämna med gästerna innan de tappade i andra och sen så höll de undan nästan in i det sista.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå var från avspark stabila framåt och på och det spelades ett stick mot Lovisa Byman men en Tierp-back hann före. De tre första minuterna så ägde de ljusblå matchen innan Tierp kunde avancera och komma till ett lågt inlägg som gick precis framför mål men det kunde slås undan. Malin Kuul i det ljusblå målet lade fram en lång, lång boll som nästan nådde Amanda Lindvall långt, långt där framme och Tierps målvakt lämnade en retur långt ute i straffområdet och bollen hamnade hos Elvira Gustafsson som inte fick träff utan en back kunde slå undan bollen på det skott som sköts. Tierps tränare ropade oroligt direktiv och när Tierp gick till attack så var Jessica Leander stabil där bak.. en långboll lades fram mot Amanda men Tierp kunde slå undan till inkast. I den 8:e minuten så fick Tierp en hörna som skarvades kort och Linnea Evertsson kunde slå in en 1-0 ledning för gästerna,,,



Elvira kom till ett skott från en position strax utanför straffområdet som gick över mål och hon var på hugget och hade snart tagit bollen åter och spelat ut till Ellinore Norin som kom till ett inlägg som slogs undan till ett inkast. Bakåt så var Felicia Jingmyr Steiner stark i försvaret. Tierp lade fram en långboll men Evelina Sjöstrand kunde reda ut men snart så måttade gästerna ett inlägg som ledde fram till en hörna som Jessica kunde slå undan. Evelina var verkligen stabil där bak och framåt som måttade Elin Gunnarsson som Tierps målvakt kunde ta hand om. Matchen kändes jämn men de ljusblå hade mera bollinnehav och ett bra passningsspel och lade en boll framåt som gästernas målvakt kunde ta hand om. Det var kul att se när Jessica snurrade bort en av Tierps forward men snart måttade gästerna inlägg gånger två innan Evelina kunde slå undan bollen.

Tierp var nu farligare framåt men för de ljusblå så sökte Elin Amanda i djupet men en Tierp-back hann före men höll på att ställa till det för sig när denne spelade bollen åter till egen målvakt så att bollen nästan höll på att gå in. De ljusblå fick med sig en hörna som Linnea Söderberg var p men den gick ut. Tierp kändes rappare men Jessica var stabil bakåt och de ljusblå kunde passa sig ur gästernas press. Framåt syntes Linnea jaga boll men Tierps målvakt hann först på denna. Ellinore kom runt på kanten och fick med sig en hörna som hamnade hos Linnea som inte fick till träffen på sitt skott så att den kunde slås undan av Tierps försvar. De ljusblå hade nu press och tog bollen åter som spelades ut till Ellinore som kom till ett inlägg med Linnea som adress och som ledde fram till en hörna som hamnade ute hos Lovisa som kom till ett inlägg där Elin kom till ett skott som Tierps målvakt kunde ta hand om.



Tierps Alexandra Schaefer var teknisk men de ljusblå kunde ta bollen åter och Elin kunde komma till ett inlägg som gästernas målvakt tog hand om. De ljusblå passade med fart och Evelina kom till ett inlägg som slogs undan men de ljusblå fortsatte med att passa runt innan en felpass ledde till en omställning för gästerna som Sofia Cedrderberg redde ut. Det var kamp och intensitet på plan och Ellinore måttade ett bra inlägg mot Linnea som var offside. Tierp kom nu till en attack som Sofia kunde stoppa upp och andravågen tog Jessica hand om. En snäv bakåtpassning gjorde att Malin i målet fick lägga upp bollen i tidsnöd och Tierp avancerade fram till straffområdet där Jessica kunde bryta. Framåt så stressade Amanda och Ellinore så att bollen till slut hamnade hos Elin som kom till ett inspel som ledde fram till en hörna som gästerna slog undan.

Elin avancerade och hittade Linnea som spelade snett bak mot Elvira  men bollen rann förbi och hamnade hos Sofia som måttade ett inlägg som Tierps målvakt kunde ta hand om i kamp med Linnea och hon fick verkligen kämpa. Felicia fick bollen lite långt ifrån sig och gjord en satsning som gjorde att en Tierp-spelare blev liggande ett tag. En felpass från Elvira ledde till en Tierp-attack där Malin fick göra en riktig TV-räddning på skottet som avlossades. Tierps skytteligaledare Ashley Clark trampade snett och fick bytas ut och in kom Agnes Theberg. Ellinore försökte att runda sin back men denna kunde slå undan bollen men de ljusblå fortsatte att anfalla och Sofia kom till ett inlägg som Tierp kunde rensa undan. Evelina försökte att lägga fram bollen men gästerna kunde vända och spela i djupet mot Agnes men Jessica kunde ta kontroll över situationen..



De ljusblå lade fram en långboll och Amanda rusade men Tierps målvakt hann först på bollen. Tierp fick en frispark från typ hälften in på den ljusblå planhalvan men den tog Malin hand om och lade fram en lång utspark som Amanda jagade men som gästernas målvakt hann först på. Bollen spelades ut till höger till Ellinore som befanns sig precis inne i Tierps straffområde men deras målvakt var bra ute och täckte. Evelina och Felicia bromsade upp ett Tierp-anfall och tog hand om bollen men den var snart åter hos gästerna som sköt men Malin i det ljusblå målet var säkerheten själv. En långboll ( det krävs bra koncentration att skriva denna blogg för just nu härjar ett gäng somaliska småbarn i min närhet ) nådde fram till Ellinore som befann sig i straffområdets utkant men hon fick inte till träffen och det blev inspark för gästerna.

De ljusblå var bra att pressa/stressa bollhållaren och hade ett bra passningsspel när de fick tag på bollen. Sofia spelade fram i djupet men Tierps målvakt kunde ta hand om bollen och snart så var det gästernas tur att försöka samma sak men då fanns Evelina där och kunde sätta stopp för detta. men anfallet fortsatte men till slut så kunde de ljusblå få kontroll på bollen. Ett långt inkast sökte sig till Linnea men Tierp kunde slå undan till ett inkast som på nytt sökte sig till Linnea som nu befann sig inne i straffområdet där hon nickade och de ljusblå fick med sig en hörna som tog i den bortre stolpen och snart så letade sig bollen till Lovisa som nickade med bakhuvudet in i straffområdet men Tierp kunde slå undan. Gästerna kom till en kontring som Jessica inte kunde få stopp på och de kom till ett skott som gick strax utanför...



Tierp avancerade men Sofia kunde ta hand om bollen och spela tillbaka den till Malin. Amanda nickade bollen till Ellinore som ej fick till skottet/inspelet. Elin satsade framåt men det tog stopp och när det var dax för gästerna att anfalla så fick de iväg ett skott som tog Jessica olyckligt i bakhuvudet så att hon fick bryta  och Linnea Hedström fick komma in. Tierp försökte ta sig förbi Felicia utan att lyckas men de spelade ut bollen på högerkanten och komma till ett inlägg men i kampen så fick de ljusblå med sig en frispark där de lade fram de långt för Amanda att springa på. Elvira passade Lovisa som sökte Amanda och strax efter så var det Felicias tur att söka Amanda men en av gästernas backar kunde få undan bollen...

De ljusblå satte fart när den andra halvleken blåste igång och nu befann sig Ellinore på högerkanten ett tag. Tierp sökte ett inspel men bollen tog på Evelina men snart slog de in en djupledsboll  där en av deras spelare blev fri i straffområdet men Malin var mycket bra med men det var inte långt ifrån ett mål. Elin spelade in bollen till Elvira som passade ut bollen till Ellinore som vek in men Tierp kunde ta bollen åter. Ellinore kunde komm till ett skott lite utifrån som gick utanför. Tierp spelade nu i djupet men Evelina var först på bollen och det ljusblå försvaret fick kämpa hårt och u full fart för att freda sig. Elin kom till ett inlägg och men snart anföll gästerna igen och Agnes sökte skott men Ellinore kunde täcka undan till en hörna. De ljusblå kunde vända upp och tryckte på genom Elin men gästernas målvakt kunde ta hand om bollen.



Ellinore lade fram bollen mot Amanda och snart så gav sig Sofia framåt i plan och spelade ut bollen till Elin som inte gav sig men bollen rann till slut ut till en inspark. Nu byttes Josefine Lund ut och in kom Matilda Åhle´n. Tierp fick en hörna på vilken de fick till ett bra skott som Malin tog hand om. Matilda försökte lägga fram en boll men gästerna kunde avvärja. Nu försökte Tierp att spela i djupet men Evelina kunde reda ut till hela med inte en större förlust än ett inkast.. Tierp fick en hörna och fick till ett skott där träffen inte var perfekt men det var ganska bra riktning på skottet. De ljusblå verkade nu lite stressade och gästerna hade ett övertag. Tierp kom till ett skott från en postion strax utanför straffområdet som Malin kunde styra till en hörna. Gästerna försökte ta sig runt på kanten och fick med sig en frisparkstrax utanför straffområdets högra del och deg var bra tryck och skruv i skottet men det gick utanför.

Spelet var nu förlagt på den ljusblå planhalvan och Tierp kom till en attack som reddes ut att Malin gav sig ut i straffområdet och klistrade bollen vid marken. De ljusblå hade nu långt mellan lagdelarna men när Tierp kom till en attack så stoppades den upp av Felicia. De ljusblå lade fram en långboll som Elvira jagade men som Tierps målvakt hann först på. Tierp fortsatte att anfalla och kom till ett inlägg som Felicia täckte till en hörna sökte sig till den bortre delen av straffområdet men där fick de inte till någon träff och bollen rann ut över kortlinjen. Malin lade upp bollen långt ut till Ellinore på vänsterkanten som lade in bollen till Lovisa men Tierp kunde rensa undan. De ljusblå kunde lyfta fram bollen till Elvira men gästerna fick med sig en frispark i situationen som lades fram i djupet in i straffområdet men rann ut till en ljusblå inspark..



Elvira lade med en direktpass fram bollen mot Elin som jagade efter bollen men Tierps målvakt hann först på bollen. Tierp sökte skott men Malin kunde blockera det. Elin passade Linnea Hedström som försökte klacka bollen in i plan men Tierp kunde bryta. En Tierpsspelare blev liggande och fick bytas ut och väntetiden så använde de ljusblå till att försöka att prata sig samman och det behövde de för de hade tappat det grepp som de hade i första halvlek för de behövde verkligen få tag i matchen. Tierp kom till ett inspel som Evelina bröt till en hörna som gick precis framför det ljusblå målet. Matilda spelade fram Elvira i djupet som i sin tur passade Elin som kom till ett snabbt skott som gick strax utanför. Tierp fick nu till ett bra inlägg som Felicia kunde få undan. De ljusblå försökte att skapa tryck, plus få upp farten och lade fram en långboll som Tierps målvakt tog hand om. Det gällde verkligen nu att få tag i matchen...

Matilda lade fram en långboll till Amanda som spelade ut till Elin som vek in och passade Amanda som drog till direkt ur en lite för snäv vinkel. Sofia försökte få stopp på Tierp och det skapades en hörna för gästerna som Elvira kunde nicka undan.men det ledde till lite nickande i straffområdet och det var svårt att få undan bollen men till slut så kunde Malin ta hand om bollen. De ljusblå lade snabbt fram bollen och den lyftes fram till Elin som var offside. De ljusblå hade nu tuffat till sig och var nu med. Tierp snurrade lite offensivt men Evelina var bra med. Det var bra kämpade i det ljusblå försvaret där Ellinore var ner och hjälpte till. Elvira lade fram en lång boll till Elin som passad kort till Matilda som hade sökt sig till en fri yta och det skapades en hörna. Bollen lades in och petades till slut in till en kvittering till 1-1 i den 77:e minuten och jag vet inte vem det var som fick en fot på bollen. Hade börjat att tänka att jag skulle få ta med mig konfettiröret hem igen men det var skönt att fyra av den och jag känner hur spänningen för matchen släppte..



Tierp fick en hörna där Sofia fick en smäll men hon var snart uppe igen. Nu byttes Ellinore ut och Izabelle Lundqvist kom in. De ljusblå spelade snabbt och Matilda trycktes ner och de ljusblå fick med sig en frispark. Matilda spelade ner bollen till Amanda som lade bak bollen till Linnea Hedström som kom till ett skott som gick utanför. Sofia och Elvira väggade sig fram och de t lades fram ett brant inspel som var tänkt att hamna hos Elin men Tierps målvakt kunde ta hand om bollen.. De ljusblå fick en frispark som lyfte lång fram i plan. Linnea Hedström tog ner och de ljusblå fick en ny frispark och denna gång ungefär vid mittcirkeln och även denna lades framåt i plan. Nu lade Tierp fram en långboll men Felicia kunde få undan bollen. Amanda passade Elvira som avancerade men det tog stopp och Tierp kunde rensa då hon fick bollen lite för lång ifrån sig. Tierp spelade i djupet men Malin kunde ta hand om bollen. De ljusblå kunde ni lyfta upp laget och det kom ett inlägg som Amanda lyfte mot mål men Tierps målvakt kunde lätt plocka ner bollen...

De ljusblå spelade lite kort men till slut så kunde Tierp rensa och Linnea Hedström satsade hårt för att få tag i bollen utan att lyckas.. Elin spelade in bollen till Elvira men Tierp kunde slå undan innan bollen hamnade hos Sofia som kom till ett inlägg och än en gång så kämpade Linnea Hedström för att få tag på bollen men hennes motspelare var för stora. De ljusblå lyckade först stoppa upp Tierp men så tog de sig förbi på högerkanten och kom till ett inspel som Felicia kunde styra ut till en hörna. Det blev lite flipper innan bollen gick ut till en ny hörna som gick nära mål där någon fick en toutch så att bollen gick i stolpen och ut till ett inlägg som Malin kunde ta hand om. Tierp lade fram bollen långt och kom till ett skott från högerkanten. De kom till en ny attack som stoppades upp. Matilda lade fram bollen till Elin men en av gästernas backar kunde ta hand om bollen. Evelina spelad ut bollen till Matilda som fick med sig en frispark som lades ner mot mål...



Elin spelad in bollen snett bakåt och bollen letade sig mot Amanda men Tierps målvakt kunde ta hand om bollen. Felicia lade fram bollen och den gick ut till ett ljusblått inkast som kastades långt men så gick bollen ut till ett inkast för gästerna högt upp och de kom till ett inlägg som Felicia nickade undan men gästerna kom nu till ett skott som de inte fick till. Det kände spännande nu för det var ju snart slut på matchen och de ljusblå hade en poäng i handen. Evelina lade fram bollen till Amanda och det blev lite press. Evelina väggade sig fram gånger två med Elvira och bollen hamnade till slut hos Matilda som sökte Elvira men Tierp kom först på bollen. Elvira lade fram bollen till Elin som verkligen försökte att ta sig fram men det blev till en inspark för gästerna. Evelina lade fram bollen men sanrt kom Tierp till en ny attack som Evelina med en mycket bra insats kunde avstyra till en hörna som via Malin till en ny hörna som hon fick undan men Tierp kom till ett inlägg som Hanna Sjöström nickar in till en 2-1 ledning för gästerna och det tog inte många sekunder innan domaren blåste av matchen,,,






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar