söndag 5 oktober 2014

Ljusblå stolthet...


Jag kände mig riktigt glad i bilen när jag åkte hem efter Gideonsbergs 2-0 förlust borta mot Vaksala i minaretens skugga borta på Lötens IP. Kan man vara glad efter en 2-0 förlust undrar du? Jo, det kan man för det var det bästa resultatet som de kunde få med sig mot Vaksala som inte var ett bra lag utan ett riktigt bra lag där flera spelare tränar med elit-ettanlaget Sirius och någon representerar Sverige i F19 landslaget. Jag känner mig glad och nöjd med att det ljusblå laget på plan kämpade så heroiskt mot ett bättre lag.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Jag kände en spänning innan matchen och när den drog igång så fick jag se ett Vaksala som riktigt var på hugget, men de ljusblå gav sig framåt och de kom långt fram genom att Kajsa Hall Wistling och Rebecka Lindfors väggspelade, Det var verkligen kamp på mittfältet innan Vaksala lade iväg en djupledsboll som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om. Någon som gav järnet på plan från första stund var Maria Rodriguez som lovprisades efter matchen. Det var kamp på plan och de ljusblå forwardena som var Kajsa och Izabell Rydell högg efter bollen när den passandes mellan Vaksalas backar.

Vaksala kunde spela ut till höger där det var helt tomt på ljusblå spelare men Ellen Walldau hann dit och kunde avvärja till en hörna. Även på den var Ellen på och fick undan men den gick till en Vaksalaspelare som sköt utanför. Strax efter så väggspelade Vaksala men då hade det hunnits att springa offside. Nu tog Vaksala tag i matchen och den ljusblå backlinjen fick verkligen jobba men så kunde de få igång sitt passningspel och det ljusblå laget kunde lyfts upp: Maria spelade fram Elvira som kunde tas sig fram på kanten och komma till ett inlägg som skapade en hörna.som lades av Jessica Leander och som försökte att nicka på men den gick ut på andra kanten för ett nytt inlägg.



Ett felpass gjorde att Vaksala snabbt kunde ställa om men Maria kunde avvärja det hela och de ljusblå kunde vända igen och gå till anfall där Kajsa och Izabell jobbade hårt offensivt. Vaksala lade en bra djupledsboll men Jessica och Rebecka Nevala kunde avvärja..Kajsa störde Vaksala när de byggde upp sitt spel och skapade ett inkast så att de ljusblå kunde flytta upp. Vaksala var bra och spelade snabbt på ett tillslag men Jessica var bra med i försvaret och kunde få stopp på anfallet. Vaksala var tuffa och spelade snabbt men de ljusblå kunde gå till anfall där Maria sökte Kajsa som jagade efter bollen.

En Vaksalaspelare kom långt mer på högerkanten och spelade bak där någon fick till ett skott från en position rakt framför mål men Rebecka Nevala kunde ta hand om det. Utsparken blev inget vidare så Vaksala fick tag på bollen så de ljusblå fick börja om igen.Än en gång så kunde Vaksala spela ut på högerkanten och avancera men Jessica kunde än en gång avvärja. Det ljusblå laget var nu trängda och fick verkligen kämpa och slå ifrån men Vaksala fick till ett skott som gick över. De ljusblå kom inte framåt i plan men så kunde de lägga ut till höger där Rebecka kunde avancera. De ljusblå fortsatte att kunna ge sig av framåt och Kajsa satte av och kunde komma till ett inlägg.



Gideonsbergs vänstra sida dvs Vasalas högre var tom och de kunde gång på gång spela ut där och ta sig långt ner mot kortlinjen. Gideonsberg fick nu en frispark så de kunde flytta upp igen och den sökte sig mot Kajsa som inte fick tag på den men de ljusblå kunde fortsätta anfallet genom att spela runt och där Ellen sökte Rebecka men en boll på vänsterkanten. Vaksala kom till ett snabbt anfall men tur för det ljusblå laget var att de inte hade så mycket folk med upp så att det kunde stoppas upp genom ett ingripande av Felicia Jingmyr Steiner.. Någon ljusblå spelare sprang offside och Vaksala fick en frispark som rann igenom hela vägen ner till Rebecka Nevala.

Vaksala skapade tryck och mina tankar sökte sig osökt till Gideonsbergs sista match i division ett förra säsongen mot IFK Nyköping med den skillnaden att här på Lötens IP så kom de längre fram i anfallen. De ljusblå lyckades jobba sig framåt genom sitt passningsspel och Kajsa kunde riva tag  i bollen och få fram den till Izabell som i sin tur lade den bakåt och anfallet kunde fortsätta med ett snabbt passningsspel innan Kajsa åter fick bollen och utmanade och kom till ett skott utifrån.. Vaksala var vassa framåt men den ljusblå backlinjen stod emot då de var på och inte gav hemmalaget mycket utrymme. Vaksala sökte skott men Jessica fick undan bollen som sökte sig lite ut där en annan Vaksalaspelare kunde komma till ett skott från en position lite utanför straffområdet.



Vaksala hade ett bra passningsspel men de ljusblå var på men i den 27:e minuten så fick Vaksalas Joesfin Rommke Lindström till ett otagbart skott till hemmaledning med 1-0. De ljusblå gick till anfall och fick med sig en hörna som Izabell försökte att nicka på men den var för hög men den landade hos en medspelare som kom till ett skott som gick över. Felicia satsade väldigt i försvaret och snart var det ljusblå anfall på gång igen där Kajsa och Izabell försökte väggspela med varandra. Kajsa var verkligen på och jagade boll. De ljusblå spelarna låg tätt på Vaksalaspelarna som kom igenom till ett inlägg/inspel som Rebecka Nevala kunde ta hand om.

Nu blev det lite tjongande på plan men så försökte Jessica spela ut till Rebecka men en Vaksalaspelare kunde bryta och spelet vände igen. Vaksala kunde nu snabbt spela ut på sin högerkant där en av deras spelare kunde runda Rebecka Nevala som gett sig ut i straffområdet men skottet tog i burgaveln.. Kajsa försökte ta sig igenom Vaksalas backlinje genom att lyfta bollen som tog på en försvarande hand och det blev en frispark som Izabell lade i bra höjd men Vaksala målvakt kunde ta hand om den. De ljusblå låg på Vaksala och vägrade att släppa upp dem i plan genom att sätta press och ha ett bra passningsspel när de fick tag på bollen.



Kajsa dribblade och kom till ett riktigt bra skott som målvakten kunde ta hand om så att Vaksala kunde gå till anfall men den kunde Felicia få stopp på men snart så försökte de igen och lade fram i lång djupledsboll men den kunde backlinjen ta hand om. Nu kom Kajsa till ett nytt skott utifrån men det blåstes av då Izabell enligt domaren låg i en offsideposition. Vaksala kunde än en gång spela ut till höger och än en gång så kunde Jessica avvärja. Det var krig på plan och de ljusblå låg bra på Vaksala som hade ett bra passningsspel s om kunde brytas till ett inkast..

Vaksala fortsatte att ha ett bra passningsspel och jobbade sig fram men Jessica kunde bryta och dribblade sig fram i plan där Izabell tog över och kämpade på.Nu fick Vaksala en frispark som letade sig ut till vänster där en spelare fick till ett skott som gick över mål och strax efter så sköt de igen men det så kunde Rebecka Nevala ta hand om. Izabell och Kajsa jagade boll och fick med sig en hörna. I det anfallet som följde på denna så spelade en ljusblå spelare fel och Vaksala kom till en farlig kontring som tack och lov kunde stoppas upp. De ljusblå fortsatte att kämpa och Ellen var verkligen en av dem och de kom fortsatt till anfall.



Nu var det Elvira Gustafsson som tog sig fram och kom till ett skott som Vaksalas målvakt lämnade retur på men skottet som följde tog på en Vaksalaförsvarare. Än en gång så kunde Vaksala spela ut på höger men spelaren där fick ej till skottet och Ellen hann fram och kunde bryta. I slutet av första halvlek så skadades Izabell och fick hjälpas av plan och in kom Lovisa Byman. De ljusblå var bestämda i sitt spel och jobbade sig fram där bollen sökte den nyinbytte Lovisa som halkade till och Vaksala kunde bryta men de ljusblå tog åter bollen och fortsatte att anfalla till dess att domaren blåste till halvtidsvila...

Andra halvlek började olyckligt och var inte en minut gammal när Vaksala kunde spela ut på högerkanten ock kunde utöka sin ledning till 2-0 genom ett mål av Elin Åkerman. Vaksala var verkligen på men Elvira fick tag på bollen och avancerade och försökte nå Kajsa med en boll. De ljusblå försökte ta tag i sitt spel och lade fram en långboll som målvakten lite pressad kunde rensa ut.. Vaksala fortsatte vara på och Jessica fick verkligen kämpa i backlinjen men hemmalaget kunde få till ett skott lite utifrån som gick utanför. Vaksala fortsatte att anfalla och än en gång spela ut till höger men spelaren som skulle avlossa skottet halkade till och fick inte till det. Hemmalaget hade verkligen tryckt på gaspedalen i sitt spel och spelade än en gång ut till höger och kom till ett skott som gick över mål.



Amilia Högbacka trycktes ner av en motståndare och de ljusblå fick en frispark som Jessica lade och Kajsa kunde nicka på och där Felicia kämpade hårt och de fick med sig ett inkast.. Nu kom Vaksala till ett snabbt anfall och fick till ett skott utifrån. Nu var det Gideonsbergs tur att kunna spela ut på högerkanten där Amilia blev fri och kom till ett bra skott som Vaksalas målvakt tippade till en hörna som Jessica lade och som målvakten fick ut till ett inkast. De ljusblå fick nu till lite tryck och Maria kom till ett inlägg som kunde rensas undan. Nu kom till Vaksala till en attack som Amilia fick stopp på genom att kämpa och inte ge upp.

Någon ljusblå spelare sprang nu offside och Vaksala fick en frispark som lades ner och de kom till ett skott som Rebecka Nevala tog hand om.. Nu var det Gideonsberg som fick med sig en frispark när Elvira trycktes ner och det ljusblå laget kunde att lyfta upp och de började att trycka på. Kajsa kämpade och fick fram bollen till Lovisa. Nu kom hemmalaget till ett anfall men tack och lov så hann Maria i mellan när det laddades för skott och allt Vaksala fick med sig var ett inkast.. Vaksala tryckte nu på och det ljusblå laget fick ägna sig åt att jaga boll, men så fick de tag på bollen och fick igång passningsspelet och bollen nådde Amilia som avancerade till dess att det tog tvärstopp.



Felicia lade fram en djupledsboll men ingen ljusblå spelare fick grepp om den och den hamnade nere hos Vaksalas målvakt. Elvira spelade ut mot Amilia på kanten som kämpade sig ner mot hörnflaggan i kamp med sin back. De ljusblå försökte bygga upp sitt spel och Lovisa spelade Amilia som passade Maria åter till Lovisa som åter spelade Amilia innan det tog stopp och Vaksala kunde komma till en kontring som Rebecka Nevala kunde rensa undan. Kajsa sökte Lovisa med en boll men Vaksala kunde bryta men de ljusblå kunde ta åter bollen och spela mot Kajsa.

De ljusblå hade igång sitt fina passningsspel och Lovisa jagade boll, Kajsa var på och Rebecka kunde ta sig fram på vänsterkanten och få till ett inlägg som Lovisa inte fick tag på men som Amilia kom till skott på utan att få en bra träff.. Det var fart på plan och Kajsa lyckades att pressa fram en hörna som Vaksala kunde slå undan.. Ett litet tag så var hela det ljusblå laget på Vaksalas planhalva och de försökte att spela sig fram och där Elvira väggspelade med Ella Grönros och tog sig fram på högerkanten. Nu tappade de ljusblå och Vaksala försökte än en gång ta sig igenom på högerkanten men de kunde slås tillbaka och de fick undan bollen.



Vaksala kom till en ny attack och fick till ett skott som gick utanför. De hade skapat tryck och det var kamp på plan. Kajsa avancerade men lyckade inte att ta sig igenom hemmalagets försvar men strax efter så spelades hon fram av Elvira och fick med sig en hörna som Kajsa kunde komma till skott på men den tog på en försvarares rygg. Nu kom Vaksala till en kontring som Ella lyckades kämpande få undan till ett inkast. Vaksala kom till ett inlägg som rensades undan men snart stormade fram igen och kom till anfall i våg på våg. men Jessica var en som fick stopp på ett av dem.

Kajsa kämpade sig på framåt och spelade Elvira  som tryckte på och lade fram en boll som, Lovisa jagade efter. En snabb djupledsboll sökte sig fram mot Lovisa men en hemmaförsvarare fick undan bollen. Maria spelade fram Rebecka men det blev ingen kraft i det skott som hon fick iväg. Amilia och Maria jagade verkligen boll. Vaksala fick en frispark och lyfte upp laget men det skapades ingen press för Gideonsberg fick med sig en frispark. De ljusblå försökte ta tag i spelet men lyckades inte. Nu byttes Rebecka ut till förmån för Ellen Sandström men matchbilden fortsatte genom att Vaksala pressade på och de ljusblå ägnade sig åt att jaga boll.



Vaksala kom till ett inspel från höger men ingen av deras anfallare kom åt och fick träff utan de ljusblå kunde slå undan men snart kom det ett nytt inlägg men skottet som följde tog på en back. Vaksala hade pressen men de ljusblå försökte spela framåt och kämpade. Vaksala kom till ett nytt inlägg från högerkanten och en spelare drog snyggt till på volley men skottet gick utanför. Nu lyckade de ljusblå skapa press och tog tag i spelet men Kajsa togs hårt och fick med sig en frispark. Det kändes som om de ljusblå gjorde en sista kraftansträngning för att få till en reducering och Kajsa tog en boll och spelade fram Maria som spelade Amilia innan Vaksala lyckades bryte.

Vaksala fick till ett inlägg som nickades mot mål men kundes ta hand om av Rebecka Nevala och strax efter så tog hon hand om ett skott från vänsterkanten. Mot slutet av matchen så fick de ljusblå en frispark som sökte sig ner till Kajsa som fick till ett skott som ledde till en hörna och innan domaren blåste av matchen så hade hon avancerat och få till en ny hörna...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar