torsdag 30 mars 2017

Lagen i årets serie: Huge.


Huge har en liten speciell plats i mitt hjärta för har man varit på Kastvallen så är det svårt att komma ifrån att det skapas lite magi. Huge tillhörde den nedre halvan av division ett norra Svealand förra säsongen men var det bästa av dessa lag och slutade på en sjätte plats med sina 29 poäng och med de ljusblå precis bakom sig med de 25 poäng som gurklaget samlade ihop. Med sin 1-0 seger över Tierp i sista omgången så gjorde de att Ornäs hänge kvar medans Tierp för ladda om i division två. Tierp kommer att göra ett återtåg, var så säkra..

Det var bara Djursholm som gjorde mindre mål än Huge men ett stabilt försvar där de släppte in 36 mål ( lika många som Bele Barkarby ) gjorde att de skrapade ihop sina poäng genom 8 vinster, 5 oavgjorda ( lika många oavgjorda som Bele Barkarby ) och bara nio förluster. I förra årets serie så kan man vara glad åt bara nio förluster.

De spelade oavgjort mot Gustafs i premiäromgången, mot Bele Barkarby, i returen mot Ornäs, i första matchen mot Tierp som slutade mållöst, i returen mot Gustafs som slutade 1-1 precis som den första och mot Gamla Uppsala 1-1
Förlust blev det mot Ornäs där de föll med 2-0 ( returen vann Huge med 5-1 ) som de mötte i omgången efter det att dalalaget tagit sin första poäng. Det tog sex omgångar innan Ornäs tog poäng men ändå kunde de hänga kvar ( ja den här bloggen handlar om Huge ).
De hade förluster både mot Rimbo och Bele Barkarby, men det var starkt att ta poäng mot tre  av lagen på den övre halvan. Men med den ljusblå segern mot Bollstanäs så tog ju gurklaget lika många poäng mot topplagen men det var ju en mirakelmatch,,

Det är bara att konstatera att de hade en ganska stabil säsong..

Några utpräglade målskyttar hade de inte då deras interna skytteliga toppas av Felicia Sandin med 5 gjorda mål och Johanna Pettersson med fyra gjorda, men tänker man på att de bara gjorde 25 så blir det lite förnuft i detta också. Den duon gjorde ungefär en tredjedel av målen,..

Nu har vi glömt att kolla efter hur det gick mot de ljusblå förra säsongen och den första matchen som var i den anda omgången vanns av Huge med 3-1 där det ljusblå målet bjöds på av Huge som gjorde självmål i den tionde minuten. Två av Huges mål framåt gjordes av Johanna.
I returen på Kastvallen så vann hemmalaget med 1-0 mot det förstärkta ljusblå laget efter att Emma Gabrielsson gjort mål  den 73:e minuten..

Kollar man i deras hemsida så har de tre nya nyförvärv och en ny tränare. Matilda Hibner flyttas upp från u-laget, Emma Sjöberg ansluter från NorrHam ochf från den klubben kommer även Hilda Nordgren. Blev lite nyfiken på deras moderklubb och kollade upp det hela att de trillade ur division två södra Norrland men sina tio poäng och kommer att ladda om i division tre..
Huges nya tränare heter Jerry Haaranen..

I träningsmatchen mot Sandviken så vann de med 1-0 där Cajsa Krigh gjorde matchens enda mål och Tierp besegrades med 2-0 där Agnes Sjödin gjorde bägge målen...

Bilden är från Huges Facebooksida...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar