måndag 3 april 2017

Lagen i årets serie: Ljusdal..


Det var fyra nykomlingar förra säsongen: Bele Barkarby, Ornäs, Ljusdal och sen det ljusblå laget som fick och förvaltade sin friplats i division ett norra Svealand. För tre av lagen så var det först mot slutet som allt avgjordes men en nykomling överraskade alla, ja inte kanske dem själva och det var hälsingelaget som slutade fyra efter Bollstnanäs, Gamla Uppsala, Brommapojkarna och bakom de låg Gustafs bara slagen med en poäng. Det blev elva vinster, sju oavgjorda vilket är flest av alla lag och bara fyra förluster.

De oavgjorda kom mot Brommapojkarna i båda mötena, Bollstanäs, Gamla Uppsala, Bela Barkarby, Djursholm ( vilket gav 08-orna 1/3 del av säsongens poäng ) och mot de ljusblå i den sista omgången och det är intressant vilka topplag de vann mot och det var mot Gamla Uppsala.
Vilka förlorade de mot? Deras första förlust kom faktiskt mot Bele Barkarby i den sjunde omgången, Gustafs i den tionde, Bollstanäs i den tolfte, Gustafs i den tjugoförsta...

I returen blev det som sagt oavgjort mellan det ljusblå laget och hälsingelaget och i den första matchen så föll hemmalaget med 2-0 på Solid Park efter mål av Johanna Kämpe och Karin Weinacht efter mål i den 3:e och i den 17:e minuten..

Ja, det var en riktigt lyckosam första säsong och det hade en riktigt tät defensiv och släppte bara in 18 mål vilket var minst av alla. Framåt så gjorde de 40 vilket var hälften så mycket som Bollstanäs och de som nätade mest i hälsingelaget var Victoria Forss med 12 och Ellika Persson med 8 gjorda mål...

Kollar man i deras nyförvärv så är det Lenelie Grönoset som är n forward som ansluter från Näsviken som spelade division tre förra säsongen ( blev nyfiken på hur många mål hon hade gjort där och det var 12 ), Jennifer Jonsson mittfältare från Edsbyn och Malin Sjöberg, mittfältare från Ljusne AIK.
De verkar vilja få hit den haitiske landslagsspelaren Samantha Brand och verkar försöka finansiera detta med en insamling. Hoppas de lyckas...

De som har lämnat är Victoria och Johanna...

De vann nu på försäsongen med 4-0 mot Ornäs, förlorade mot Sundsvall med 3-2 och i den första träningsmatchen för såsongen så spelade de 1-1 mot Älvsjö där Lenelie gjorde hälsingelagets mål..

Bilden är tagen från deras Facebooksida vid ett tillfälle då Erik Hamre´n gästade dem..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar