måndag 27 mars 2017

Lagen i årets serie: Gustafs...


Nu kommer vi till en gammal bekant som de ljusblå har mött många gånger och det är Gustafs. Åkte förbi skylten där det stod Gustafs i helgen när jag var upp till Leksand och åkte skidor men jag har faktiskt aldrig sett en match där. Det har alltid känts så långt men förra säsongen berodde det nog på att det inte passade in att åka. Gustafs är ett stabilt division ett lag som numera hör till den övre halvan men utan att vara med i den absoluta toppstriden. Förut så var de och Kvarnsveden mera jämspelta men nu så har Borlängelaget seglat ifrån och ska snart börja spela sin andra säsong i allsvenskan, även om någon av fotbollsbilagorna tippade dem att trilla ur. Vi får se hur det går för bollen är rund, men nu åter till Gustafs som slutade femma förra året bakom Bollstanäs, Gamla Uppsala, Brommapojkarna och Ljusdal. De fick ihop 39 poäng mot Ljusdals 40 och bakom dem låg Huge med 29 så de hörde definitivt till den övre halvan och det är väl där vi kommer att hitta dem i år.

Det blev elva vinster, sex oavgjorda och fem förluster förra säsongen och i deras första möte med de ljusblå så vann de med 3-2 på Solid Park i en match där de ljusblå både hade 1-0 genom ett mål av Kajsa Hall Wistling i den 26:e minuten och 2-1 genom Elvira Gustafsson i den 76:e minuten. Gustafs alla mål kom i den sista kvarten så de kom starkt, men i returen så kunde ett förstärkt ljusblått lag ge Gustafs en av deras fem förluster Elin Gunnarsson stod för det ljusblå målskyttet med mål i den 17:e och 51:a minuten. Det var nog den första matchen på länge som de ljusblå slog Gustafs. Det är Gustafs de möter i premiären om lite mindre än tre veckor...

Gustafs gjorde 46 mål förra säsongen och släppte in 25 och de meste målskytten var Lovisa Gustafsson som kom tvåa i skytteligan  med sina 17 gjorda och den som gjorde näst mest var Sofia Lagerström med 10 och ett mål mindre hann Tabitha Padgett med och två av dessa gjorde hon på Solid Park..

Det finns inte så mycket information på deras hemsida än att de förlorade en träningsmatch mot QBIK med 1-0 och de vann med samma siffror mot Rynninge..

Undrar lite om hur det ser ut inför säsongen för dem vad det gäller spelarförluster och tillskott..

Bilden är tagen från deras hemsida..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar