torsdag 9 juni 2016

Vi är bästa ljusblåa laget!!!


Kände mig så glad efter matchen mot Bollstanäs som förlorades med tennissiffrorna 6-2 för jag kände mig så stolt över det lag som förra säsongen spelade i division två och som nu står upp mot ett mycket bättre division ett lag som förra säsongen spelade i Elitettan och de trycktes inte tillbaka och var tillbakapressade utan kunde spela sitt spel även om det var Bollstanäs som var heta och mest på. Vilket lag Bollstanäs är och jag är grymt imponerad
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:



När lagen ställde upp för avspark så reflekterade jag över storleken på Alina Hede´n jämfört med Anna Thim i Bollstanäs som ställde upp bredvid henne. Matchen började med full fart och de ljusblå låg på bollhållarna i Bollstanäs. Jessica Leander tog bollen från en Bollstanässpelare men de tog den åter igen och kunde spelad in den i straffområdet men ingen var där. De ljusblå höll boll och fick en hörna ochmen så avancerade Bollstanäs på högerkanten där Jessica kunde avstyra anfallet till en hörna för gästerna.Linnea Hedström bröt en Bollstanäsboll och de ljusblå kunde spela upp och Kajsa Hall Wistling snurrade runt och fick iväg ett skott från en position strax utanför straffområdet. Bollstanäs försökte ta sig igenom men Ella Grönros kunde hålla undan. Bollstanäs låg högt upp och de var starka men de ljusblå låg på och var bra med. De ljusblå låg lite långt ner men Alina lade fram en lång boll till Lovisa Byman.



Kajsa jagade boll på mittplan för så lång låg Bollstanäs med sin backlinje och 08-orna spelade ut på högerkanten där en spelare blev fri och fick iväg ett hårt skott utanför men en medans en ljusblå spelare försökte komma ifatt. Bollstanäs hade ett stabilt spel och det var verkligen full fart framåt men Alina kunde avvärja attacken. Bollen lyftes upp mot Kajsa som jagade mot mål men i nästa anfall som var Bollstanäs spelade i djupet och Maja Vilkander kunde föra 1-0 för gästerna. Kajsa jagade mot Bollstanäs mål men 08-orna hade koll på matchen. De ljusblå var med och försökte spela sitt spel och bakåt var de bra med när Bollstanäs försökte ta sig runt på vänsterkanten. Hade precis skrivit att gästerna var stabila i sitt grundspel när de slog ut bollen. Nu hade de ljusblå tag i bollen och Kajsa försökte ta sig igenom men så spelades bollen ut till vänster där Alina jagade boll uppe vid straffområdet.



Bollstanäs hade spelet och de ljusblå fick jaga men de var bra med men jag undrade om de skulle skapa några chanser mot ett sånt bra lag. Bollstanäs låg på men de ljusblå hade bra koll på dem. Gästerna försökte bygga upp men hemmalaget kunde slå undan. De ljusblå löste försvarsarbetet bra och de försökte att skapa framåt. Bollstanäs spelade runt men när bollen lades ner så hade det hunnits att springa offside. Felicia Jingmyr Steiner jagade boll och när Bollstanäs kom med fart på högerkanten och kunde komma till inlägg som var hon med och nickade undan. Gästerna lade fram bollen men det skapade inget problem för Wilma Reinitz Lundberg i det ljusblå målet. Bollstanäs försökte bygga och de ljusblå gjorde allt för att störa och de höll undan när bollen spelades inne i straffområdet. Bollstanäs fick iväg ett skott som blev en passning men då hade det ånyo hunnits att komma offside.



De ljusblå låg ganska långt mer med laget men aldrig så långt ner att de hamnade i knät på Wilma i målet. Bollstanäs hade koll på bollen och de ljusblå jaga boll och slog undan och när de fick tag i den så försökte de gå framåt men så fick Bollstanäs tag i bollen och spelade in bollen från vänster där en spelare kunde stöta in bollen till en 2-0 ledning för gästerna i den 32:a minuten. Bollstanäs fortsatte att komma med fart men nu var det Isabelle Lundqvist som kunde bryta. Gästerna hade ett bra spel och ett fint passningspel men de ljusblå kunde bryta men bollen togs genast åter. Alina och Kajsa försökte att skapa framåt men Bollstanäs kunde vända igen där Alina nu var nere och hjälpte till att försvara. Lovisa tog tag i ett anfall och spelade fram till Elin Gunnarsson på vänsterkanten som kom till ett inlägg  men de spelaren som var i bortre delen av straffområdet ( Kajsa? ) togs undan.



Bollstanäs lade fram bollen på högerkanten där Ella och Jessica kunde avstyra det hela men bollen gick till en hörna. Gästerna fick iväg ett skott mot bortre där någon av deras forward förgäves hoppade upp och försökte att nicka men bollen var alldeles för hög. Bollstanäs hade ett passningsspel och försökte att bygga upp. De lade fram bollen och kom till ett inspel men de ljusblå kunde slå undan. Hemmalaget fick inte tag på bollen men så kom det till ett anfall där Kajsa lade in ett hårt inlägg men en Bollstanässpelare stod i vägen. Gästerna kom till anfall men skottet som avlossades gick utanför men snart avancerade de snabbt igen och passade runt det ljusblå straffområdet men så kunde hemmalaget komma till ett anfallsförsök när Elin sökte Kajsa i djupet. Bollstanäs snurrade i straffområdet men de ljusblå låg tätt in till så Wilma kunde ta hand om skottet  men så tog sig gästerna igenom på vänsterkanten efter en tunnel och Monica Dolinksy kunde sätta upp bollen i krysset precis innan domaren blåste av för halvtidsvila till ställningen 3-0 för gästerna.



När andra halvlek drog igång så körde de ljusblå sin amerikanska fotbollsvariant och rusade framåt och kunde spela runt och komma till inlägg. Elin jagade och de ljusblå hade lyft upp om man jämför med första halvleken. Bollstanäs byggde upp sitt spel och kom till hårt skott som gick utanför. De ljusblå visade vilja men gästerna kom till blixtsnabba anfall och tryckte på så att de fick en frispark mot sig.. De ljusblå försökte passa men Bollstanäs kunde bryta och spela in bollen i straffområdet men där tog Wilma hand om den ner vid marken. Gästerna var på framåt och kom till ett skott som Wilma tog hand om. Det var kamp och fart på plan och Bollstanäs kom till ett inlägg som det nickades hårt mot mål på. De ljusblå kom till ett snabbt anfall och de försökte på ett högt skott utifrån då Bollstanäs målvakt hade solen i ögonen. Det var fart på plan och Bollstanäs kom till ett skott från högerkanten som gick stolpe in till en 4-0 ledning genom skytteligaledaren Malin Engdahl i den 53:e minuten.



Ellinor Nogelius skpadade för de ljusblå på högerkanten och de ljusblå tryckte på framåt och fick med sig en hörna som ledde fram till ett skott som tog i ryggen på en back och gästernas målvakt kunde ta hand om bollen. Bollstanäs gjorde en överlappning på vänsterkanten och de kom till skott. De ljusblå lade in ett inlägg och Kajsa jagade boll men gästernas målvakt hann först på den. Bollstanäs kom till ett inlägg som nickades mot mål men den kunde Wilma hantera bra. Gästerna hade sån fart i sitt spel, var starka och kom till ett skott utifrån. Bollstanäs spelade snabbt på vänsterkanten och hade ett bra passningsspel och kom till ett skott som Wilma tog hand om. Lovisa försökte utmana men tre backar blev lite för mycket. Gästerna kom till en kontring som stoppades upp men så avancerade Jessica snabbt, passade Elin för att sen själv sätt en reducering till 4-1 i den 62:a minuten. Det var helt underbart att avlossa konfettiröret.



De ljusblå fortsatte att spela offensivt och målet hade gett dem energi. Kajsa jagade upp och kunde sätta ytterligare en reducering till ställningen 4-2 i den 70:e minuten. Nu byttes Elin ut och Matilda Åhle´n kom in för att inta sin högerbacksplats där Izabelle hade vikarierat och vikarien kunde nu flyttas framåt i plan. Bollstanäs tryckte på framåt men Wilma kunde rensa. Det var nu riktig fart på gästerna igen och de kom till ett inlägg som rensades undan. Det var fart och kamp på plan men det var med Bollstanäs som låg på medans de ljusblå fick jaga. En långboll lades fram ,mot Lovisa men gästerna kunde ta hand om bollen. Nu byttes Linnea ut till förmån för Darja Andersson. Det var full fart på Bollstanäs som lade fram bollen och kom till ett inlägg som Felicia fick undan. Bollstanäs hade ett hårt direkt passningsspel och kom till ett snabbt anfall med direkta passningar vilket ledde fram till ett inspel där Michelle Rojas Flores kunde göra 5-2 till gästerna i den 75:e minuten.



Nästa att skjuta var Kajsa men nu var det gästernas tur att avlossa ett skott utan högre kvalite´. Kajsa dribblade backlinjen med det hela slutade med att hon fick en armbåge i huvudet och fick vila lite vid sidan av plan men hon var snart tillbaka. Lovisa jagade boll och snart lades det fram en långboll mot henne som skapade en frispark som Matilda lade . Intensiteten hade avtagit en stund men Bollstanäs försökte ta sig fram på högerkanten men de ljusblå stod emot. Det krigades på plan men gästerna kunde komma till ett hårt inlägg från höger som hamnade hos deras vänsterytter som drog på sig en frispark. Nu byttes Alina ut och Victoria Olsson kom in. Bollstanäs fick nu en hörna som Matilda kunde få undan. Bollstanäs kom med fart men de ljusblå kämpade emot. En felpass ledde till att de ljusblå kunde lägga fram en djupledsboll mot Lovisa men gästernas målvakt hann först på bollen.



Nu anföll Bollstanäs på höger och fick till ett skott som gick stolpen i och de kunde ta ledningen med 6-2 i den 87:e minuten genom Anna Thim. De fortsatte att anfalla och rundade på vänsterkanten vilket ledde till en hörna som letades sig ut i plan där det laddades för ett skott som Wilma tog hand om och hon tog även hand om nästa skott som sköts  lite utifrån precis innan domaren blåste av matchen..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar