tisdag 21 juni 2016

Nykomlingar i var sin ände...


De ljusblå som fick en friplats i i division ett norra Svealand när Moheds SK drog sig ur möter idag Ljusdal en annan nykomling som stormade fram i sin division två serie och stänkte in mål och som inför sin premiär säsong i ettan förstärkt med spelare från b.la Moheds men även under säsongen från andra håll. Ljusdal gör en fantastisk  premiärsäsong i ettan som överglänser Rytternes och de att spela oavgjort mot Brommapojkarna och alla tyckte att det var bra gjort ( ja inte BP ), men så fortsatte de att visa vad de kunde mot rutinerade lag då de spelade 2-2 mot Bollstanäs i andra omgången och då de vann mot Gamla Uppsala med 2-0 men sen så började de möta sämre lag och då började vinsterna att rulla in och de vann mot Rimbo borta med 2-0, mot Ornäs borta med 5-1, mot Huge hemma med 4-0, innan de oväntat föll mot Bele Barkaby med 2-0 som säkert berodde på underskattning och som de förmodligen lärde sig av för i följande omgång så vann de med 3-1 hemma mot Djursholm och efter det med 2-1 borta mot Tierp. I förra omgången så föll de mot Gustafs borta med 1-0 och är säkert mycket motiverade att börja på vinnarlinjen igen..

Misstänker att Ljusdal inte kommer att falla i underskattningsfällan igen men det var härligt att läsa de fina orden som Gamla Uppsala skrev om de ljusblå i sitt matchreferat och kan man bara komma runt det där med uddlöshet framåt så ska de nog kunna vara med i matchen men hälsingelaget måste helt klart att ses som favoriter och de ska bli väldigt intressant att få se dem spela..

Vilka är det som den ljusblå backlinjen måste se upp med? Victoria Forss har stänkt in sju mål, Ellika Persson fyra vilket är lika många som Elvira Gustafsson, Sanna Signeul har gjort tre vilket är lika många som Kajsa Hall Wistling.

Det är verkligen två nykomlingar med olika utgångslägen som möts Ljusdal ligger trea i tabellen med sina tjugo poäng efter sex vinster, två oavgjorda och två förluster och de ljusblå ligger på en elfteplats med sina två vinster, två oavgjorda och sex förluster. Så de är precis tvärt om för lagen att där Ljusdal har sex vinster så har de ljusblå sex förluster och vise versa men vad det gäller det oavgjorda så är de lika. Man kan ju alltid hoppas att de har lika många oavgjorda efter kvällens match..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar