onsdag 22 juni 2016

Första kvarten sänkte de ljusblå...


Min plan var att se Sveriges match mot Belgien och skriva om matchen imorgon men jag kände mig inte alls glad efter matchen så nu tänkte jag skriva om det ljusblåa match mot Ljusdal samtidigt som jag lyssnar på landslagets match på radion. Jag är ju man så jag kan ju göra två saker samtidigt dels skriva om fotboll och dels lyssna på fotboll.
Vad har jag att säga om det ljusblåa lagets match mot Ljusdal? Det känns lite frustrerande att ha så mycket spel men vara så uddlösa framåt. Elvira Gustafsson hade några bra lägen men skotten var inte av rätt kaliber. Alina Hede´n och Elin Gunnarsson saknades och det märktes, Ljusdal då? De hade ett bra spel i början av matchen men sen så tappade de. De åkte hem med tre poäng men de kan inte spela så här om de vill försvara sin position i tabellen..
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Matchen började med full fart och det var mera Ljusdal än de ljusblå som försökte att bygga upp men så blev det en felpass. De fortsatte att försöka bygga och fick med sig en frispark och kunde att lyfta upp och det nickades bak av försvarare och till målvakten. Det var bra ljusblå försvar och Ljusdal satsade på skott som sköts på en ljusblå back. Det var kamp på plan och Elvira jagade efter boll. De ljusblå försökte att pressa bolljållaren men passningsspelet när de fick tag på bollen var lite snabbt och stressat. De ljusblå lade fram en långboll som snabbt kom tillbaka. Ljusdal var lite mera på framåt, men de ljusblå byggde upp och spelade ut till Ellenor Nogelius på högerkanten som kom till ett inlägg. En felpass gjorde att Ljusdal kunde gå till attack rakt fram och det blev kamp i backlinjen som ledde fram till en frispark i den 9:e minuten som Johanna Kämpe kunde lägga in direkt i mål strax under ribban utom räckhåll för Rebecka Nevala i det ljusblå måltet och gästerna fick en tidig ledning med 1-0.



De ljusblå försökte att spela sig fram men Ljusdal kändes tyngre. Ellenor måttade ett inlägg mot Lovisa Byman och det blev lite hett i straffområdet men Ljusdal målvakt hann först. Gästerna fick iväg ett litet klent skott som Rebecka kunde ta hand om. De ljusblå jagade och Ljusdal kändes lite tryggare. Hemmalaget försökte med snabbt passningsspel men gästerna kunde slå undan men de ljusblå fortsatte och Ellenor passade Lovisa i ett bra läge men Ljusdal kunde slå undan igen. De ljusblå hade ett bra kortpassningsspel, hade lyft sig och ägde mera boll. Ljusdal kom till en kontring som stoppades upp av uppoffrande försvarsspel och de ljusblå fick med sig en frispark. De ljusblå fortsatte att äga mera boll och Elvira syntes jaga mot Ljusdal målvakt för att stressa denne. Ljusdal avancerade snabbt och några snabba passningar ledde fram till att en boll kunde läggas fram i djupet i den 17:e minuten så att Karin Weinacht kunde göra 2-0 för gästerna.

Ljusdal var tyngre och snabba och drog igång snabbt framåt men Jessica Leander var bra med i den ljusblå backlinjen. De ljusblå lade fram en långboll och försökte få tag i den i straffområdet men den letade sig ut till en ytter som lade in den så att Ljusdal målvakt kunde lägga vantarna på bollen. Ljusdal kändes tyngre och lade fram en boll i djupet som Rebecka hann först på. Elvira tog tag i spelet på högerkanten och sökte Linnea Hedström men en boll. De ljusblå hade tappat sin tyngd och Ljusdal spelade i djupet men Jessica får en fot på bollen så att Rebecka kan ta hand om den.. De ljusblå började att trycka på framåt och passade sig framåt och ett inlägg letade sig mot en ensam Lovisa. Bollen letar sig men en passning till Elvira som får till ett bra skott som Ljusdal målvakt kan ta hand om.



Efter lite kortpassningsspel så letar sig bollen ut till Ellenor som lägger in bollen mot mål där Ljusdals målvakt kan ta hand om bollen. De ljusblå har nu ett större bollinnehav och en långboll letar sig fram mot en ensam Lovisa. Elvira spelar ut bollen till Ellenor som lägger in ett inlägg som hamnar ovanpå målet. Jessica passar Elvira som i sin tur hittar Matilda Åhle´n som gör ett instick in i straffområdet men Ljusdals målvakt tar hand om bollen. Det är mera av de ljusblå medans Ljusdal är mer uddlösa. De ljusblå visar upp lite bra passningsspel som avbryts av ett felpass. Ytterligare ett felpass gör att Ljusdal börja att hugga som hungriga vargar. Ellenor avancerar och passar Elvira för att sen få bollen åter och kommer till inlägg men ingen ljusblå spelare är där. Felicia Jingmyr Steiner söker Elvira i djupet men Ljusdal hinner före.

Nu försökte sig Ljusdal sig på att spela fram bollen men ett felpass ändar det försöket. De ljusblå fortsatte att försöka att bygga men kommer bara fram till straffområdeslinjen.. Ellenor får ett skottläge men väljer att passa in bollen och Ljusdal kan bryta. De ljusblå får en frispark och kan lyfta och bollen spelas ut till höger men skjuts i huvudet på Elvira som blir liggande en stund. När spelet drar igång igen så letar sig bollen så småning om  till Elvira i straffområdet som är fri men skottet tar Ljusdals målvakt hand om. De ljusblå har ett större bollinnehav och Elvira spelar in bollen i straffområdet till Ellenor och de ljusblå får hörna som letar sig fram till Elvira som får mycket fot under bollen men den rör en Ljusdals spelare så det skapas en ny hörna. där någon får bra tryck på ett skott och returen hamnar hos Elvira som också med ett bra tryck skjuter utanför. De ljusblå skapar mer ett inlägg läggs in som Ljusdals målvakt tar hand om. De ljusblå hade mera spel men det bara vara det där sista..



I halvtid så byts Izabelle Lundqvist ut till förm¨n för Linnea Söderberg och Ljusdal satsar för fullt framåt men de ljusblå kan bryta. Linnea Söderberg jagade boll framåt. Någon ljusblå spelare halkar till och Ljusdal kan gå till attack men de ljusblå kan bryta. En långboll söker sig fram mot Elvira men Ljusdal hinner före på bollen. Ljusdals försvar är väl samlat och hade sju spelare på rad men Linnea Söderberg satsar på högerkanten. Ljusdal kommer till en kontring och kommer till ett inlägg som rinner ut över kortlinjen. De ljusblå är lite tyngre men Ljusdal kan slå bort bollen. Gästerna kommer till ett inlägg men Matilda kan slå undan. De ljusblå kan komma till ett snabbt anfall och bollen letar sig ut mot Lovisa men Ljusdals målvakt kan ta hand om bollen. De ljusblå har nu ett större bollinnehav men Ljusdals försvar är väl samlat.

Linnea Hedström kommer till ett skott som går utanför. De ljusblå har samlats sig men Ljusdal har en rejäl försvarslinje. Nu är det Linnea Hedströms tur att få ett skott i huvudet men hon är snart uppe igen. Det var nu full fart på plan och kamp. Ljusdal slår ut en boll över långsidan långt ner på egen planhalva och de ljusblå kan lyfta upp, men får en frispark mot sig. då det trycks till rejält. Det var roligt att se hur Darja Andersson tog bort Ljusdals Victoria Forss. Elvira lägger en boll i djupet förr Linnea Söderberg som verkligen jagar mot mål men Ljusdals målvakt hinner först på den. Ljusdal är inte lika vassa framåt som i början av matchen. Linnea Hedström spelar ut till Elvira som som lägger bak bollen till Ella Grönros som hittar Lovisa och det börjas att spelas runt och det slutar med att Ellenor kan komma till ett inlägg som Ljusdals målvakt kan ta hand om...



Linnea Heström måttade nu ett inlägg som Ljusdal kan bryta till en hörna. Ljusdal försöker att skapa tryck och kommer till ett skott som Rebecka tar hand om. Lovisa spelar ut till Ellenor som spelar bak till Matilda innan bollen hittar åter till Ellenor och efter några passningar så letar sig bollen till Linnea Söderberg som kommer till skott. Nu blir det lite flipper innan en långboll söker sig fram mot Elvira som satsar framåt men bollen kan nickas hem till målvakten av en försvarande Ljusdalsspelare. Nu skapar inget av lagen något men Ljusdal har fått igång sitt passningsspel mera. Gästerna kommer till ett anfall men Jessica kan täcka ut till en inspark. En djupledsboll letar sig fram till Elvira som spelar bak till Lovisa som kommer till skott som går på en back. Det skapas inget på plan men helt plötsligt så kan Ljusdal avancera och komma till ett skott som tar i stolpen.

De ljusblå försöker att bygga upp sitt spel men så slogs bollen bort och nu är det Ljusdal som försöker att skapa men även de slå bort bollen. Ljusdals Victoria kommer till ett skott som Rebecka kan ta hand om. Lovisa Söderberg satsar framåt men Ljusdal kan slå undan. Ljusdals Victoria gick till attack och den ljusblå backen hänger inte riktigt men Victoria vinklade bollen lite fel och den går en bra bit utanför målet. En riktigt bra chans för gästerna!!! De ljusblå spelar lite för snabbt men så tar Elvira tag ispelet spelar ut bollen till Ellenor men så letar sig bollen fram till Darja som kommer till ett skott som Ljusdals målvakt tar hand om. De ljusblå försöker att bygga och bollen spelas ut till Ellenor som kommer till ett inlägg som Ljusdals målvakt tar hand om.



Nu blir det lite kamp på mittfältet och efter det lite tjongande innan Ljusdal passar sig framåt men de ljusblå kan bryta. Elvira passar Lovisa och de ljusblå försöker att spela sig igenom Ljusdals mur. men skottet som avlossas tar på en försvarare. De ljusblå anfaller men bortalaget är stabila och deras backlinje är rejäl men Elvira kämpar väl mot den. Ljusdal kan bryta en boll men Lovisa jagar. Nu kommer Ljusdals Sanna Signeul fri men Rebecka kommer ut i straffområdet och kan bryta mycket snyggt. Elvira börjar att bygga framåt och de ljusblå får igång sitt passningsspel men det är många i Ljusdals försvarslinje. En långboll hittar fram till Linnea Söderberg som som spelar bak till Ellenor som kommer till ett inlägg som kan slås undan.

De ljusblå försöker få tag i bollen och spelet och när det gör det så kommer Darja till ett inlägg men det är ingen ljusblå spelare där så bollen kan slås undan. Ljusdal kommer till ett inlägg som hamnar i Rebeckas famn. Nu spelar Lovisa bollen ut till Elvira men bollen rinner ut. Nu byts Darja ut till förmån för Clara Henriksson. Elvira spelar avancerar och spelar fram Linnea Hedström som kommer till ett skott utifrån. Någon i Ljusdal fick ett gult kort för att ha hållit fast Elvira. Felicia lägger fram en boll till Clara som skjuter långt utanför. Ljusdal passar runt i backlinjen men när bollen spelas fram på mittfältet så kan de ljusblå bryta. Nu avancerar Jessica men tars hårt och de ljusblå får med sig en frispark som hon själv skjuter mot mål men Ljusdals målvakt har inget problem med att ta hand om bollen..



Elvira avancerar men ett felpass ändar det anfallet. De ljusblå fortsätter att anfall och bollen letar sig fram till Elvira som har hunnit att komma offside. De ljusblå anfaller men det har ändå inte riktigt tag. Ljusdal spelar i djupet men Rebecka kan ta hand om bollen. En lång utspark göt att Elvira kan jaga mot mål men Ljusdals målvakt hinner först på bollen. De ljusblå har ingång sitt passningsspel men skapar inte mycket framåt men Lovisa får iväg ett skott utifrån. Nu fick Ljusdal en frispark läggs in mot mål men de ljusblå kan slå undan. De ljusblå spelar en djupledsboll mot Lovisa men Ljusdal kan slå undan. Lovisa passar Elvira som lägger fram ett stick mot Linnea Söderberg men den blir lite för lång. De ljusblå fortsätter att passa men så blåser domaren av matchen..

Här blåste domaren av Sveriges match mot Belgien när jag skrev referatet och det passade ju bra...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar