tisdag 4 april 2017

Lagen i årets serie: Ornäs..

Ornäs är ett lag som har vuxit och var det laget som snuvade de ljusblå på en plats i division ett men så kom ju den där friplatsen och det var game on. Förra säsongen så var mötena mot Ornäs livsviktiga för att det gällde ju att plocka poäng mot de andra förväntade bottenlagen. De möttes redan i första omgången då Ornäs redan i den 3:e match minuten gjorde 1-0 genom Maria Liljenborg men sen så redde de ljusblå ut det hela och Elvira Gustafsson kunde kvittera i den 33:e minuten och i den 52:a minuten så kunde Elin Gunnarsson se till att det ljusblå laget kunde packa in tre poäng i spelarbussen när det var dax att åka hem. Samma resultat blev det i returen men då var det två lag som kommit igång som möttes, de ljusblå genom den förstärkning som VIK-spelarna hade gett för annars vet vi inte hur det hade gått. I den matchen på Solid Park så var det Elvira som stod för båda målen med mål i den 30:e och 68:e minuten och där i mellan så hade Lovisa Lennartsson hunnit att kvittera för dalalaget i  den 40:e minuten...

Ornäs kom verkligen igång men det dröjde hela till den sjätte omgången innan de tog sin första poäng genom att spela oavgjort mot Rimbo men sen rullade det på med seger över Huge med 2-0 och mot Rimbo i returen med 2-1 för att sen med samma siffror slå Bele Barkarby. Segertåget fortsatte när de besegrade Djursholm med 5-2 för att sen nöja sig med oavgjort mot Tierp. Verkligen vad de plockade poäng där. Sen dröjde det lite innan de fick nya poäng med i returen mot Rimbo så blev det tre poäng för att två omgångar som snuvade de Bele Barkarby på tre nya poäng. De gick starkt på slutet och tog trepoängare både mot Djursholm och Tierp, men ändå var det Huge som räddade dem i sista omgången genom att slå Tierp med 1-0. Saved by the bell..

Det är inte lätt att var nykomling och möta många topplag i början av säsongen och förstås de ljusblå men de redde verkligen ut det hela. Tror nog att de kommer att behålla sin höga nivå för det visade verkligen på en lagmoral att resa sig från att vara uträknade..

Om man jämför med de ljusblå så både släppte de in men även gjorde fler mål De ljusblå gjorde 25 mål, Ornäs 34 och vad det gäller bakåt så släppte gurklaget in 50 och där släppte dalalaget in 65..

De har inför säsongen en ny tränare som heter Torbjörn Västerloui och vad det gäller nyförvärv så hade de fått några nya spelare bland annat  i form av högerbacken Evelina Sandberg Wedin som de sista två säsongerna har spelat i Gustavs. Hon hade tänkt att lägga av men föll bland annat för Ornäs träningsmodell. Två andra spelare som anslutit är Lisa Ewensson från Falu BS och Cajsa Linde´n från IFK Hedemora..

Det ska bli kul med en ny säsong med duster mot Ornäs..

Bilden är från deras hemsida och togs efter det att de mötte de ljusblå förra säsongen...