fredag 21 april 2017

Carthago delenda est...


Den intressantaste matchen i den första omgången var Ornäs hemmamatch mot nykomlingarna Selånger, för Ornäs vet vi vilka det är och det är ett lag som är ett ganska jämt lag med de ljusblå där det vunnits åt båda håll de sista åren och Ornäs visade ju sin styrka förra säsongen när de kom igång efter att inte tagit poäng de första fem omgångarna och hängde kvar, men vad vet vi om Selånger?
Höjde mina ögonbryn när jag insåg att Selånger hade vunnit med hela 6-1 mot Ornäs och det får en att undra om det är ett nytt Ljusdal som vi tittar på? Vad är det med dessa Norrlandslag? Äter de gröt till frukost?
Det var Angelica Lindholm Forsell som stod för de flesta målen med mål i den 13:e, 25:e, 45:e och i den 59:e minuten och sen så gjorde Elsa Burvall två i den 61.a och 86:e minuten. Ornäs mål kom i den 48:e minuten så de tröstmålade genom Cajsa Linde´n precis efter det att Angelica fått ihop till sitt äkta hattrick.

Här kan du läsa Selångers referat:

https://www.svenskalag.se/selangerfk-dam/nyheter/972432/antligen-seriepremiar

Har inte tänkt att åka till Selånger då matchen spelas 13.00 utan tänkte gå och se BK30 få storstryk mot ett av de väntade topplagen, men  det kommer inte heller bli av då jag drabbats av magsjuka. Vi har haft det på jobbet men jag har försökt att inte gå in till dem som är sjuka då jag har varit den enda inte sjukskrivna sjuksköterskan få en åkte på något annat och den andra blev smittad i början av vecka, Lyckades jobba i fyra dagar innan jag blev smittad.
Tänkte efter förra matchen då BK30 förlorade stort mot Kalmar på Ornäs hur Ornäs fick möta topplag + de ljusblå i början av säsongen för att sen kunna att hänga kvar. Ja, BK30 fick mycket kritik i veckan i VLT för att deras arena inte är ståndsmässig för ett lag i Elitettan och det kan man nog hålla med om..

Gideonsbergs,match mot Selånger finns att se på VLT:s hemsida om du är pluskund

Det var kul att läsa att de ljusblå i alla fall hade lite halvchanser hemma mot Gustafs och även prickade stolpen men nu gäller det att hålla tätt bakåt och också och man blir lite mörkrädd av att läsa om hur Elsa hade stor show och dribblade igenom försvaret

Ja, här kan du läsa Gustafs referat från dem matchen:

https://www.laget.se/GUSTAFSGOIF/news/5052853/Vinst-i-premiaren

Foto: Kristina Åhle´n

Vill du läsa min genomgång av Selånger som publicerades tidigare denna månad så tryck på läs mer:


Nu blir det lite kul att få kolla in något lag som man inte känner till förr. De flesta lagen i division ett norra Svealand mötte de ljusblå förra säsongen så mina genomgångar blev mycket en sammanställning av hur det gick då, vilket många av er redan vet men och sen det lilla som finns på deras hemsidor angående nyförvärv och träningsmatcher..

Förra säsongen så spelade Selånger i division två södra Norrland som de vann och hade när säsongen slutade 48 poäng som kom genom 16 vinster, inga oavgjorda och 2 förluster
Förlusterna kom i den trettonde omgången mot det laget som slutade som serietrea IFK Gelfe då de förlorade med med 1-0 och i sjuttonde då de förlorade med 2-3 mot Kovlands IF som slutade på andra plats i serien. Tittar man på vad de blev i de flesta av matcherna så ruleade de verkligen sin serie, men nu kommer det ju bli hårdare motstånd..

De gjorde 76 mål framåt och släppte bara i 12 och det här får oss ju att ställa oss frågan vilka de stora målskyttarna var och det var skytteligavinnaren Angelica Lindholm Forsell som gjorde 18 mål och Oliva Wänglund landslagsaktuell för F00 som med sina 16 mål kom delad tvåa i skytteligan. Två mål mindre gjorde Arleena Paanalahti innan det blir ett hopp ner till Elsa Burvall med 9 gjorda mål...

De har träningspelat mot Krokom som åkte ur divsion ett förra säsongen och det var en match som Selånger vann med 3-2. I den innan så vann de mot Ope med 4-0 och i början av mars så fick de 1-1 mot division ett laget Själevad..

De har förstärkt laget lite och de som har anslutit är Julia Homlund en 16-årig spelare, Philippa Johansson, en fysisk back som är lite äldre med sina 24 och som ansluter från Ånge, Isa Kollberg en spelare som helst spelar innermittfält och ansluter från Alnö, Olivia Wallner som är en målvakt som ansluter från Njurunda och till sist Flaurona Rexhaj som ansluter från Timrå och som kan spela forward och yttermittfältare. De verkar verkligen ha förstärkt i alla lagdelar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar