söndag 20 mars 2016

Snart är det dax: Vaksala..


Oj, var det varit lugnt på den här bloggen men jag får göra en uppryckning. Det har inte varit så mycket att skriva om men vi får fortsätta med genomgången av lagen i serien som snart startar och nu har vi kommit till Vaksala som är en bekant till de ljusblå då de ställdes mot varandra i kvalet till division ett förrförra året. Det hade varit enklare som förra året där både ettan och tvåan gick upp men det året så var det kval. Undrar hur det hade gått för de ljusblå i division ett men det får vi aldrig veta men det hade nog varit tufft. Brukar tänka och säga att om man inte kan ta de poäng som behövs för att ta sig upp till en högre serie så är man inte redo. Det ska bli spännande att se hur det blir i år..

Var upp och såg den första matchen borta mot Vaksala och jag kommer ihåg att det var svårt att hitta dit och att det var trevlig stämning kring matchen med gott fika och det märktes att det var ett härligt engagemang kring klubben. Matchen då? Jo, de ljusblå kämpade väl men Vaksala hade några riktigt bra spelare som gjorde att de dominerade matchen och jag kom ihåg att de spelade ut mycket på höger där de bara dundrade fram. De ljusblå storspelade och jag tror att det var Jessica Leander i backlinjen som blev veckans GIF-lirare den veckan för hon storspelade verkligen..
Missade returen och då tror jag att det blev större siffror än de 2-0 som det blev i Uppsala..

Ja, de bra spelarna med b.la F19-landslagserfarenhet lämnade för Sirius och det gick inte så bra för Vaksala i division ett och jag brukade att kolla till dem ibland. och när man summerade säsongen så hamnade de näst sist med bara Selånger bakom sig och de alltså Vaksala hade tre vinster, en oavgjord och arton förluster i bagaget när de lämnade, men det säger inget om hur deras säsong i division två mellersta Svealand kommer att bli. Tycker ändå den känslan som man fick när de mötte de ljusblå säger något att det är en förening som kan utveckla spelare.

Vaksala är tredjeklubben i Uppsala efter Elitettanlaget Sirius och Gamla Uppsala  som slutade tvåa i samma serie där våra kommande seriekollegor slutade näst sist. Det här gör nog att de bästa spelarna lätt kan söka sig till nya utmaningar utan att behöva resa utanför kommungränsen. Deras första seger förra året kom mot Selånger i omgång sju och den andra kom mot Moheds SK i den fjortonde då de vann med 1-0 och i returen borta mot Selånger så vann de med 5-3. Den oavgjorda matchen var mot Rimbo när de spelade 0-0 i omgång tjugo. Det var en tuff säsong men alla förluster var inte så stora men det behövs vinster mer vinster för att hänga kvar i en serie..

De gjorde 19 mål och släppte in 72 och de främsta målskyttarna var Ronja Alde´n med åtta, Ariam-Berhane Gebreyohannes med fyra och Malin Pettersson med tre gjorda..

.

Var ut till Pizzeria Maistro på Gryta i tisdags då deras dagskassa gick till att rädda VIK..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar