lördag 26 mars 2016

Då blev det nya lag att titta på: Bele Barkarby..


Det kan gå snabbt i fotboll, i alla fall ibland. De ljusblå förlorade kvalet till division ett förrförra säsongen mot Vaksala och förra året så avgjordes allt i sista matchen, så nu går de från att vara ett ganska rutinerat division två lag, jag vi får väl kalla två säsonger för rutin för de har mera rutin nu än när de gjorde sin första säsong till att var rockies i en serie där kvalmotståndarna Vaksala misslyckades att hålla sig kvar, men bollen är rund men läget är annorlunda. Vilken skillnad att ha som mål att nå uppflyttningsplats eller kvalplats till att ha som mål att hänga kvar. Tänker jag på spelet mot VIK så har de goda förutsättningar för att hänga kvar för då måste man lägga i alla fall tre lag bakom sig, men visst hoppas jag att de går bättre än så. Lag har överraskat i division ett förr, se bara på Rytterne. VIK har lyckats att etablera sig och även Forsby hängde inte på gärsgården under ett par säsonger och är nog tillbaka i smöret. De ljusblå kommer hur som helst att samla på sig division ett rutin och växa som spelare...

Ett av lagen som de kommer att möta är Bele Barkarby som de under åren har mött i träningsmatcher men nu kommer det att bli allvar. Laget kommer från Järfälla och vann sin division två serie mellersta Svealand med sexton vinster, en oavgjord och en förlust. De hade en urstark säsong där de öppnade med att slå Östervåla med hela 10-0 men i andra omgången kom pendelrörelsen då säsongens första förlust kom mot Hässelby då de föll med 1-0 och sen i femte kom den oavgjorda 2-2 matchen mot det slag som till slut slutade tvåa nämligen Fanna. Kollar man igenom säsongen så är det stora siffror mot strylagen, lite jämnare matcher där de har dragit längsta strået och några typ 3-0 vinster.

De gjorder 85 mål men släppte bara in 16, detta att jämföra med de ljusblå som gjorde 58 och släppte in 23, men då fanns det ju en del stryklag i Bele Barkarbys serie. Det ska bli spännande att se vilka som kommer att göra målen hos de ljusblå i år men i Bele Barkarby så slog Viktoria Lindström in 27 ett mer än vad våran Izabell Rydell slog in men å andra sidan så var det stryklag i BB:s serie förra året. Johanna Kilegran gjorde 24, men sen är det ett hopp ner till Sandra Jansson som gjorde 10 vilket är lika många som  våran Elvira Gustafsson gjorde förra säsongen och ett mer än vad Lovisa Byman slog in..

Bele Barkarby verkar vara ett starkt lag om de har fått behålla sina spelare men matcherna mot dem är mycket viktiga då nykomlingar måste besegras...

De har några nyförvärv i form av Caroline Olsson som kommer från IFK Viksjö, Daniella Broman som kommer från IFK Lidingö vilket betyder att hon har division ett rutin, Moa Jennersjö som återvänder efter en säsong i Bollstanäs och Elitettan och Hoda Hadir Abdelamir som kommer från Vasalund i division tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar