tisdag 29 mars 2016

Då blir det nya lag: Gamla Uppsala..


Gamla Uppsala ja, där kommer jag ihåg en match som de ljusblå spelade när de redan var klara för avancemang. Jag kommer ihåg arenan, att de ljusblå vann och att någon tyckte att det var lite konstigt att jag hade tagit en semesterdag för att kunna se matchen..

Gamla Uppsala är inte samma lag som de ljusblå mötte då utan de har rest sig som fågeln Fenix ur askan och slutade tvåa i division ett norra Sveland fyra poäng efter seriesegrarna Sundsvall och på samma poäng som Gustafs som hade sämre målskillnad. Gamla Uppsala vann 16 matcher. spelade tre oavgjorda och förlorade tre och så bra var inget lag i division ett södra Svealand om man jämför serier. Förlusterna kom mot Sundsvall i tredje omgången då de föll med 0-1, i omgången efter då de föll mot Gustafs med 1-4  och i omgång tjugo då de föll med  0-2 mot Djursholm. De oavgjorda kom i omgång 13 när de spelad 2-2 mot Täby, i omgången efter då de spelade 0-0 borta mot Sundsvall och i följande omgång då de spelade 1-1 mot Gustafs.

En mycket stark säsong och de ska bli intressant och se om de är lika starka i år...

De gjorde hela 72 mål vilket är ett mindre än trean Gustafs men två mer än seriesegraren Sundsvall och de släppte in och släppte in 22. Här måste jag få säga att de har Kaisa Nilsson i målet en målvakt som har spelat i många olika lag och som stod i Enköping den säsongen då de låt i samma serie som de ljusblå. Lite kul för det känns som om jag känner henne då jag av någon anledning ganska slumpmässigt har koll på henne och vi följer varandra på Twitter. Blev glatt överraskad att se att hon spelar i GUSK..

Främsta målskyttar i Gamla Uppsala förra säsongen var Fredrika Karlsson med 15 mål gjorda och Annika Högberg och Sanna Öhlund med 14 gjorda mål var...

Ett intressant resultat från försäsongen var att de vann mot VIK med 2-1 en av de sista dagarna i februari..

Oj, de vann med hela 7-1 mot Brommapojkarna för någon vecka sen...

Kollar man i truppen så har de fem nya spelare i form av Maja Andersson som var med och spelade upp AIK i allsvenskan och kommer närmast från Sirius, Viktoria Andersson som senaast spelat i Bollstanäs, Sofia Jonsson som spelat i Vaksala men som nu kommer från fotbollsspel i USA, tilda Keisu som kommer från Vaksala till sist ett namn jag känner igen i form av Tyra Kaigård som spelar i Kvarnsveden och Gustafs men som närmast kommer från Sirius.och förlorat fyra då Agnes Leijon ville spela F19 med Sirius och Tova Ronnersjö och Anna Larsson ska ut och resa respektive börjat nytt jobb och Fanny Hjelm Rönnlund har studerat klart och flyttar hem till Umeå..

Oj, de verkar ha fått tag i bra förstärkningar och det blir nog att de ligger i toppen igen..

Bilden är från deras hemsida och från när de mötte AIK förra året...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar