fredag 22 januari 2016

Snart är det dax igen: Hässelby..


Fredag och jag är ledig inför att jag ska jobba helg och då finns det tid för en blogg innan jag ska ut på en långpromenad till Anundshög. Nästa klubb som ska spela i division två mellersta Svealand är Hässelby och som jag inte har någon erfarenhet av, men jag hoppas att det är enklare att hitta till deras arena än när de ljusblå skulle spela mot Rågsved borta för några år sen..

De spelade även förra säsongen i division två mellersta Svealand och där slutade de på en tredje plats där Bele Barkarby vann med 49 poäng vilket gjorde att de hade en oavgjord och en förlust, Fanna kom två med 38 poäng och samlade ihop två oavgjorda och fyra förluster. Hässelby fick 37 poäng och hade en oavgjord mindre och en förlust mer än Fanna så de var ganska nära målet, dvs att gå upp i division ett. Kan misstänka att de är en av favoriterna denna säsong till serieseger tillsammans med Forsby och jag hoppas att kunna räkna in de ljusblå där också. Det intressanta är när man jämför Bele Barkarby, Fanna och Hässelby är att de två förstnämnda gjorde 85 mål men Hässelby bara gjorde 47 vilket är mindre än de två lagen efteråt Enköping och IFK Lidingö som gjorde 61 respektive 55.

Var tvungen att kolla upp stora resultat och de besegrade Gimo med 6-0 i premiären, 8-3 mot Bälinge i den fjärde omgången 5-1 mot Östervåla i den sjätte omgången, 5-2 mot Fanna i den åttonde. Kollar man deras säsong så verkat de ha haft en liten svacka efter sommaruppehållet men intressant var att se att de spelade verkligen jämt mot Bele Barkarby och de var där BB:s enda förlust kom i den andra omgången, men Hässelby hade svårt för IFK Lidingö..

Tycker i stort sett de gjorde en bra säsong...

Måste jämföra lite med division två västra Svealand förra säsongen där segrande Ornäs gjorde 60 mål, tvåan Töcksfors 52 mål och de ljusblå stänkte in 58, men sen så sjunker de raskt. Division två mellersta Svealand förra säsongen verkar vara en säsong där det stänktes in mål kanske mycket på att serien verkade var lite ojämn men där även bättre lag kunde släppa till..

Den största segern i den ljusblå serien förra säsongen måste har varit utskåpningen av Eda med 11-2 följt av Lillån i premiären med 8-2, Ornäs vann med 7-0 över Råtorp och Avesta slog Råtorp med samma siffror. Ornäs vann över Eda med 6-1 och Töcksfors slogGagnef med samma resultat. Ornäs vann över IFK Kumla med 6-0 och med samma målskillnad så slog de Lillån 5-3 över Råtorp och de ljusblå Lillån borta med samma resultat, men sen var det några 5-1 segrar där Töcksfors besegrade Ornäs, Eda besegrade Råtorp och de ljusblå IFK Kumla. Råtorp besegrades med 5-0 på Önsta IP av de ljusblå..

Ja, de fanns verkligen ojämna resultat förra säsongen i den ljusblå serien men jag har ändå känslan att mellersta Svealand var ännu ojämnare på grund av stryklagen i botten..

Hur som helst så är Hässelby att räkna med trots att de bara hamnade på en femte plats när det gällde målskyttet...

Tittar man på deras utpräglade målskyttar så gjorde Emma Lareman tio, Isabell Lund nio, Emma Hanson sju och Anna Falck sex vilket är att jämföra med Elvira Gustafssons tio, Lovisa Byman nio och Kajsa Hall Wistlings fem..

Har i alla fall själv lyckats att fånga känsla kring Hässelby SK och vet att det är ett bra lag som de ljusblå kommer att få möta...


Var upp i Stadshustornet igår och man ser inte riktigt Önsta IP...

Det översta fotot är från Hässelbys Facebooksida...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar